Blandede bøger Fagbøger Inspirationslister og guides Skønlitteratur

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger de læsere, der dukker op når sommeren melder sin ankomst.

Sommer, sommer og sol. Sikke en herlig årstid. Når først ferien begynder, og den travle hverdag aftager, er det med at få slappet godt af og få læst en masse skønne bøger.

Måske også begynde på det nytårsforsæt om at læse flere bøger? Måske gennemføre din Goodreads 2023 læseudfordring, som du helt bestemt var for ambitiøs omkring? Eller måske har du for første gang tid til rigtigt at fordybe dig i bøgernes verden – uanset om det er sydpå, i sommerhus eller bare derhjemme.

LÆS OGSÅ: Vind en #LOGRSOMMERSTAK! Deltag i sommerudfordringen og læs 10 bøger

Og hvis du slet ikke aner, hvor du skal starte, så frygt ej! Vi har nemlig samlet vores bedste bud på bøger til din sommerlæsning. Vi har selvfølgeligt ikke bare samlet en liste, der passer til enhver læser. Eller jo, det har vi også, den kan du finde her:

LÆS OGSÅ: Den store sommerlæseliste – her er masser af fantastiske bøger til sommerferien

Men hvis nu du er på udkig efter bøger, der falder lige ned i, hvem du er som læser, skal du ikke lede længere. Vi har nemlig tryllet de perfekte bøger frem til 5 typer sommerlæsere, vi bestemt mener findes. Måske er du uenig, eller også er der ikke en, der er helt perfekt til dig – men det er også okay! Så håber vi alligevel, du finder en bog, der falder i din smag her.

Se vores sommerlæsetyper og deres ideelle bøger lige her.


Vi har samlet 5 sommerlæsere, hvor du måske selv er i blandt. Og så har vi selvfølgelig samlet de helt rigtige bøger til sommer, så du kan læse dig igennem sommerens trummerum:

  1. Til dig, der egentligt hellere vil sidde i skyggen med et glas rødvin og fordybe dig i fred og ro, men bliver nødt til at mærke sollyset bare én gang i år. Selvom du hader sand.
  2. Til dig, der hellere vil se en god rom-com derhjemme under dit hjemmehæklede tæppe og med TikTok på second-screen, men også gerne vil have en god tan.
  3. Til dig, der efter en længere indsigtsfuld rejse har indset, at du simpelthen er allermest dig selv, når du er i ét med naturen. Men ikke på en stranddag-agtig måde.
  4. Til dig, der når du om lidt skal ligge ved pool-kanten og se de små gå fuldkommen amok med badedyr og snorkel, kræver noget rigtig uhyggelig læsning for at blive zen.
  5. Til dig, der læser faglitteratur eller biografier. For dig er det vigtigste rigtige mennesker, rigtig fakta, den virkelige verden. Derfor vender du altid hjem fra sommerferie springfyldt med fakta, du hiver frem, når alle mindst venter det.

1. Til dig, der egentligt hellere vil sidde i skyggen med et glas rødvin og fordybe dig i fred og ro, men bliver nødt til at mærke sollyset bare én gang i år. Selvom du hader sand:

Du kan sluge 800 sider uden at blinke, og det faktum holder du sjældent for dig selv. Du har en koncentrationsevne over normalen. Samtidig drages du af det morbide og bramfrie. Jo mere grænsesøgende, jo bedre.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

♥️♥️♥️♥️♥️ – Politiken

★★★★★ – Jyllands-Poste

“748 siders fed, moderne prosakunst … fremragende oversat” – Weekendavisen

Stort anlagt fortælling af forfatteren bag mesterværket American Psycho.

En ung gruppe af high school elever vokser op i Los Angeles i 1981. De er privilegerede, 17 år og på vej ind i voksenlivet og en sommer fyldt med sex, jalousi, alkohol, stoffer, store følelser og en farlig leg med hinanden. På samme tid hærger en seriemorder byen, og teenagere begynder at forsvinde.

Skår er den modne, fuldt udfoldede Ellis-roman, læserne har ventet på i mange år. Oversat af Karsten Nielsen.

