Krimi

5 geniale krimier der vil overraske dig fra start til slut

De bedste krimier, er de uforudsigelige, dem med plot-twists, dem som overrasker, og dem vi ikke kan regne ud. Her anbefaler vi 5 forskellige, nervepirrende, brilliante og geniale krimier, der overrasker dig fra start til slut.

Camilla Grebe: Når isen brister

Når isen brister er den type krimi, som giver dig en mavefornemmelse af at der er et eller andet galt men du kan ikke helt sætte en finger på det.

Den handler om Emma som har en affære med sin øverste chef, Jesper. Det er upraktisk, men også lidt spændende. Men en dag forsvinder Jesper meget uventet, og ikke længe findes en en kvinde brutalt myrdet i hans villa. Peter Lindgren, rutineret efterforsker hos kriminalpolitiet, får hjælp af adfærdspsykologen Hanne Lagerlind til at opklare mordet, som har tydelige ligheder med en ti år gammel uopklaret sag.

LÆS OGSÅ: Camilla Grebe stjæler din nattesøvn

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ –  “Man gætter og gætter og prøver at finde spor i bogen, så man måske kan regne plottet ud. Det lykkedes ikke for mig, og jeg er stadig ikke helt overbevist om, at alt er som det gav sig ud for at være til sidst. Derfor bladrer jeg stadig i bogen og  nærstuderer slutningen, for at være helt sikker på,  jeg har fået det hele med.” – KRIMIFAN

Når isen brister er skrevet af Camilla Grebe som har modtaget Glasnøglen for årets bedste nordiske krimi med Husdyret. Husdyret er en selvstændig fortsættelse af Når isen brister, der følger adfærdspsykologen Hanne Lagerlind.

Du kan købe Når isen brister i paperback online her eller i din lokale boghandel.

Anne Mette Hancock: Mercedes-snittet

Anne Mette Hancock dominerede bestsellerlisterne i sommers med sine to krimier Ligblomsten og Mercedes-snittet.

Mercedes-snittet er hendes seneste roman, som er en spændende, intens krimi med flere twists du vil blive overrasket over.

LÆS OGSÅ: Hvad er Mercedes-snittet?

En dreng er forsvundet fra sin skole. Journalisten Heloise Kaldan tager derhen, og i skolegården møder hun sin nære ven, efterforskeren Erik Schäfer. Drengen Lukas dukker ikke op, men det gør hans telefon. Den afslører, at Lukas er besat af pareidolia: Det fænomen, at vi ser ansigter i tilfældige ting. Særligt et foto af en ladeport, der ligner et ansigt, påkalder sig opmærksomhed. Er det her, Lukas er?

★★★★★★ “En fabelagtig, vanvittig spændende, velskrevet og sindssyg god krimi!” – LIVET I DUKKEHUSET

★★★★★★ – BOGFIDUSEN

Du kan købe Mercedes-snittet online her eller i din lokale boghandel

Guillaume Musso: Central Park

Frankrigs bedst sælgende forfatter Guillaume Musso begejstrede danskerne, da Opkald fra en engelsom den første af hans romaner blev oversat til dansk.

Central Park er en fuldstændig utilregnelig krimi, du først regner ud på sidste side fyldt med plottwists og action.

Romanen starter med, at hovedpersonerne Alice og Gabriel vågner op på en bænk i Central Park, låst fast til hinanden med håndjern. En række ubesvarede spørgsmål hober sig op, men det altoverskyggende spørgsmål er dog dette: Hvordan er de endt i denne uforklarlige situation? I deres jagt på svar støder de på en sandhed, som vender op og ned på deres liv.

☞ LÆS OGSÅ:  Musso leverer drønspændende og uforudsigelig thriller 

❤❤❤❤❤ “En vild roman, som du ikke slipper, når du først er i gang” – FEMINA

Husk også at læse den selvstændige fortsættelse af Opkald fra en engel, som hedder Et atelier i Paris.

Du kan købe Central Park online her eller i din lokale boghandel.

Karen Dionne: Dyndkongens datter

Dyndkongens datter, Karen Dionne

Karen Dionne har skrevet en thriller med mange overraskende øjeblikke. Romanen begynder efter det, der normalt er det dramatiske højdepunkt: en kidnapning, og Dionnes plot tager herfra et par tvists og slutter med en hæsblæsende menneskejagt.

