Børnebøger

Lav selv de flotteste og sejeste frisurer

Du ser dem mange steder. Popstjerner, filmstjerner og de kongelige har dem, og nogle af pigerne fra skolen og fritidsklubben har dem: De flotte, fede og finurlige frisurer.

Inspiration til forskellige frisurer er sjældent svært at få, og mange piger ved lige præcis, hvordan de godt kan tænke sig håret sidder – hvilket kan give mor, far og veninderne en svær udfordring. For det er altså ikke altid en smal sag at sætte hår. Hverken på sig selv eller på andre.

Trin-for-trin guiden til en ‘rosenkrans’ nedenfor er lånt fra Flotte frisurer og hvordan man laver dem. Du kan låne den på biblioteket eller købe den som e-bog til iPad’en. Bogen er inddelt i Lynhurtige frisurer, Festfrisurer light og Festlige frisurer til proffer, og den gennemgår alle frisurer trin-for-trin med billeder. Og så er der en masse smarte hår-fif, forklaringer på professionelle frisørudtryk og gode råd til forældrene strøet ud rundt omkring. Bogen gør både pigerne og forældrene til professionelle amatørfrisører.

En rosenkrans trin-for-trin

8Denne fine frisure var almindelig i middelalderen, og den er stadig rigtig fin – både til hverdag og fest.

Det skal du bruge: En hårbørste, to hårelastikker og et par hårnåle (det varierer, hvor mange hårnåle man skal bruge alt afhængig af hårets tykkelse).

1     2345

6+7

 

 

 

Tip:

Man kan også lave frisuren med fiskeben/sildebensflet – men, som bogen påpeger, så egner en sådan flet sig sjældent til de mere utålmodige piger, da den – selv for den øvede hånd – er ret tidskrævende.

 

Du kan låne Flotte frisurer på dit lokale bibliotek 🙂

forside