Du kan købe Skår i din lokale boghandel eller online på Saxo.com




Det er ikke litteratur for dig, medmindre du kan nævne det til et middagsselskab. Du læser nordiske forfattere, der er blevet rost til skyerne. Derudover følger du med i, hvad dine yndlingsanmeldere mener, så du ikke træder forkert.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

♥️♥️♥️♥️♥️ “Det er djævelsk godt gjort” – Politiken

Det tredje rige er den selvstændige efterfølger til Morgenstjernen og Ulvene fra evighedens skov.

Nitten år gamle Line forelsker sig i Valdemar, frontfigur i det myteomspundne band Domen, og trækkes ind i en hemmelig, fascinerende og skræmmende verden. Politimanden Geir efterforsker et makabert trippeldrab, men den teori han til sidst danner sig, kan han ikke fortælle nogen om. Kunstneren Tove laver billeder inspireret af eventyrernes understrømme af seksualitet og død. En dag hører hun en stemme, som taler til hende, som vil hende noget. Bedemanden Syvert bliver urolig, da der ikke rapporteres om nye døde. Noget er i bevægelse i verden, det er, som om den er hjemsøgt – men af hvad og hvorfor?

Du kan købe Det tredje rige online fx. hos Bog&idé eller i den nærmeste boghandel.




Hvad er sandhed? Hvad er selve eksistensen? Findes tilfældigheder? Du kan godt lide at læse om de store spørgsmål, og helst i en velskrevet romanform.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

⭐️⭐️⭐️⭐️ “En roman, der rører én dybt. Med den forurettedes forståelse for barnets manglende tarv og et rasende greb om stoffet flår Schulman sig ind i sine læseres bevidsthed og kommer til, spår vi, at give varige mén.” – Berlingske

Alex Schulmans nye roman Malma station udspiller sig på et tog. Fem personer er på rejse gennem Sverige: et ægtepar i krise, en enlig far og hans datter, og en ung kvinde, der søger svaret på den gåde, hendes mor efterlod hende med.

De rejser alle mod Malma station, og hverken de eller læseren ved, hvordan deres skæbner hænger sammen. De ved heller ikke, at det der sker på endestationen vil ændre deres liv for evigt. Malma station er en bevægende fortælling om hemmeligheder og nedarvede familietraumer på tværs af generationer – og om jagten på sandheden, der kan forandre alt.

Du kan købe Malma station af Alex Schulman online fx hos Bog & idé eller i din nærmeste boghandel fra 23. februar.




Du hører altid podcast, når du stryger igennem bybilledet på en højsommerdag og lader landskabet passere. Litteratur skal være relevant, det skal trække på de evige konflikter ved at være menneske. Og så må bøger også gerne se lidt flotte ud på reolen.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

♥️♥️♥️♥️♥️ ” En støvsmuk roman” – Politiken

★★★★★ “Én af årets hidtil bedste danske romaner” – Ekstra Bladet
Valborg er tyndslidt af fattigdom og børnepasning. En tidlig morgen driver kælderlejlighedens fugt og børnenes gråd hende til at vandre gennem provinsbyen, hvor hun bor, med sin ene søn på armen og den anden i barnevognen. Hun ender på dørtærsklen til sin velstående svigerindes byhus, og da Johanne lukker op, rækker Valborg hende sit ældste barn og tager hjem igen med sit yngste. Johanne, der længe har kæmpet en forgæves kamp for at blive gravid, tager imod Valborgs etårige søn velvidende, at denne gang handler det om mere end bare et par timers pasning.
Syv år senere møder vi de to kvinder igen – på en enkelt skæbnesvanger decemberdag – og undertrykte følelser og tanker vælder frem.
Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler er et indfølt portræt af to forbundne kvindeskæbner i en tid, som både adskiller sig fra og har formet vores egen. Og det er en fortælling om de store dramaer og umulige drømme, der udspiller sig inden for hjemmets fire vægge – og i hverdagens almindelige bevægelser.

Du kan købe Hver gang du trækker vejret, indånder du støvet fra vores knogler i din nærmeste boghandel eller online fx. hos Bog og idé.




