Fagbøger

Annasophia Petri Holm: Jeg har oplevet mere kærlighed efter jeg er blevet spirituel

Annasophia Petri Holm

Alle kan lære at bruge deres spirituelle side, og det kan føre til mere kærlighed i livet, siger den populære podcaster Annasophia Petri Holm. Hun er aktuel med bogen Alt det vi ikke ser – brug din spirituelle side, som viser spirituelle muligheder og redskaber.


Hvad du ønsker, skal du få… Det lyder lidt for godt til at være sandt, med mindre det er december måned, og din familie har bedt om at få din julegave-ønskeliste.

Men indenfor den spirituelle verden er der et fænomen, der hedder manifestation. Her gælder det om at være klar på, hvad du ønsker dig i livet, for så vil du også have mere held med at tiltrække det.

“Manifestation er det tætteste, vi kommer på magi. Det indebærer, at du skal reflektere over og beslutte dig for, hvad det er, du ønsker dig i dit liv. Så er der større sandsynlighed for, at du vil opleve det,” fortæller podcaster Annasophia Petri Holm.

Hun står bag over 300 podcast-episoder om spiritualitet i de to podcasts Det spirituelle hjørne og Det astrologiske hjørne og har også Instagramprofilen Det astrologiske hjørne. Her viser Annasophia med memes, hvordan man kan bruge humor til at formidle viden om stjernetegn.

“Spiritualitet behøver ikke være så selvhøjtideligt. Det kan også være sjovt.”

LÆS OGSÅ: 15 romaner du skal læse i 2023 – her venter fantastiske læseoplevelser

Nu udkommer bogen Alt det vi ikke ser – brug din spirituelle side, som er Annasophia Petri Holms bud på et overblik over de muligheder, der er i den spirituelle verden, og hvordan de kan hjælpe til øget selvindsigt og livsglæde.

Annasophia Petri Holm havde selv mange fordomme om det at være spirituel, og som naturvidenskabelig student, tidligere elitesvømmer og uddannet tv- og medietilrettelægger stod det ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at hun skulle blive astrolog og podcaster med spiritualitet som emne.

LÆS OGSÅ: Frederik Dirks Gottlieb: Det hele er jo i forvejen ret mirakuløst, så hvorfor skulle der ikke findes UFOer?

Det hele begyndte med en rejse til Montreal i 2016, hvor Annasophia Petri Holm lidt for sjov fik tydet sit horoskop. Det ramte så meget plet, at hun først blev meget overrasket og siden overbevist om, at der er meget mere end det, vi kan se, og at det var værd at udforske.

Spiritualitet kan føre til mere kærlighed

Kærlighed er et ord, der dukker op mange gange, når man snakker med Annasophia Petri Holm. Hun synes, hun har oplevet mere kærlighed, efter at hun er blevet spirituel.

“Ikke nødvendigvis romantisk kærlighed, men jeg oplever generelt mere kærlighed fra mine omgivelser.”

Kærligheden er i os allesammen og er ikke noget, der kommer udefra, hvis man ser det fra et spirituelt perspektiv, ifølge Annasophia Petri Holm.

“Jeg har hele tiden haft den, alle har den. Men jeg har taget nogle lag af, så jeg er mere i kontakt med den og er mere bevidst om den. Der er kommet mindre støj.”

Kan man bruge spiritualitet til at få en kæreste?

“Det kan man helt sikkert! Det var faktisk meget med det udgangspunkt, at jeg ville skrive bogen. Jeg havde flere veninder, der ikke kunne komme sig over deres ekskæreste, eller som ville have en kæreste.”

Veninderne spurgte Annasophia, om hun havde et spirituelt ritual, som kunne hjælpe dem, og om hun kunne finde nogle svar om kærligheden ved at kigge på deres horoskop.

LÆS OGSÅ: Kærlighedsromaner: 15 bøger at forelske sig i

Annasophia Petri Holm er selv optaget af både den spirituelle kærlighed og den romantiske kærlighed; hverdagskærligheden til en partner. Og den kærlighed, man har brug for at sige farvel til.

“Jeg gik selv målrettet efter et ritual, som kunne hjælpe mig med at slippe en ekskæreste, som jeg havde svært ved at komme mig over.”

Efter at have prøvet forskellige ritualer, opdagede Annasophia Petri Holm, at det kun virkede nogle gange.

