Uncategorized

Programmet for Bogforum 2015 er klar – vi glæder os!

Programmet for Bogforum 2015 er klar - vi glæder os!

Efter at have puslet og kalenderkoordineret med forfattere og journalister i flere måneder, så kan vi nu fortælle, at vores program for efterårets bogmesse i Bella Centret er klar. Og vi fryder os over at kunne præsentere et stærkt program, som vi glæder os meget til at dele med jer. Sæt allerede nu dine krydser ved det du drømmer om at opleve i weekenden 6.-8. november, hvor det store bogshow i Bella Centret slippes løs. Vi lover, at det bliver en weekend med kloge, sjove og rørende ord – og en masse gode tilbud på bøger. Vi ses derude!

Her er vores program

FREDAG D. 6. NOVEMBER

11:00: Journalist og forfatter Gretelise Holm interviewes af Lone Kühlman om hendes “Håndbog for feminister (og deres modstandere)”.

11:30: Mød forfatteren Leif Davidsen og kulturminister Bertel Haarder, der taler om deres personlige bidrag til bogen “Min barndom i 50’erne”.

12:00: Sarah Engell, der har haft succes med sin ungdomsbog “21 måder at dø”, fortæller om sine to romaner for voksne. Stephanie Caruana interviewer.

12:30: Psykolog Ole Kyed fortæller om ”De intelligente børn” og deres dårlige trivsel i skolen. Kirsten Palmer interviewer.

13:00: Psykolog og forfatter til “Det professionelle kram” Ulla Dyrløv taler med Lotus Turèll om, hvordan man ser og hjælper børn, der har det svært.

13:30: Lektor Mikkel Kirkebæk og forskningschef på Det Kgl. Bibliotek John T. Lauridsen fortæller om “Søren Kams erindringer”.

14:00: Thomas Harder viser billeder fra og fortæller om det store pragtværk “Besættelsen i billeder”.

14:30: Svenske Lena Andersson skriver knivskarpt og morsomt om kærligheden i romanen “Uden personligt ansvar” – efterfølger til ”En roman om kærlighed”. Litteraturredaktør på Berlingske, Søren Kassebeer, interviewer.

15:00: Carsten Werge og Per Frimann fortæller om deres nye bog “Verdens 100 bedste fodboldspillere”. Andreas Kraul udfordrer deres valg.

15:30: Søren Vinterberg er aktuel med “Ib Spang Olsens ABC” om tegnerens liv, værk og tid. Med på scenen er sønnerne Lasse og Martin Spang Olsen.

16:00: “Vi elsker Berlin” hedder Sissel-Jo Gazans personlige guide til den by, hun bor i. Maise Njor interviewer.

16:30: Kunstneren Nadia Plesner fortæller historien om, da hun udfordrede Louis Vuitton i kampen for sin ytringsfrihed. Adam Holm interviewer.

16:30: Drik en kølig øl med Michael Katz Krefeld i PUB up-værtshuset Havodderen.

17:00: Jonas Eika Rasmussen fortæller om sin debut “Lageret Huset Marie”, der er en moderne arbejdspladsroman. David Jacobsen Turner interviewer.

17:30: Svenske Stefan Ahnhem høstede store roser for sin debutkrimi, som i år efterfølges af “Den niende grav”. Jannie Schjødt Kold interviewer.

18:00: Kom til premiere på årets sjoveste udgivelse: “Svikmøllen”. Mød redaktionen og vær med, når årets yndlingsoffer afsløres.


LØRDAG D. 7. NOVEMBER

12:00-15:00: Mød forfatter og snapsedesigner Niels Stærup og smag på hans hjemmelavede kryddersnapse.

10:30: Bubber interviewer Oliver Zahle, manden bag Pendlerkids, som netop har udgivet sin anden børnebog om “Ymerdrengen”, der er meget kræsen.

11:00: Manu Sareen fortæller om sin nye børnebog i den populære serie om Nørrebro-drengen “Iqbal Farooq i Indien”. Søren Anker Madsen interviewer.

11:30-13:30: Besøg Kuben og få flettet en flot frisure af vores dygtige flettepiger.

11:30: Pia Søltoft taler med Sørine Gotfredsen om sin nye bog ”Kunsten at vælge sig selv. Om Kierkegaard, coaching og lederskab.”

12:00: Antropolog Kirsten Hastrup fortæller om “Thule på tidens rand” – et portræt af et samfund under forandring. Niels Frid-Nielsen interviewer.

