Fiktion

Lydbøger: 15 skønne historiske romaner du kan lytte til på Mofibo, Storytel og Bookmate

Elsker du også historiske romaner på lydbog? Det er dejlig praktisk at lytte til bøger, mens man kan foretage sig praktiske gøremål, kreative sysler eller bare ligge med lukkede øjne. 

Historiske romaner på lydbog – her er 15 skønne historiske romaner du kan finde på streamingtjenesterne:

Vi har gravet i arkiverne og har her fundet 15 skønne historiske romaner på lydbog. Samtlige lydbøger kan selvfølge købes til download hos en digital forhandler, men du kan også streame dem. Her er 15 gode historiske romaner du kan lytte til på Mofibo, Storytel og Bookmate:

Jillian Cantor: Det glemte brev

Det glemte brev, Jillian Cantor, Anden Verdenskrig, jødeforfølgelse, jøder, frimærker, kærlighedshistorie, Østberlin, Østrig, Alzheimers

I Østrig i 1938 må den unge Kristoff overtage sin jødiske mesters virke med at lave frimærker til tyskerne, da mester forsvinder under Krystalnatten.

Da han midt i krigens brutale kaos forelsker sig hovedkulds i mesters datter, Elena, må han finde en måde at redde både hende og sig selv på.

Læs anmeldelser af Det glemte brev

I 1989 i Los Angeles støder Katie Nelson på sin fars frimærkesamling og sender den til vurdering hos eksperten, Benjamin, som opdager et sjældent østrigsk frimærke fra 1940’erne på et brev, der aldrig er blevet sendt.

Nu fører Katies jagt på sandheden om frimærket og det mystiske brev hende på sporet af en familiehistorie fuld af lidenskab og tragedie, der går på tværs af kontinenter og generationer.

Du kan både læse og lytte til Det glemte brev på Bookmate. Du kan lytte til bogen på Mofibo og Storytel.

9 timer og 13 minutter. Oplæst af Anne-Mette Johansen


Einar Már Guðmundsson: Pasfotos

Einar Már Guðmundssons seneste roman, Pasfotos, skruer tiden tilbage til sommeren 1978 og romanen er en skøn rejseroman, en kærlighedsroman og en udviklingsroman. Her er boblende menneskeliv og glødende ungdom, markante personer, sjove historier og grumme skæbner – det hele vævet sammen af Einar Már Guðmundsson sammen med velkendt snilde.

Læs også: Einar Már om Pasfotos: Man kun lykkelig ved at have været ulykkelig. 

Pasfotos møder vi hovedpersonen Halli, en ung islænding med et brændende hjerte for poesi og Knut Hamsun, der sammen med sin ven Jonni beslutter sig for at bruge sommeren 1978 på at rejse rundt i Europa. Undervejs på deres tur bliver de konfronteret med alt lige standhaftige arbejdsmænd i de norske fjelde til løsslupne bohemer med hang til rusmidler i Rom.

Du kan både læse og lytte til Pasfotos på Mofibo. Du kan lytte til bogen på Storytel.

6 timer og 48 minutter. Oplæst af Morten Rønnelund


Pierre Lemaitre: Vi ses deroppe

Vi ses deroppe er en gribende skæbneberetning om to overlevende soldaters kamp for et værdigt liv i 1920’ernes Paris.

Læs anmeldelserne af Vi ses deroppe

Mirakuløst har de to soldaterkammerater, Albert og Édouard overlevet Første verdenskrig men de kommer begge hjem til Paris med varige mén. De forsøger at hutle sig igennem tilværelsen men kæmper for at genetablere et hverdagsliv. Albert har intet at vende tilbage til, og Édouard har vendt sin privilegerede familie ryggen efter utallige operationer og et stigende misbrug af morfin.

Både Albert og Édouard drømmer om et bedre liv og at opnå retfærdighed og få hævn. De udtænker sammen et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

Du kan både læse og lytte til Vi ses deroppe på Mofibo og Bookmate. Du kan læse e-bogen på Storytel.

20 timer og 19 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus


Bernard Cornwell: Flammebæreren

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Bernard Cornwell store serie om England i 8-900-tallet, og er du vild med Game of Thrones eller HBOs Vikings, er dette serien for dig. Millioner af læsere over hele verden har læst Bernard Comwells vikingeserie, som også ligger til grund for tv-serien The Last Kingdom, som du kan se på Netflix.

Hovedpersonen er den saksiske Uhtred, der som barn bliver taget til fange og opdraget af danske vikinger. Som voksen vender han dog vikingerne ryggen og kæmper for, at England skal vinde det land tilbage, som vikingerne har erobret. Gennem serien følger vi Uhtred og hans efterkommeres kamp for England. Flammebæreren er seneste bog i serien.

Få styr på rækkefølgen i Cornwells serie her.

Du kan både læse og lytte til Flammebæreren og resten af serien på Mofibo og Bookmate. (Hvis du starter på serien, skal du lytte til Det sidste kongerige først).