Du er et litterært menneske, sådan er det bare. Der er stort set aldrig en bog, der bliver nævnt, du ikke i det mindste har hørt om før, selvom du ikke kan huske hvor. Og så elsker du novellesamlinger.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

16 magiske fortællinger af Knud Romer om kunst og kærlighed – og længslen efter det uopnåelige. Tag med på en rejse fra Frederiksstaden til Nykøbing Falster med en indbygget pilgrimsfærd til Irans Mashad-moské og en afstikker til Avenue de New York i Paris. Undervejs møder vi otte nonnesøstre, Tosse-Johanne, en omrejsende pianist og sågar H.C. Andersens genfærd. Vi ser det sne over guldalderens København og kommer ind i en spåkones campingvogn i Damhus Tivoli og hele vejen tilbage til massakrerne under Anden verdenskrig i Serbien. Sådan tager den ene novelle efter den anden os ind i et magisk rum med vores største smerte og længsel, barndom og alderdom, og demonstrerer den kraft, som selve historiefortællingen rummer.

Du kan købe Den svenske konges hemmelige marmeladeopskrift og andre fortællinger af Knud Romer i din lokale boghandel eller online fx hos Bog&idé.




2. Til dig, der hellere vil se en god rom-com derhjemme under dit hjemmehæklede tæppe og med TikTok som second-screen, men egentlig også gerne vil have en god tan kørende:

Det er ikke fordi, du er sentimental, men kærlighed er bare så smuk!

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Ung kærlighed med udfordringer i rørende Colleen Hoover-roman. Et uforudset dødsfald tvinger Beyah til at bo med sin far i Texas hen over sommeren, selvom hun knapt nok kender ham. Beyahs plan er at holde lav profil og lade sommeren gå af sig selv, men hendes nye nabo Samson vender op og ned på det hele.

På overfladen har Samson og Beyah intet til fælles. Hun kommer fra fattigdom og misrøgt, han kommer fra en familie med rigdom og privilegier. Men én ting har de til fælles: de tiltrækkes af triste ting. Hvilket betyder, at de tiltrækker hinanden. Deres forbindelse er næsten øjeblikkelig og fuldstændig unægtelig, men Beyah og Samson bliver enige om en ukompliceret sommerflirt. Hvad Beyah ikke ved, er at tunge skyer er på vej ind, og at hendes hjerte snart kommer ud i stormvejr.

Du kan købe Heart Bones af Colleen Hoover online fx hos Saxo eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Gør plads i reolen! Colleen Hoovers samlede forfatterskab udkommer på dansk




Du har et romance-gen, ja da, men det skal have noget kant, ellers interesserer det dig ikke. Du er med andre ord lidt en hård negl, der godt kan lide dramaet.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Da Leeds møder Layla, er han overbevist om, at han skal leve resten af sit liv med hende – lige indtil et uventet angreb tvinger hende til at kæmpe for at overleve. Layla kommer sig fysisk, men de følelsesmæssige og mentale ar har ændret hende.

Leeds bringer Layla tilbage til den Bed & Breakfast, hvor de mødte hinanden, men Laylas opførsel tager en bizar drejning. Leeds føler sig distanceret fra Layla, og søger selskab i Willow – en anden gæst på B&B’en. Mens hans nysgerrighed omkring Willow vokser, får hans beslutning om at hjælpe hende ham i direkte konflikt med Laylas ve og vel.

Leeds må vælge imellem dem. Men hvis han vælger forkert, kan det have alvorlige konsekvenser for dem alle …

Du kan købe Layla online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.




Du har også en lidenskab for poetry-slam og en unik humor. Derudover elsker du tvetydige karakterer, der lærer at elske på trods af alle odds.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Efter pludseligt at have mistet sin far må Layken agere anker for sin mor og lillebror. Udadtil har hun en ukuelig og sejlivet facade, men under det hele er hun ved at miste håbet.

Her kommer Will ind i billedet. En flot, 21-årig ny nabo med en lidenskab for poetry slam og unik humor. Efter et par dage har Layken og Will skabt et følelsesmæssigt bånd, og Layken tør håbe igen.

Men kort tid efter deres første date, sætter en chokerende afsløring en stopper for deres forhold. De må kæmpe for at finde en balance mellem de følelser, der drager dem til hinanden og de hemmeligheder, som skiller dem.

Du kan købe Slammed – Mødet (Slammed 1) online, fx hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler




Kender du det i et parforhold, at du tænker, hvorfor er jeg egentligt sammen med det her menneske? Hvem er du? Så har du nok godt af at læse Never Never

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Charlie Wynwood og Silas Nash har været bedste venner siden de lærte at gå. De har været forelskede fra de fyldte fjorten. Men fra og med denne morgen er de komplet fremmede. Hvert eneste minde er forsvundet.