12:30: Gitte Løkkegaard interviewer Sten Hegeler, som livet igennem har kæmpet for det seksuelle frisind og nu portrætters i “Dobbeltbastarden”

13:00: Leif Davidsen interviewer Rufus Gifford om madkrøniken “Den store amerikanske kogebog”, som ambassadøren har skrevet forord til.

13:30: Helle Bygum interviewer teaterinstruktør Peter Langdal, som hun i foråret 2015 skrev portrætbogen “Jeg Peter” om.

14:00: “10 minutter i vor tid” er titlen på Leif Davidsens samlede noveller, der udgives i år. Niels Frid taler med Davidsen om novellekunsten.

14:00-16:00: Besøg Kuben og få en litterær tattoo med et citat fra din yndlingsbog. Der er både tatoveringer til børn og voksne.

14:30: Lone Theils debuterede til flotte anmeldelser, da hun udsendte sin krimi “Pigerne fra Englandsbåden”. Kristian Ditlev Jensen interviewer.

15:00: Michael Larsen er tilbage med en krimi efter sin internationale succes med “Slangen i Sydney”. Mette Hybel interviewer ham om “Mordet på øen”.

15:30: Bjørn Bredal rejser i “Frankrig for alle” gennem det franske tankegods og udfolder Frankrig som ide. Christopher Arzrouni interviewer.

16:00: Jakob Sheikh tegner i sin bog “Danmarks børn i hellig krig” et unikt billede af de unge, danske syrienskrigere. Martin Krasnik interviewer.

16:30: Få tips til opsparing og køb af aktier når Karsten Engmann Jensen og Dorte Fals taler om bogen ”Boost din opsparing med aktier”.

17:00: Mød hovedpersonerne fra et af årets mest populære tv-programmer, når Rigtige mænd fortæller om livet efter deres sundhedsforvandling.

17:30: Gå hjem fra bogmessen med dejlig jazz og poesi i kroppen, når digter Peter Poulsen taler lyrisk og hans musikalske venner spiller op.


SØNDAG D. 8. NOVEMBER

10:30: Hr. Skæg og vennen Vinther underholder med sang og musik. Alle børn og voksne er inviteret til fest.

11:10: Sebastian Klein skriver om “Verdens 100 farligste dyr” i sin nye bog. Jacob Riising spørger ham om, hvad det fede ved dyr egentlig er?

11:40: Jacob Riising, forfatter til “Karmaboy – kometen og den onde numsekløe”, udfordres af Sebastian Klein. Hvem er bedst? Claus Bigum er dommer.

12:10: Louisa Lorang serverer sunde og skønne smagsprøver fra sin nye bog “Juice for begyndere”.

12:40: Sangerinden Julie Berthelsen fortæller ærligt om sit forhold til vægt, krop og mad i sin bog “Sund balance”. Sisse Fisker interviewer.

13:10: “Sød tøs” er en venindebog for voksne kvinder af Maise Njor og Lisa Grue. Iben Maria Zeuthen spørger de to ud om venindeskaber.

11:30-13:30: Besøg Kuben og få flettet en flot frisure af vores dygtige flettepiger.

13:40: “Sekten” er Michael Katz Krefelds tredje bog om opdageren Ravn, der denne gang kommer til Lolland. Ann Lind Andersen interviewer.

14:10: Frank Esmann interviewer Uffe Ellemann-Jensen om årets store Reagan-biografi. Uffe har selv mødt Reagan og skrevet bogens forord.

14:40: Karl Ove Knausgård og Fredrik Ekelund taler om deres fælles bog “Hjemme – Ude”, der handler om fodbold og livet. Klaus Rothstein interviewer.

14:00-16:00: Besøg Kuben og få en litterær tattoo med et citat fra din yndlingsbog. Der er både tatoveringer til børn og voksne.

15:10: Einar Már Guðmundsson fortæller om “Hundedage”, historien om Islands eneste konge, Jørgen Jürgensen. Erik Skyum-Nielsen interviewer.

15:40: Sisse Fisker fortæller om sin bog “Livets opskrift – en kort guide til det gode, lange liv”. Lise Rønne interviewer.

16:10: Ghita Nørby og vennen Torben Thim fortæller om deres bog “Det er aldrig for sent” om livet og haven. Søren Anker Madsen interviewer.

16:40: Sune de Souza Schmidt-Madsen taler med Hans Hertel om det smukke værk “Karen Blixen. Baronesse, storvildtjæger, storyteller”.

17:10: Anders Lund Madsen lukker årets bogmesse på skæggeste vis med smagsprøver fra den nye udgave af “Anders Lund Madsens ÆØÅ”.

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.