midnatssol, Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Snart udkommer Stephenie Meyers Midnatssol – en helt ny bog i Twilight-sagaen – på CarlsenPuls.


Til august kan de mange fans af Twilight-serien glæde sig til at vende tilbage til fortællingen om Bella og Edward, som stadig står som en milepæl i den internationale ungdomslitteratur. I år kan serien fejre sit 15-års jubilæum.

I den nye bog Midnight Sun, som på dansk får titlen Midnatssol, får læserne historien fra sagaen fortalt fra vampyren Edward Cullens perspektiv. Og det kan de roligt glæde sig til.

Det bliver stort

“De oprindelige fire bøger i serien var på mange måder banebrydende for ungdomslitteraturen dengang – og fik fat i helt utroligt mange nye læsere. Læsere, som sidenhen bare har læst videre og videre i alle mulige forskellige genrer. Samtidig er det en serie, der bliver ved at være utroligt populær blandt læsere i alle aldre. Derfor glæder vi os selvfølgelig helt vildt over at fortsætte fortællingen og samarbejdet med Stephenie Meyer her hos Carlsen,” fortæller forlagschef Christian Bach.

“Og vi kan allerede nu mærke, hvor meget læserne også glæder sig. Det bliver stort!”

En svær beslutning

Stephenie Meyer har haft sine overvejelser om timingen af offentliggørelsen af den nye bog: “Det er underligt at offentliggøre dette i en tid, hvor verden lider under en pandemi, og hvor ingen ved, hvad der sker,” fortæller hun:

“Jeg har virkelig overvejet at udsætte det hele, indtil tingene var tilbage til det normale, men det føltes også forkert, fordi læserne har ventet så længe på denne bog.”

“Jeg ved, hvor meget jeg selv har brug for at blive distraheret lige nu, hvor meget jeg har brug for noget at se frem til – og allermest hvor meget jeg har brug for flere bøger at læse i! Så jeg håber, at bogen giver min læsere noget godt at se frem til – og en chance for at flytte ind i en fantasiverden for et øjeblik, når den udkommer.”Stephenie Meyer: Midnatssol

Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Den populære historie tager en ny og mørkere drejning, når den fortælles af Edward.

Mødet med Bella er både det mest skræmmende og det mest fascinerede, han har oplevet som vampyr, og efterhånden som flere fængslende detaljer gives om Edwards fortid og om hans dybeste tanker, forstår vi endnu bedre, hvorfor dette er hans livs største kamp. Hvordan kan han retfærdiggøre at følge sit hjerte, når det betyder, at han samtidig udsætter Bella for fare?

Midnatssol tager Stephenie Meyer os tilbage til den verden, der har betaget millioner af læsere og giver os en episk roman om udødelig kærlighed

Du kan købe Midnatssol online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.Slå ventetiden ihjel og med Twilight-sagaen

Twilight (1) – Tusmørke


Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Da Bella Swan flytter fra det solrige Arizona til den lille regnvåde tågeby Forks for at bo hos sin far, er hendes forventninger til sit nye liv ikke særlig store.

Der sker nemlig ikke ret meget i den tågede by omgivet af store skove i staten Washington. Men så møder hun den mystiske Edward Cullen.

Deres møde vender op og ned på hele hendes liv på en spændende og skræmmende måde. Indtil nu har Edward kunne holde sin vampyr-identitet hemmelig i det lille samfund, men nu kan ingen vide sig sikker. Især ikke Bella.

Du kan købe Tusmørke online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


LÆS OGSÅ: Åh, den kærlighed – fyld din sommerferie med disse kærlighedsbøger

Twilight (2) – Nymåne


Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Det vigtigste for Bella er hendes kærlighed til vampyren Edward. Dog er deres forhold farligt for Bella, og det kan Edward ikke leve med. Han vælger derfor at bryde forholdet og rejse væk med sin familie.

Tilbage står Bella med en sammenfaldet verden og et knust hjerte.

Langsomt vender hun dog tilbage hverdagen med hjælp fra venskabet med Jacob Black. Sammen med ham opsøger hun vilde og farlige situationer for at føle sig i live. Jacob kan dog ikke skjule sine følelser for Bella, og hun kan ikke glemme Edward.

Du kan købe Nymåne online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


Twilight (3) – Formørkelse


Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Seattle bliver hærget af en række mystiske drab, en ondsindet vampyr fortsætter sit hævntogt, og Bella befinder sig midt i kaosset.

Jacobs følelser for hende er ikke blevet mindre, og med Edward tilbage i Forks er hun nødt til træffe et næsten umuligt valg: Venskabet eller kærligheden?

Men uanset hvad hun vælger, kan hendes beslutning antænde den historiske og endeløse kamp mellem vampyrer og varulve. Situationen spidser yderligere til, da Bellas dimission nærmer sig, og hun må træffe endnu et vanskelig valg: Vil hun leve eller dø?

Du kan købe Formørkelse online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


LÆS OGSÅ: Alt det du med stor sandsynlighed ikke vidste om Twilight

Twilight (4) – Daggry


Stephenie Meyer, Twilight, Twilight sagaen, YA, young adult, vampyr, kærlighed, ungdomsbog

Da Bella flyttede til Forks var det med forventningen om et kedeligt liv i den regnvåde by. Hendes liv har dog været alt andet end det.

Efter flere turbulente begivenheder ser det endelig ud til, at Bella står til at få sit største ønske opfyldt: At blive forenet med vampyren Edward og uddødeliggjort. Edward har nemlig lovet at forvandle hende til vampyr, men ikke før de er blevet gift.

Men situationen udfordrer dog venskabet med varulven Jacob der stadig har dybe følelser for Bella. Bryllupsrejsen giver dog uventede komplikationer, og inden længe trækkes fronterne op til krig …

Du kan købe Daggry online, fx hos Saxo.com, eller i din nærmeste boghandler.


Om Stephenie Meyer

Stephenie Meyer er forfatteren bag bestseller-serien Twilight. Twilight har fanget millioner af læsere verden over siden dens udgivelse i 2005 og er blevet en moderne klassikere, der har redefineret genrerne inden for ungdomslitteraturen. Serien har solgt over 160 mio. eksemplarer på verdenplan og blev også lavet til fem blockbuster-film. Stephenie bor i Arizona sammen med sin mand.