“Jeg opdagede, at der er et lag mere. Der er noget dybere. Det kommer tilbage til ens forhold til sig selv. Til selverkendelsen.”

Redskab der hjælper på kærligheden

Hvordan manifesterer du kærligheden? Ifølge Annasophia Petri Holm handler det i første omgang om at visualisere det; helt konkret at kunne se sig selv sammen med en kæreste. Allerede her er der mange, der kommer til kort.

“Mange viser sig at have modstand her. De mærker ubehag ved visualiseringen og giver udtryk for, at de ikke har lyst til at have nogen så tæt på. Men det er ok, så kan du arbejde med det.”

Selvom Annasophia Petri Holm er skeptisk overfor kommercialiseringen af krystaller, og hvor meget de kan ændre noget, så er der én sten, der ikke er til at komme uden om, når det handler om kærlighed.

Rosakvarts er udnævnt til at være en kærlighedssten, så den kan man bruge som manifestationssten. Stenen skal man sidde med i hånden og samtidig fokusere:

“Du skal tænke, at du er kærlighed, og at du er værd elske. Så du kan mærke de ord, der gør, at du kan være i et parforhold. Du kan have stenen under hovedpuden eller på natbordet og blive ved med at putte de her intentioner ned i. Det kan hjælpe.”

Glem quickfix

Der findes butikker, der bugner af krystaller, røgelse, rensende salviebuketter og løsninger på sådan cirka alt i livet. Men Annasophia Petri Holm tror ikke på et spirituelt quickfix.

“Det spirituelle er ikke altid en fest!” understreger Annasophia, og siger, at man godt kan blive dødtræt af at gentage ritualer, og at alt ikke bare bliver perfekt, fordi man er i kontakt med sin spirituelle side.

“Jeg kan jo ikke bare sidde og være totalt i zen hele tiden. Jeg har også regninger, der skal betales. Jeg har også konflikter. Jeg er også grådig. Jeg er også opmærksomhedskrævende.”

Der er en balance mellem det spirituelle og det jordiske/den fysiske krop, og der foregår altid en dans mellem det spirituelle og det jordiske. Så hvordan tackler du det?

“Som jeg ser det, må jeg have medfølelse med min grådighed. Jeg må have medfølelse med min opmærksomhedskrævende del. Sige til mig selv, at det er ok at have det sådan, og at balancegangen altid vil være svær.”

Alle kan styrke deres spirituelle side

Annasophia Petri Holms erfaring er, at alle kan lære at styrke deres spirituelle side, men at balancegangen mellem det spirituelle og det jordiske er svær for alle.

“Jeg troede, at mine spirituelle lærere havde regnet det hele ud, men så blev jeg overrasket. De var heller ikke perfekte. Det var SÅ desillusionerende for mig i starten. Hvorfor så gøre alt det her spirituelle arbejde, hvis det ikke virker?”

Men i dag er Annasophia Petri Holm ikke i tvivl om, at hun har valgt den rigtige vej, og at det virker.

“JO, det hjælper dig. Det gør en kæmpe forskel. At bruge sin spirituelle side er at blive ved med at tage lag af sig selv. Lag, der skygger for den, du virkelig er. Den proces er ikke altid smuk eller sjov, men den gør livet uendeligt meget større.”


Om bogen Alt det vi ikke ser – brug din spirituelle side

Annasophia Petri Holm: Jeg har oplevet mere kærlighed efter jeg er blevet spirituel

Vil du gerne tiltrække det, du ønsker dig? Få styr på dine tankemønstre? Slippe bekymringerne? Lære at sætte grænser? Skabe nye vaner og blive mere nærværende? Og har du fornemmelsen af “noget større”, som leder dig på vej?

Lær, hvordan du kan blive en bedre version af dig selv ved at få kontakt til din spirituelle side med denne bog, som er en introduktion til spiritualitetens verden og dens værktøjer.

Igennem seks kapitler leder Annasophia Petri Holm dig gennem de mange spirituelle veje og konkrete redskaber så som astrologi, tarotkort, numerologi og meditationsteknikker. Bogen er fuld af øvelser, ritualer og gode råd, som hjælper dig med at styrke forbindelsen til din egen spiritualitet, så du kan opnå større balance i livet.

Du kan købe Alt det vi ikke ser online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel


Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.