Børnebøger Carlsen

Du har aldrig mødt nogen som Amari. Og det er netop derfor, hun findes!

Første gang vi møder Amari i Amari og Nattens Brødre, er hun ved at blive smidt ud af skolen. Hendes storebror er forsvundet – og alle formoder, det er fordi han er involveret i noget kriminelt.


Amari kommer fra byens fattige, sorte kvarter, og ingen forventer det store af hende og hendes familie. Lyder det som en bog, du HAR læst? Dér tager du fejl. For du har aldrig mødt nogen som Amari – og det er faktisk netop derfor, hun findes.

Lad magien begynde!

Indtil den dag, hun bliver bortvist fra skolen, har Amari levet et relativt almindeligt teenage-liv.

Godt nok har hun ikke mange veninder blandt de snobbede piger på den smarte skole, hun har fået legat til – og godt nok var hendes storebror, inden han forsvandt, den sorte bydels stolthed på grund af sine gode resultater i skolen. Men ellers har hun følt sig som de andre i sit nabolag.

Men da hun kommer hjem fra skole efter bortvisningen, får hun besøg af en mærkelig karakter i noget sært tøj, som overleverer en pakke fra hendes forsvundne bror.

LÆS OGSÅ: Smuglæs i de første sider af Amari og Nattens Brødre her

Eller det vil sige: hun får ikke pakken i døren, som et almindeligt bud ville overdrage den – næh nej, hun får at vide, at der ligger en pakke til hende i bunden af hendes brors skab.

Herfra går det stærkt – og Amari skal til at forholde sig til begreber som ‘sandhedssyn’, Bureauet for Overnaturlige Anliggender, eventyrlige skabninger og væsner – og ikke mindst: magi!

En tiltrængt heltinde

Historien om Amari er både spændende og opslugende – man er simpelthen med hende på alle de eventyr, hun kaster sig ud i igennem bogen.

Og nu skal bogens handling jo ikke spoiles her, men: hvis du tænker Harry Potter møder Men in Black, så får du en idé om Amaris univers – samtidig med, at hun er 100 procent sin egen.

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske bøger til unge

Og du skal selvfølgelig læse bogen (eller læse den højt for et heldigt barn) alene af den grund. Men bogens forfatter B. B. Alston giver også en anden god grund til, at bogen måtte skrives. Han fortæller, hvordan Amari og hendes historie dukkede op i hans hoved – og at han tænkte:

Den historie kan jeg ikke fortælle. Hvem ville læse den?

“Igennem hele min opvækst har jeg aldrig set en karakter i en fantasy-fortælling, der lignede mig selv”, forklarer han. Og derfor lod han historien ligge – i årevis.

Indtil Amari ikke længere lod sig ignorere – og så flød historien ellers så let, at Alston forklarer, at den nærmest skrev sig selv:

“For første gang i mit liv skrev jeg ikke blot min egen historie – men også historien om alle dem, jeg voksede op sammen med.”

Amari har power!

Amari overbeviste ikke blot sin forfatter om, at hendes historie skulle skrives; romanen brændte så stærkt igennem, da den først blev skrevet, at den allerede er en international succes – og filmen er undervejs.

LÆS OGSÅ: Se de nye børnebøger, der er på vej

Fik vi nævnt, at dette er første bind i en planlagt trilogi – så der er meget mere Amari i vente? Og forresten: den tro på sig selv, som Amari indgød sin forfatter? Mon ikke han giver lidt af dén videre til sine læsere, når man i romanen læser:

”Plej dit indre bål, min pige. Og lad de andres tvivl være dit brændstof!”


Amari and the night brothers, b.b. alston, middle grade, børnebog, fantasy

Amari er en sort, fattig pige, bosat i byens hårde kvarter. Hun elsker sin lille familie og finder styrke i deres sammenhold. Men da hendes bror Quinton forsvinder, krakelerer Amaris verden. Myndighederne opgiver hurtigt deres eftersøgning, men det gør Amari ikke.

I sin søgen efter ham føres hun til en mystisk skole, som hun kun kan få adgang til ved at bestå en svær optagelsesprøve fuld af magi.

Amari må samle al sin styrke, for der er mange, der kæmper om pladserne på den prestigefyldte skole – forskellen er bare, at de alle sammen besidder et magisk talent, og det gør Amari ikke. Eller gør hun?

Fra ca. 12 år

LÆS OGSÅ: Magiske Amari vil tage verden med storm i ny storslået fantasy-serie

Du kan købe Amari og Nattens Brødre online eller i din nærmeste boghandel.

Kronisk bogelsker med gang i minimum fem bøger ad gangen. Har tilsvarende kronisk mangel på plads i reolen. Har haft fornøjelsen af at anbefale bøger til læserne i de godt tretten år, jeg har arbejdet i bogbranchen.