11 timer og 42 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus


Jessica Shattuck: Kvinderne på slottet

Umiddelbart efter 2. Verdenskrigs afslutning vender Marianne von Schneesingen tilbage til det forfaldne slot, hvor hun før krigen afholdt store fester for den tyske overklasse.

Læs også Jeg elskede mine bedsteforældre – selvom de var nazister

Marianne er enke efter en modstandsmand, og hun har lovet at samle andre enker efter modstandsfolk på slottet.

Men Marianne opdager snart, at verden har ændret sig i en grad, hun ikke troede mulig.

En roman om tre kvinder, alle hjemsøgt af fortidens hemmeligheder i en af de mest turbulente perioder i historien.

Du kan både læse og lytte til Kvinderne på slottet  på Mofibo og Bookmate. Du kan læse e-bogen på Storytel.

10 timer og 53 minutter. Oplæst af Marian Friborg


Mich Vraa: Haabet

En grum beretning fra en tid da Danmark tjente stort på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Romanen er en fortælling om kynisk udnyttelse og ondskab, men også om kærlighed og overlevelse trods umulige odds.

1787. På slaveskibet “Haabet” gør de sorte slaver i lastrummet oprør. Under dæk har de taget to kvinder: Kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt stoppes, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

Læs også: Mich Vraa vækker Peter von Scholten til live.

Haabet er første del af en romantrilogi om dansk vestindien. Anden del Peters kærlighed er udkommet, Tredje del Faith udkommer til AugustDu kan læse mere om Peters kærlighed her.

Du kan både læse og lytte til Haabet og Peters kærlighed på Mofibo, Storytel og Bookmate.

10 timer og 37 minutter. Oplæst af Paul Becker


Benn Q. Holm: De døde og de levende

De døde og de levende er en spændende roman om København i besættelsestiden og Danmarks modstandsfolk. En roman om krig og kærlighed, om skyld, forræderi og begær.

I 1943 ligger besættelsen tungt over landet. Det unge kærestepar Ebbe og Karen er sammen med andre jurastuderende gået ind i modstandsarbejdet.

Læs også: Krudt, kugler og forbudte kys i besættelsestidens København

Aktionerne bliver dristigere og farligere, og en aften går det galt under en sabotage mod et værksted: To fra gruppen bliver dræbt, og Ebbe flygter såret til Sverige. I Sverige optages Ebbe i Den Danske Brigade, den hemmelige eksilhær der træner i de øde skove. De bliver et par lange, barske og iskolde vintre, og da Ebbe og Karen endelig genforenes i maj 1945 er alt forandret.

Du kan både læse og lytte til De døde og de levende på Mofibo, Storytel og Bookmate.

2 timer og 59 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus


Eve Chase: Tilbage til Black Rabbit Hall

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, når de skal have en pause fra det travle byliv i London.

Læs også 15 nye skønne bøger om kærlighed du (måske) ikke har læst

Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer.

Årtier senere kører Lorna og hendes forlovede omkring i Cornwall på jagt efter det perfekte sted at holde deres bryllup. Lorna føler sig draget mod et smukt, men meget nedslidt landsted, som hun mener at mindes fra sin barndom, men hun ved ikke hvorfor.

Du kan både læse og lytte til De døde og de levende på Mofibo, Storytel og Bookmate.

12 timer og 47 minutter. Oplæst af Tina Kruse Andersen


John Williams: Augustus

Augustus er en stor historisk roman til alle fans af House of Cards. 

Bestsellerforfatteren John Williams har genskabt det romerske imperium og fortæller historien om en alt for ung dreng, der bliver kastet hovedkuls ud i et umenneskeligt magtspil og – selvom han har alle odds imod sig – ender med at blive nådesløs hersker.

Læs også: John Williams får Romerriget til at ligne House of Cards.

Augustus’ historie bliver fortalt gennem en række vigtige personligheder fra Romerriget, som skriver breve til hinanden om begivenheder og stridigheder de hver især tager part i.  Nyd de medrivende intrigere og magtkampe, der på fornemmeste vis bliver højaktuel med nutidens politiske magtkampe.

Du kan både læse og lytte til Augustus på Mofibo, Storytel og Bookmate.

13 timer og 27 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus

John Williams: Butchers crossing

I 1873 opgiver Will Andrews sine universitetsstudier ved Harvard og tager vestby. Han ender i en lille flække ved navn Butcher’s Crossing i Kansas.

Byen er fuld af rastløse mænd der kun er interesseret i at få fat på hurtige penge og bruge dem endnu hurtigere. En af dem er Miller, som Will bliver venner med. Miller fortæller om en stor bisonflok, der vetner på at blive nedslagtet og Will lader sig overtale til at deltage og finansiere en ekspedition til bisonflokken.

Det bliver en hård og anstrengede rejse, og når de vender tilbage er verden – og ikke mindst dem selv – forandret for evigt.

Læs anmeldelserne af Butcher’s crossing

Du kan både læse og lytte til Butcher’s crossing på Mofibo og og Bookmate. Lyt til romanen på Storytel.