Charlie og Silas må arbejde sammen om at afdække sandheden om, hvad der er sket med dem og hvorfor. Men jo mere de opdager, jo mere må de sætte spørgsmålstegn ved hvorfor de overhovedet var sammen. At glemme er skræmmende, men måske er at huske endnu værre.

I et fabelagtigt parløb har de to bestsellerforfattere, Colleen Hoover og Tarryn Fisher, skrevet en spændende, romantisk thriller.

Du kan købe Never Never online, fx. hos Saxo, eller i din nærmeste boghandler fra den 27. juni.




3. Til dig, der efter en længere indsigtsfuld rejse har indset, at du simpelthen er allermest dig selv, når du er i ét med naturen – men ikke på en stranddag-agtig måde:

Du har indset, at du virkelig gerne vil være bedre til at bearbejde dine følelser, så hvorfor ikke gøre det i en sovepose? Nu er det jo også så varmt, at du kan sove i det fri.

bøger om mental sundhed

Dette er historien om, hvordan psykologen kurerede sin egen kærestesorg ved at blive en udesovende friluftselsker med hang til bål og mosgroede skove.

I bogen følger vi Johanne Refseth fra hendes friluftslivs spæde begyndelse til de lange ture året rundt, mens hun med humor, eftertænksomhed og selvironi fortæller om psykologien bag det at være menneske. Om, hvorfor følelser bliver til mavesmerter, indre uro og hovedpine, når vi lægger låg på dem i stedet for at mærke dem og acceptere dem. Og om hendes egen oplevelse af, hvordan naturen gav hende større følelsesmæssig selvindsigt og ro.

De personlige beretninger om lange timer ved bålet, nætter under åben himmel og meditative vandreture viser på en enkel og forståelig måde, hvordan det at opholde sig i naturen kan hjælpe dig med at lære dine følelser bedre at kende, så du opnår både fysisk og psykisk balance.

Du kan købe Psykolog med sovepose i din lokale boghandel eller online fx hos Bog&idé fra 1. juni.




Du er simpelthen så vandre-cool, at det ikke bare er en tøjstil for dig. I stedet er dine vandrestøvler til for at blive slidt på Hærvejen. Der er ikke noget ‘bare’, når det gælder at vandre.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

I forsøget på at få en timeout fra en alt for hektisk hverdag, sætter Gitte Holtze ud på en vandring ad den 500 km lange Hærvejen op gennem Jylland.

Det viser sig, at Hærvejen er meget mere, end den længste vandrerute i Danmark. Gitte fortæller om at gå langsomt gennem lommer af et Danmark, der lever stille og hengemt. Om tankevækkende møder med fremmede. Om glæden ved det enkle liv i en rygsæk. Om tyste nætter alene i en dansk natur meget større, end hun troede. Om en vandretur, der på forunderlig vis altid giver det, Gitte har brug for. Og om hvordan hun skridt for skridt på sin vej nordpå slipper hamsterræset og mærker sig selv mere og mere.

Gitte Holtze er erfaren udi lange vandringer og er især kendt for at have gået den over 4.000 kilometer lange Pacific Crest Trail fra Mexico til Canada. Dengang gjorde hun det for at vokse sig ud af et smadret selvværd, og hun vendte hjem med en ny tro på sig selv og en tro på, at vandring er vejen til et helt liv. Hvad Hærvejen gav mig er en bog om alt det, vandring giver, også selv om man ‘bare’ går i Danmark.

Du kan købe Hvad Hærvejen gav mig i din lokale boghandel eller online fx hos Bog&idé.




4. Når du om lidt skal ligge ved pool-kanten og se de små gå fuldkommen amok med badedyr og snorkel, kræver du noget rigtig uhyggelig spænding for at blive zen.

Du er en rigtig krimihund, der selvfølgelig er godt bekendt med Nora Sand-serien. Derfor er det elementært for dig at læse den nyeste. Måske har du den allerede stående?

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

En britisk kvinde drukner i en swimmingpool i et sommerhus ved den danske vestkyst. Men var det et hændeligt uheld? Eller var det mord? Og hvem stod i givet fald bag? Afdødes far, der er ved at gå konkurs med sin hotelkæde og har brug for de penge, hendes livsforsikringer vil generere, hendes jaloux søster, de stridende veninder, den kærlige ægtemand … eller en helt anden?

