Aktuelt Camilla Grebe Krimi Svenske krimier Svenske krimiforfattere

Camilla Grebe klar med bind 6 i populær krimi-serie: Mord i familien og forlagsbranchen

velkommen til evigheden header

Svenske Camilla Grebe tager udgangspunkt i en branche, hun kender i Velkommen til Evigheden, hvor en kærlig mor bliver anklaget for et brutalt mord.


Det ser så pænt ud på overfladen i Velkommen til Evigheden. Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt bestseller-forfatter, sammen har de tvillingerne David og Harry. Alt er godt. Men en dag står Lykke pludselig anklaget for et brutalt mord.

Svaret på mordgåden skal måske findes otte år tidligere, da de 17-årige tvillingesønners fælles bedste veninde blev fundet myrdet i en tilbygning på familiens sommersted Evigheden. På bedste Edgar Allen Poe-vis er mordet foregået i et lukket rum, låst indefra, så meget tyder på, at morderen ikke kan være kommet udefra.

Se trailer her


LÆS OGSÅ: Dobbeltvinder af Glasnøglen og Årets krimi er klar med en opfølger. Få overblik over Camilla Grebes krimier her

Den svenske krimiforfatter Camilla Grebe har toppet bestsellerlisterne og er blevet solgt til udgivelse i mere end 20 lande. Velkommen til Evigheden er hendes sjette krimi på dansk i eget navn. Tidligere har Grebe sammen med sin søster Åsa Träff skrevet fem bøger i den succesfulde krimiserie om psykoterapeut og profileringsekspert Siri Bergman.

Forlagsbranchen står for skud

Velkommen til Evigheden er klassisk, psykologisk krimi, hvor familiedramaet er omdrejningspunktet, men hvor læseren samtidig får et indblik i forlagsbranchen, da bogens hovedpersoner arbejder i branchen.

Det er en branche, Camilla Grebe kender rigtigt godt, og det er ikke kun de mange års erfaring som forfatter, der har givet hende et indgående kendskab til branchen. Camilla har snuset til alle sider af forlagsbranchen, da hun tidligere stod bag forlaget Storyside, som hun selv startede op.

Velkommen til Evigheden har derfor ikke været researchtung, som Camilla Grebe fortæller i et interview til SelmaStories.

Bogen udspiller sig i en verden, jeg kender til. Jeg kan skrive om forfattere, forlæggere og litterære agenter, og jeg behøver ikke ringe til 14 personer og spørge om noget. Jeg ved det allerede.

Camilla Grebe, SelmaStories

Hvem ejer sandheden?

Velkommen til Evigheden er sjette bind i krimiserien Den mørke side. Som de andre bøger i serien stiller Velkommen til Evigheden også spørgsmålet: Hvem ejer sandheden?

Den mørke side er en serie med selvstændige krimier, der har gennemgående karakterer som adfærdspsykolog Hanne Lagerlind-Schön og efterforskerne Peter Lindgren, Manfred Olsson og Malin Brundin. I Velkommen til Evigheden er det kriminalinspektør Manfred Olsson, der er på banen. Han er den eneste, Lykke vil forhøres af, da hun står anklaget for mord.

Alle krimierne i Den mørke side-serien er selvstændige bind, der kan læses alene, selvom man ikke har læst nogle af de andre bøger i krimiserien.

Hverdagsgenkendelige intriger

Den anmelderroste og prisvindende svenske krimiforfatter Camilla Grebe er en af Sveriges største krimistjerner. Grebe har modtaget prisen Årets svenske krimi i både 2017 (Husdyret) og 2019 (Skyggejægeren) samt Glasnøglen i 2018 og 2020.

Velkommen til Evigheden røg ind på bestsellerlisten i Sverige, og var i april 2022 den mest solgte skønlitterære bog i Sverige. De svenske anmeldere skrev blandt andet:

“… Camilla Grebe er fænomenalt dygtig til at konstruere spændende og hverdagsgenkendelige intriger.” Dagens Nyheter

Et velkonstrueret plot, som folder sig ud som bladene på en blomst og afslører en virkelighed langt fra den pæne overflade.” Expressen

Det er tydeligt, at Grebe har nydt at skrive denne fortættede page-turner af en krimi, glæden ved storytelling skinner igennem, selv når familiedramaet er mørkest, og hun interesserer sig for alle sine karakterer. Det gør vi andre også.” Göteborgs-Posten.


Velkommen til Evigheden

Camilla Grebe klar med bind 6 i populær krimi-serie: Mord i familien og forlagsbranchen

Lykke Andersen er forlagsredaktør og gift med en kendt forfatter. De har sammen tvillingerne David og Harry, og udefra set er alt godt. Lykke er i sin omgangskreds beundret for sin integritet og kærlighed til sine sønner.

Så hvorfor står hun en dag pludselig anklaget for et brutalt mord?

Hvad skete der egentlig på den idylliske familiegård Evigheden? Har knivmordet noget at gøre med det mord, der blev begået på stedet otte år tidligere? Og hvorfor vil Lykke ikke forhøres af andre end kriminalinspektør Manfred Olsson?

Velkommen til evigheden er en isnende spændingsroman. Det er sjette bog i krimiserien Den mørke side (eller Malin-serien) af svenske Camilla Grebe.

Du kan købe Velkommen til evigheden online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.


Hvis du mangler flere gode bøger, så har vi flere nervepirrende og medrivende krimier til dig her på siden.




Ser det som min fornemmeste opgave at sprede læseglæde og dele stærke læseoplevelser med andre læseheste. Det gør jeg som en del af presseteamet hos Lindhardt og Ringhof og i min fritid, hvor bogstakken på mit natbord er faretruende høj. Har en fortid som bogopsætter, journalist, kulturredaktør og kommunikations- og pressekonsulent og har altid valgt arbejdspladsen nøje efter, om jeg kunne dele min store kærlighed til bøger og kultur.