Helena bor med sine forældre langt ude i Michigans marskland, hvor de lever uden kontakt med andre mennesker.

Men familien har en hemmelighed: Faderen kidnappede moderen, da hun var teenager og har siden holdt dem isoleret fra omverdenen.

Da Helena og hendes mor slipper fri, bliver hendes far sendt i fængsel, men flygter 15 år senere.

LÆS OGSÅ: Jeg flyttede ud i den vilde natur med en nyfødt.

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ “Dødspændende … fængslende til sidste punktum” – POLITIKEN

Du kan købe Dyndkongens datter online her eller i din lokale boghandel.

Lone Theils: Heksedrengen

Heksedrengen er en pageturner af en krimi fyldt med action, spænding og masser af overraskelser.

Bogen er 3. bind i bestsellerserien om Nora Sand – men hvis du ikke har læst de to forudgående kan du sagtens læse med alligevel.

En professor findes bestialsk myrdet på en kirkegård.

Kort efter findes det maltrakterede lig af en lille dreng i Themsen.

London-korrespondent Nora Sand har mistanke om, at begge mord har forbindelse til en celeber skilsmissesag mellem en dansk reality-stjerne og en russisk oligark, der slås om forældremyndigheden over deres søn. Men har Nora for en gangs skyld gabt over mere, end hun kan klare? Jagten på sandheden bringer hende ud i de allermørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

 Læs mere om Nora Sand serien  

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ – “En helstøbt, fascinerende og yderst spændende krimi” – KRIMIHJERTE

Du kan købe Heksedrengen online her eller i din lokale boghandel

Leder du efter flere krimier der vil overraske dig fra start til slut? Så kan vi kun anbefale dig at dykke ned i disse kriminyheder:

Stefan Ahnhem: Motiv X

Motiv X vil overraske dig og få dig til at bide negle når en morder slår sig løs og slår ihjel uden motiv.

Da en ung syrisk dreng bliver brutalt myrdet og flere mord følger kastes politiet ud i en kamp mod tiden på jagt efter gerningsmændene. Fabian Risk kommer i besiddelse af information, som hans afdøde kollega efterlod sig; information, der giver Fabian viden om forhold på stationen, der kan få fatale konsekvenser for alle.

LÆS OGSÅ: Stefan Ahnhem fornyer den svenske krimi.

Du kan købe Motiv X online på fx Saxo.com eller i din lokale boghandel.

Steffen Jacobsen: Ghostwriter

Steffen Jacobsen er nu klar med 5. selvstændige bind i den bedstsælgende krimiserie om det umage makkerpar, der består af politikommisær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander.

Direktøren for en af verdens førende insulinproducenter hyrer en ghostwriter til at skrive sin biograf, hvori han vil dele en sprængfarlig hemmelighed. Et forskerhold, som testede et præparat mod sneglefeber i Etiopien, observerede at præparatet var virksomt mod diabetes. En fuldstændig revolutionerende opdagelse med ufattelige økonomiske konsekvenser for medicinalindustrien. Under direktørens første møde med ghostwriteren bliver begge myrdet, og notesbogen med forskningsresultaterne forsvinder.
Politikommissær Lene Jensen og privatdetektiv Michael Sander sættes på sagen.

LÆS OGSÅ: Steffen Jacobsen: Fra læge til krimiforfatter.

Du kan købe Ghostwriter online her eller i din lokale boghandel.

Michael Katz Krefeld: Mørket kalder

Efter at have koncentreret sig om at skrive om detektiven Thomas Ravnsholdt i den succesfulde Ravn-serie i en årrække er Michael Katz Krefeld nu klar med en “stand-alone” krimi.

Mørket kalder er en højspændt thriller om overgreb på kvinder og om selvtægt. En storbykrimi der kommer ind i sjælens allermørkeste afkroge.

Efter et brutalt overfald på en ung pige, ønsker Politikommissær Cecilie Mars at skabe retfærdighed, der hvor loven ikke slår til. Men snart får hendes handlinger uforudsigelige konsekvenser og vækker onde kræfter til live.

LÆS OGSÅ: Alt om Michael Katz Krefelds Ravn-serie

Du kan købe Mørket kalder online her eller i din lokale boghandel.