Den danske journalist Nora Sand bliver involveret i sagen, da den skal for retten i England. Og da flere mennesker dør, er hun pludselig selv mål for en skruppelløs morder, der gør alt for at hytte sit eget skind.

Troskyldigheden selv er sjette bog i den populære serie om Nora Sand.

Du kan købe Troskyldigheden selv online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.




Du elsker en god krimi, men der er simpelthen også nogle bøger, der bliver for grusomme og blodige. Barnaby-serien er mere voldsom, end de fleste tror. Derfor holder du dig til hyggekrimi-genren, så du kan sove godt om natten.

Anna Grue, Ligene i lysthuset



En ung mand sidder varetægtsfængslet for mord, og den ukonventionelle privatdetektiv Anne-Maj Mortensen kaster sig ind i sagen med bistand fra sit computer-kyndige barnebarn, trettenårige Didi.

Tingene kompliceres, da der sker flere mord på unge mænd, og en vrissen kvinde forsvinder – alt imens datteren Iben gennemgår en svær graviditet, og gravhunden Mortensen den Tredje kommer i vanskeligheder. 

Ligene i lysthuset er fjerde selvstændige bind i serien om efterlønneren Anne-Maj Mortensen, der sætter sig for at opklare de forbrydelser, som har fået politiet til at kaste håndklædet i ringen.

Du kan købe Ligene i lysthuset i nærmeste boghandel eller online fx hos Saxo.com eller i din nærmeste boghandel.




Du går meget op i samfunds- og verdenssituationen. Du har samtlige avisabonnementer, og du elsker at diskutere løs ved middagsbordet, selvom din familie nogle gange finder det lidt belastende. Derfor læser du selvfølgelig politiske spændingsromaner.

Nedsmeltning, Niels Krause-Kjær

★★★★ – Berlingske

★★★★ – Jyllands-Posten

❤️❤️❤️❤️ – Politiken

En bombe eksploderer i Demokratisk Klima Fraktions hovedkontor kort før et EU-klimatopmøde i København, og organisationens eneste medarbejder dør. Flere mindre klimaaktioner kulminerer med et brandattentat mod Danmarks kontroversielle klimaminister Ib Boldbjerg.

Ulrik Torp er blevet chefredaktør på den gratis ugeavis ValbyPosten. En række kritiske artikler om Valbys lokale toppolitiker Ib Boldbjerg, sætter Torp på sporet af kræfter, der for enhver pris vil gøre klimatopmødet til en fiasko. Samtidig kæmper Ulrik Torp på den private front både med sit helbred og med den fortabte søn, der efter tre år vender tilbage fra Bruxelles som fuldtids klimaaktivist.

Politisk spændingsroman af Niels Krause-Kjær i serien om Ulrik Torp, der også indeholder bøgerne  Kongekabalen, Mørkeland og Fandens forår.

LÆS OGSÅ: Christiansborg Noir. Niels Krause-Kjær skriver intense politiske thrillere.

Du kan købe Nedsmeltning online her eller i din nærmeste boghandel.




True-crime er dit mellemnavn. Du har hørt alle podcasts og set alle Netflix-dokumentarerne – to gange. Derfor er psykologien bag ondskab det næste, du skal beskæftige dig med, så du rigtig kommer i dybden.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Som Danmarks førende ekspert indenfor psykologisk profilering, ‘criminal profiling’ og seriemordere fortæller Florence McLean om nogle af de værste serieforbrydere fra hele verden. Hun forklarer, hvad profiling er, og gennemgår de værktøjer, en profiler benytter for at beskrive en gerningsmand. Det er f.eks. gerningsstedsanalyse, personligheds- og adfærdsanalyse og geografisk profilering. Hun fortæller også om, hvordan man arbejder med forskellige typer af ofre, og hvad de kan afsløre om en morder. 

Florence McLean interviewede i forbindelse med sit speciale 34 primært amerikanske seriemordere, og nogle af dem har hun kontakt med den dag i dag. Vi møder bl.a. Dennis Rader (alias BTK – Bind, Torture, Kill), som selv virker interesseret i at forstå, hvorfor han blev seriemorder. Han blev idømt ti gange livstid for lige så mange mord. Florence McLean stiller spørgsmålet, om vi gennem forskning i seriemordere kan blive bedre til at forebygge og dermed forhindre nogle af de mest grusomme forbrydelser.

Du kan købe Ondskabens psykologi i din nærmeste boghandel eller online fx hos Bog og idé.




