Ella Carey Fiktion Historiske romaner Romantiske bøger

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

ella carey

Den australske bestsellerforfatter Ella Careys romaner er medrivende fortællinger om svære valg og store forelskelser.


Ella Carey er elsket af læsere over hele verden for sine historiske romaner om kvindeskæbner, kærlighed og kampen for at stå på egne ben.

“Jeg har altid elsket at dykke ned i fortiden. Der er noget magisk ved at rejse tilbage til en verden, der på mange måder ligner vores, men som samtidig er væk for altid,” siger den australske forfatter til magasinet Female First.

LÆS OGSÅ: New Yorks døtre er en gribende roman om valget mellem kærlighed og familie. Tyvstart din læsning her

Kvinder med ben i næsen

Ella Careys romaner er fyldt med stærke kvinder med ben i næsen, der insisterer på at vælge deres egen fremtid – også selvom det kan være svært.

I New Yorks døtre skriver Carey sig tilbage til New York under Anden Verdenskrig, hvor den selvstændige Lily Rose kæmper for sin ret til at vælge sin egen vej i livet. Hun er souschef på den berømte restaurant Valentino’s, men det er hendes mor ikke begejstret for. Hun synes i stedet, at hendes datter bør finde en rig mand og starte en familie. Men Lily Rose har ikke tænkt sig at opgive sine drømme uden videre.

LÆS OGSÅ: Det vi ikke siger. Gribende roman om to kvinder og en altafgørende familiehemmelighed. Smuglæs her

“Jeg er vild med, at historisk fiktion er begyndt at fokusere mere på handlekraftige kvinder og deres historier. Det kræver en del empati og kærlighed til fortidens kvinder at skrive historiske romaner, og jeg håber, at det er noget, jeg kan give videre til mine læsere,” siger Ella Carey til Female First.

I Det vi ikke siger flettes fortiden og nutiden sammen i en medrivende historie om Emma Temple og hendes barnebarn, Laura. Emma var som ung gift med den verdensberømte maler Patrick Temple, og hendes dyrebareste minde om ham er et portræt, han malede af hende. Men da kunstværket viser sig at være en kopi, må både Emma og Laura gentænke alt det, de troede, de vidste om deres fortid.

Glæd dig til meget mere Carey

Du kan allerede begynde at glæde sig til endnu flere bøger fra Ella Carey. Til juni udkommer de romantiske, historiske romaner Berlins tavse barn og Bag horisonten på dansk.

LÆS OGSÅ: Stormende forelskelser og glitrende balsale. Velkommen til Georgette Heyers romantiske univers

Så hvis du er til romantik og stærke kvindehistorier, er der masser at gå i gang med.


Fjerne kyster

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Fjerne kyster er en stand alone roman om drømmer, ambitioner og kærlighedens veje fra australske Ella Carey. Året er 1946 og Rebecca Swift kan se sine drømme om både kærlighed og et liv som kunstner stille forsvinde.

Fyrre år senere er Tess Millers drømme også ved at falde fra hinanden. Den succesfulde New York-redaktør har mistet sit vigtigste forfatterskab til et nye talent, og hun sidder tilbage med Edward Russel, en afdanket, australsk digter, der skriver en roman om den ukendte kunstner Rebecca Swift.

Men Tess har undervurderet Edward, for bogen bygger på en sand historie om en brændende og tragisk romance, og et mysterium der udspiller sig mellem en gruppe af efterkrigstidens kunstnere. For hvad skete der i virkeligheden med Rebecca?

Efterhånden som Rebeccas fortid fletter sig sammen med nutiden, må Tess indse, at hun er ved at falde for den sidste mand, hun troede, hun kunne blive tiltrukket af. Og at sand kærlighed ikke bare sådan forsvinder.

Du kan købe Fjerne kyster online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Kvinden fra Paris

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Den internationale bestsellerforfatter Ella Carey er tilbage med en medrivende fortælling om tab og sorg, om store drømme, high fashion og altoverskyggende kærlighed. Kvinden fra Paris er tredje bind i serien om stærke kvinder i krigstid og en mandsdomineret verden.

Vianne bor i Paris i året er 1918, og drømmer om den dag, hvor hun ikke længere er nødt til at sy uniformer, og i stedet kan begynde at skabe de fantastiske kjoler, hun drømmer om. Men netop som krigens afslutning synes inden for rækkevidde, rammes Viannes mor og søster af et luftangreb, og hendes bror stiller hende et ultimatum: opgiv drømmen om at blive designer, eller forlad deres fælles barndomshjem.

