Børnebøger

Lav selv de flotteste og sejeste frisurer

Lav selv de flotteste og sejeste frisurer

Du ser dem mange steder. Popstjerner, filmstjerner og de kongelige har dem, og nogle af pigerne fra skolen og fritidsklubben har dem: De flotte, fede og finurlige frisurer.

Inspiration til forskellige frisurer er sjældent svært at få, og mange piger ved lige præcis, hvordan de godt kan tænke sig håret sidder – hvilket kan give mor, far og veninderne en svær udfordring. For det er altså ikke altid en smal sag at sætte hår. Hverken på sig selv eller på andre.

Trin-for-trin guiden til en ‘rosenkrans’ nedenfor er lånt fra Flotte frisurer og hvordan man laver dem. Du kan låne den på biblioteket eller købe den som e-bog til iPad’en. Bogen er inddelt i Lynhurtige frisurer, Festfrisurer light og Festlige frisurer til proffer, og den gennemgår alle frisurer trin-for-trin med billeder. Og så er der en masse smarte hår-fif, forklaringer på professionelle frisørudtryk og gode råd til forældrene strøet ud rundt omkring. Bogen gør både pigerne og forældrene til professionelle amatørfrisører.

En rosenkrans trin-for-trin

8Denne fine frisure var almindelig i middelalderen, og den er stadig rigtig fin – både til hverdag og fest.

Det skal du bruge: En hårbørste, to hårelastikker og et par hårnåle (det varierer, hvor mange hårnåle man skal bruge alt afhængig af hårets tykkelse).

1     2345

6+7

 

 

 

Tip:

Man kan også lave frisuren med fiskeben/sildebensflet – men, som bogen påpeger, så egner en sådan flet sig sjældent til de mere utålmodige piger, da den – selv for den øvede hånd – er ret tidskrævende.

 

Du kan låne Flotte frisurer på dit lokale bibliotek 🙂

forside