Stærk kvindelig hovedrolle? Tjek. Anmelderrost og prisvindende forfatter? Dobbelttjek. En bog, der vil se godt ud ved siden af dit matchende orange badehåndklæde? Det kunne ikke blive bedre.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

★★★★★ – Jyllands-Posten

★★★★★ – Fyens Stifttidende

En gal drabsmand terroriserer storbyen. Han myrder enlige kvinder for at indlemme dem i sin syge samling.

Den kontroversielle og fandenivoldske Cecilie Mars er udnævnt til drabschef, og sagen bliver en af de første, hun sammen med sit team skal forsøge at løse.

Men stærke kræfter i politiledelsen modarbejder hende. De har gravet en gammel uopklaret drabssag frem, som implicerer hende.

Mens Cecilie Mars kæmper for at klare frisag, bliver galningens samling større og større …

Bødlernes Daggry er en selvstændig fortsættelse til storbykrimierne Mørket kalder og Nattens udyr.

Du kan købe Bødlernes daggry online, fx hos Bog og idé, eller i din nærmeste boghandel.




5. Til dig, der læser faglitteratur eller biografier. For dig er det vigtigste rigtige mennesker, rigtig fakta, den virkelige verden. Derfor vender du altid hjem fra sommerferie springfyldt med fakta, du hiver frem når alle mindst venter det.

Hvad kan være mere rørende end en fortælling om at være livsvidne til et andet menneske? Og så med to folkekære skuespiller, du helt sikkert har set på den store scene eller det store lærred. Det er den perfekte ferieunderholdning til dig, der holder af det ægte.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard er blandt de sidste af de store folkekære skuespillere. Og selv om de to, i en menneskealder, har arbejdet sammen i Cirkusrevyen og i flere andre sammenhænge, har de aldrig set sig selv og hinanden som værende de bedste venner.

Men i takt med, at Dirch, Rysse og mange af de andre er faldet bort, har Lisbet og Ulf indset, at de nok er blevet noget vigtigere for hinanden. De er blevet hinandens livsvidner.

I bogen dykker de igennem samtaler ned i den samhørighed, som Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard selv kalder for “et ægteskab … bare uden sex”. Undervejs fortæller de to skuespillere både sjove og tankevækkende historier og anekdoter fra deres mangeårige karrierer, og om alle lige fra Dirch Passer til dronning Margrethe. Alt sammen med den lune, vid og sans for den skarpe bemærkning, der kendetegner dem begge.

Du kan købe Livsvidner online fx hos Bog&idé eller i din nærmeste boghandel.




For dig er sommer lig med cykelløb. Tour de France er ikke en hobby, det er en livsstil. Lycra? Jo mere, jo bedre. Du straffer asfalten, mens du selvfølgelig slynger afsted med vild viden om enkeltstartens historiske øjeblikke.

Hvilken af vores 5 sommerlæsere er du? Vi har samlet de bedste bøger til de læsere, der dukker op, når sommeren melder sin ankomst

❤️❤️❤️❤️❤️ – “Tonny Vorm har skabt en født klassiker om klassikerne“ – Politiken

I cykelsporten har fem løb en helt særlig betydning: Milano-San Remo, Flandern Rundt, Paris-Roubaix, Liège–Bastogne–Liège og Lombardiet Rundt.

‘Monumenterne’ bliver de kaldt. For det er de mest prestigefyldte og dramatiske endagesløb. Ryttere drømmer om at vinde dem, ryttere håber at slippe helskindet igennem dem. Kom med på et medrivende ridt gennem løbenes lange historie og mytologiske landskaber, over bestialske brosten og døde blade, op ad skrappe stigninger, gennem skarpe sving, hen mod målstregen og om bag kulisserne.

Bogen er skrevet af Tonny Vorm, en af landets førende cykelskribenter. Den rummer også interview med både tidligere og nuværende cykelstjerner fra Danmark og udlandet. Og så er bogen rigt illustreret med flotte fotos og rutekort.

“Fornem krønike over de fem store cykelklassikere” – Joakim Jakobsen, Weekendavisen

**** “Det er smukt og faktisk lige til at tude over” – Jyllands-Posten

**** “300 spændende sider, der vil gøre enhver cykelelsker klogere” – Berlingske

Du kan købe Monumenterne online fx hos Gucca eller i den nærmeste boghandel.