Vianne sætter kurs mod glamourøse New York for at forfølge sine drømme, og lykken tilsmiler hende, indtil nyheden om en skrækkelig ulykke tvinger hende tilbage til Frankrig. Her opdager hun en hemmelighed fra krigen, der ændrer alt, hvad hun troede hun vidste om sig selv og sin familie.

Du kan købe Kvinden fra Paris online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel fra d. 17 januar.
Bag horisonten

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Bag horisonten er en historik stand alone roman om mål og om minder, og om at være tro mod sig selv.

Texas, 1943. Eva har altid gerne ville være pilot, og da nazisterne fortsat hærger Europa, åbner militæret op for kvindelige piloter. Det er en chance, Eva ikke kan forpasse. Luft under vingerne og den smukke Jack gør hver tur i luften til en drøm – indtil Evas fly styrter ned. Eva vågner, men hendes minder om uheldet er væk.

Los Angeles, 1977. Eva er husmor, gift med sit livs kærlighed og med en familie at være stolt af. Men hun hjemsøges stadig af den nat for over 30 år siden, og ulykken, hun ikke kan huske. Hvorfor har hendes pilot-kolleger aldrig svaret på hendes breve? Har hun gjort noget, der var så utilgiveligt, at alle hendes gamle venner brød med hende? Og hvad skete der i virkeligheden, den nat hendes fly forulykkede?

Du kan købe Bag horisonten online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
Berlins tavse barn

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Berlins tavse barn er andet bind i Daughters of New York-trilogien om stærke kvinder i krigstid.

Året er 1946 og i efterkrigstidens Tyskland har Kate Mancini fået en chance som krigsreporter i en mandsdomineret verden. Men den historie, som cheferne og befolkningen derhjemme gerne vil høre, er helt anderledes end den virkelig, hun selv oplever.

Hun ser uskyldige familier forsøge at genopbygge et liv i ruinerne af deres hjem, og hun møder en stum, forældreløs pige, der kommer til at symbolisere al krigens elendighed. Hun ved, at hun må redde dette barn, og hun får hjælp af en flot kollega , Rick Shearer. Sammen finder de et sikkert hjem til barnet, før de selv kan vende tilbage til New York.

Men efterkrigstidens New York, hvor alle forventer at finde kommunister blandt deres naboer, er ikke et sikkert sted, og pludselig er Kates eneste håb et tavst barns vidnesbyrd.

Du kan købe Berlins tavse barn online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.
New Yorks døtre

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

Lily Rose er en ung kvinde med ben i næsen der bor med sin familie i New York. Mens Anden Verdenskrig raser får hun en uventet mulighed for at vise hvad hun kan som souschef på den berømte restaurant Valentino’s.

Imod hendes families ønske tager hun jobbet og Lilys mor gør hvad hun kan for at få hende på bedre og vigtigere tanker; nemlig valget af ægtemand.

Hendes ambition er at Lily gift med med Nathaniel Carter, New Yorks rigeste ungkarl, men i Valentino’s køkken arbejder også den flotte italiener, Tom Morelli. Snart stilles Lily overfor det sværeste valg i hendes liv: familien og kærligheden.

Du kan købe New Yorks døtre online, eller i din lokale boghandler.


Det vi ikke siger

Ella Carey skriver levende om kvindeskæbner og kærlighed

En historie om to kvinders kamp for at fortælle sandheden.

Den berømte maler Patrick Adams malede som helt ung et mesterværk: portrættet af sin højtelskede Emma Temple. Mange år efter Patricks død har 90 -årige Emma stadig maleriet hængende som et symbol på deres udødelige kærlighed.

For Emmas barnebarn, Laura, tjener maleriet som kaution for hendes kostbare og prestigefyldte musikuddannelse.

Men så sker det utænkelige: Maleriet vurderes til at være en kopi. For Laura betyder dette en usikker fremtid, og for Emma kaster det skygger over alt, det hun troede, hun vidste om Patrick og deres forhold. De to kvinders livshistorier flettes sammen, da Laura må sætte alt ind for at bevise maleriets ægthed, og da fortidens hemmeligheder må frem i lyset.

Du kan købe Det vi ikke siger online, eller i din lokale boghandler.