Børnebøger Carlsen

7 spændende facts om 7 fantastiske dyr

Sebastian Klein De små dyrenørder syv fantastiske dyr

Sebastian Klein tager de yngste dyrenørder med på en rejse gennem syv dyreliv – fra fødsel til død. Her er syv spændende facts om syv fantastiske dyr, som bliver ved med at fascinere både små og store dyrenørder.


Fødsel, flokliv, overlevelse, parring og død. Sebastian Klein fortæller om det hele i De små dyrenørder – Syv fantastiske dyr. Her går Sebastian Klein tæt på syv dyr, mange vil lære om: elefanten, giraffen, isbjørnen, pandaen, løven, næsehornet og tigeren.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på dyrelort med Sebastian Klein

Som barn elskede Sebastian Klein at være i Zoologisk Have med sin far, og han ville hele tiden vide mere om dyrene.

“At lære om dyrene og hele tiden gøre mig klogere på dem var noget af det bedste, jeg vidste som barn. Og sådan har det faktiske været lige siden. Jeg har skrevet De små dyrenørder – syv fantastiske dyr til børn, der har det på samme måde,” siger Sebastian Klein.

Syv spændende facts om syv fantastiske dyr

De små dyrenørder – Syv fantastiske dyr er fyldt med sjove, spændende og overraskende facts, og til alle dyrenørder, der synes, det er sjovt at blive udfordret på deres viden om dyr, er der en quiz til allersidst i bogen om hvert dyr.

LÆS OGSÅ: Forrygende fagbøger til børn, der vil vide alt om alt

Her får du syv spændende facts fra De små dyrenørder – Syv fantastiske dyr, som du måske ikke vidste.

Vidste du, at:

  • Løver, isbjørne og tigre ikke kan se ved fødslen.

  • Giraffen kan se ved fødslen, og den løber rundt, allerede når den er to timer gammel.

  • Den sydkinesiske tiger er den mest sjældne af underarterne af tigre. Den er formentlig uddød i naturen og findes nu kun i zoologiske haver.

  • Der findes både et hvidt og et sort næsehorn, men på trods af deres navne kan man ikke se forskel på farven, for de er begge to grå. Det er faktisk ret svært at se forskel.

  • Elefanten er et rigtig flokdyr, og når en elefant dør, samler de andre elefanter i flokken sig omkring den afdøde elefant. Mange forskere mener, at elefanterne på den måde sørger eller tager afsked med den døde elefant.

  • En panda æder næsten udelukkende bambus, men den må være skrupsulten, for den kan lave op til 28 kilo lort om dagen!

  • Giraffen er også sulten. Den kan æde op til 45 kilo blade om dagen

Læs mere om De små dyrenørder – Syv fantastiske dyr

7 spændende facts om 7 fantastiske dyr

Sebastian Klein bliver ofte overrasket over, hvor tidligt børn begynder at interessere sig for at have styr på dyrefacts.
Denne bog Syv fantastiske dyr er til lige netop dem, der er små dyrenørder. I bog har de mulighed for at nørde igennem og få endnu mere styr på detaljerne om syv af de mest fantastiske dyr: løven, pandaen, næsehornet, tigeren, elefanten, isbjørnen og giraffen. 

God fra 5 år.

Du kan købe Sebastian Kleins Syv fantastiske dyr online eller i din nærmeste boghandel fra 4. april.