Børnebøger

Børnenes vildeste rekorder i ny Børnenes Rekordbog

Børnenes vildeste rekorder i ny Børnenes Rekordbog
Hvis du var i tvivl, om der findes seje, vilde og talentfulde børn og unge i Danmark, så er det fordi, du ikke har haft fingrene i Børnenes Rekordbog. Bogen eksisterer fordi børns fantasi, kreativitet og evner bliver ved med at give nye sjove og seje rekorder – og det er faktisk næsten ALLE slags rekorder, du kan finde.
Denne nye udgave imponerer igen. Og vi vil gerne dele fire af rekorderne med jer her.

Alle verdens landes flag

C2, som er 7. og 8. klasse på specialskolen i Jellinge, havde i et helt år arbejdet med Jorden rundt som emne, og herfra udsprang ideén til at lave alle verdens landes flag – i rørperler. Vi taler her om yderst flittige elever, for de har produceret intet mindre end 217 flag – hvilket er blevet til 148.016 rørperler.

image003

Kæmpe tyggegummiboble

10-årige Rasmus har helt styr på det med at blæse tyggegummibobler. Og hvorfor nøjes med at blæse med munden, når man også er dygtig til at gøre det med næsen? Boblens størelse imponerer i sig selv de fleste, men at Rasmus puster den med næsen, gør den 25 cm. lange tyggegummiboble endnu mere imponerende.ballon med naesen

Verdens største  dinosaur bygget i Playmais

I anledning af udstillingen Dinosaurerne kommer i Odense Zoo hjalp 347 børn i alderen 1-15 år hinanden med at bygge verdens største dinosaur i Playmais. Det var en stor stegosaurus, som var 2,5 meter høj og 4 meter lang – og der blev ca. brugt 52.000 Playmais, der sad på A5-plader, som så blev limet på det store skelet. Bag på pladerne står børnenes navne.

image002En 4,653 kilometer lang guirlande

Børnene fra Hammel samarbejdede, da Hammels Juleudvalg lavede forskellige event i december 2014. En af disse events var jul som i gamle dage, og her gik børnene i gang med at klippe og klistre og til sidst klipse de mange guirlande sammen til én meget lang guirlande.

image001

Børnenes vildeste rekorder i ny Børnenes Rekordbog


Børnenes rekordbog: Udkommer for 27. gang og er for længst blevet en institution i dansk børnekultur med masser af nye danske rekorder, billeder og skøre påfund i børnehøjde. Du kan købe bogen her eller i din boghandel.

9788711448724-1