11 timer og 20 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus


Bent Haller: Abelone på Bangsbo

En farverig og underholdende roman om Abelone, der kommer i huset på godset Bangsbo i Nordjylland.

Godsejeren, Johan Knudsen, er en gæstfri og yderst liberal levemand, og Bangsbo er tilflugtssted for en lang række af 1890’ernes kunstnere, blandt andet  Herman Bang, Gustav Wied, Betty Nansen, Thorvald Bindesbøll og L.A. Ring.

Læs også Er du vild med Jane Austen?

Alt kan ske på Bangsbo: affærer, intriger, dueller, selvmord og spøgeri.

Abelone suger til sig af det hele og mærker for første gang suset fra den store, nye verden. Især bliver hun meget betaget af Herman Bang …

Du kan både læse og lytte til Abelone på Bangsbo på Mofibo, Storytel og og Bookmate.

10 timer og 2 minutter. Oplæst af Tina Kruse Andersen


Emma Cline: Pigerne

En meget anmelderrost roman der er løst baseret på historien om Charles Manson og de kvinder, der fulgte ham i slutningen af 1960’erne i Californien. Mansons kvindelige følgere gik meget langt for ham helt til mord.

Den unge pige Evie bliver i sommeren 1969 tiltrukket af en gruppe piger, hvis vildskab og sammenhold virker dragene. Gruppen ledes af en utrolig karismatisk mand ved navn Russell, og han kan få pigerne til at gøre alt. Først efter det er for sent, går det op for Evie, at det kan få skæbnesvangre konsekvenser.

Læs også: Den store amerikanske roman gentænkt af to unge kvinder

Du kan både læse og lytte til Pigerne på Mofibo, Storytel og og Bookmate.

8 timer og 51 minutter. Oplæst af Iben Haaest


Jeffrey Archer: Pas på hvad du ønsker dig

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Jeffrey Archers fremragende store slægtskrønike, der følger en familie sideløbende med store begivenheder i det 20. århundrede, har du noget virkelig godt i vente!

Læs også: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer.

Serien begynder med Hvor der er vilje i England i tiden lige efter Første Verdenskrig. Vi bliver introduceret til Harry Clifton, som bor alene med sin mor, efter at hans far efter sigende døde under krigen. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles Barrington. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

I de efterfølgende seks bind følger vi familien Clifton og familien Barrington gennem århundredets vigtigste begivenheder – historiske såvel som personlige. Pas på hvad du ønsker dig er 4. bind i serien.

Du kan både læse og lytte til Pas på hvad du ønsker dig (og resten af serien) på Mofibo, Storytel og og Bookmate. (Hvis du starter på serien, skal du lytte til Hvor der er vilje først).

12 timer og 11 minutter. Oplæst af Jesper Bøllehuus


Frans G. Bengtsson: Røde orm

Er du vild med vikinger og Game of Thrones  kan du roligt kaste dig over fortællingen om Orm, der som halvvoksen dreng bliver gjort til slave ombord på et vikingeskib.

Vikingerne på skibet finder dog hurtigt ud af at Orm har talent og potentiale og gør ham i stedet til et fuldbyrdet medlem af vikingeskibets besætning. Nu starter et fantastiske og begivenhedsrigt liv på havet, hvor vi følger Orm fra det ene eventyr til det andet, fra Mellemøsten til Jelling.

Bogen Røde Orm I + II er en samlet udgave af de to berømte klassikere, “Søfarer i Vesterled” og “Hjemme i Østerled”, der skildrer vikingen Røde Orms eventyrlige oplevelser på Harald Blåtands tid.

Læs mere om en sommer i vikingernes tegn.

Du kan både læse og lytte til Røde orm på Mofibo, Storytel og og Bookmate.

17 timer og  49 minutter. Oplæst af Thomas Gulstad

Herbjørg Wassmo: Den der ser

Fans af Herbjørg Wassmo og hendes elskede karakter Dina Grønelv har måttet vente længe på en fortsættelse af historien om Dina og hendes efterkommere, men nu er den her endelig.

Læs også: Rækkefølgen i Wassmos Dina-serie

Den der ser, tager udgangspunkt i Dinas begravelse, hvor Karna på Dinas vegne offentliggør Dinas hemmeligholdte synder: mordet på to mænd. Karna lukker sig derefter inde i sig selv, og efter et mislykkedes selvmordsforsøg tager Karnas stedmor Anna hende med til København for at indlægge Karna på et sindssygehospital. Anna og Benjamins forhold er stadig kompliceret af Benjamins følelser for Hanna, og romanen følger derfor karaktererne i deres kamp for at finde deres lod i livet.

Den der ser kan læses selvstændigt eller også kan du begynde fra starten med Wassmos store klassiker Dinas bog.

Du kan både læse og lytte til Den der ser (og resten af serien) på Mofibo, Storytel og og Bookmate.

13 timer og 8 minutter. Oplæst af Githa Lehrmann