Amerikanske romaner Bernard Cornwell Danske romaner Fiktion Historiske romaner Inspirationslister og guides Jeffrey Archer Mich Vraa Slægtsromaner

Lydbøger: 15 skønne historiske romaner du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premimum og Bookmate

Elsker du også historiske romaner på lydbog? Det er dejlig praktisk at lytte til bøger, mens man kan foretage sig praktiske gøremål, kreative sysler eller bare ligge med lukkede øjne. 

Historiske romaner på lydbog – her er 15 skønne historiske romaner du kan finde på streamingtjenesterne:

Vi har gravet i arkiverne og har her fundet 15 skønne historiske romaner på lydbog. Samtlige lydbøger kan selvfølgelig købes til download hos en digital forhandler, men du kan også streame dem. Her er 15 gode historiske romaner du kan lytte til på Mofibo, Saxo Premium og Bookmate:

En lykkelig slutning

En lykkelig slutning
Maren Uthaug

Maren Utaugs roman En lykkelig slutning fører os gennem dødens kulturhistorie i Københavns gader.

Det er en roman med rablende fantasi og en stædig logik, der truer med at sprænge virkeligheden, som vi kender den, i luften.

Oplæst af: Thomas Jacob Clausen

10 timer og 10 minutter.

LÆS OGSÅ: Maren Uthaug har skrevet en slægtsroman om 7 generationer af bedemænd. Smuglæs i “En lykkelig slutning”


Vi kunne alt

Vi kunne alt, Merete Pryds Helle

Vi kunne alt tegner et tidsbillede af den sorgmuntre optimisme, der prægede de tidlige 70’ere. Det er en roman om kærlighed på trods, om skyld og skam og om voksne, som ikke magter at være voksne. Vi kunne alt fortsætter som en selvstændig fortælling, hvor Folkets skønhed sluttede, men vi er inde hos familiens Pryds’ naboer, hvor en anden historie udspiller sig.

Oplæst af: Ellen Hillingsø

8 timer og 35 minutter.


Øjet der ser

Den verdenskendte forfatter Jeffrey Archer udgiver første bog i en helt ny serie. Øjet der ser handler om den unge William Warwick, der vil bekæmpe kriminalitet i samfundet, uanset hvad prisen måtte være.

Guf for alle os, der er blevet færdige med Clifton-krøniken eller bare længes efter en storslået skæbnefortælling.

LÆS OGSÅ: Ny serie fra bestsellerforfatter Jeffrey Archer. Smuglæs i Øjet der ser

Oplæst af: Jesper Bøllehuus

11 timer og 5 minutter.


Uhyret i Essex

uhyret i Essex

London 1893. Da Cora Seabornes kontrollerende mand dør, rejser hun med lige dele sorg og lettelse fra hovedstaden til kystbyen Aldwinter i Essex sammen med sin søn Francis.

I den lille by går der rygter om, at en mytisk søslange, der efter sigende skulle have taget menneskeliv for 300 år siden, er set igen ud for kysten og er skyld i en ung mands død.

Oplæst af: Iben Haaest

14 timer og 32 minutter.


Mich Vraa: Haabet

En grum beretning fra en tid da Danmark tjente stort på slavernes arbejde i de vestindiske sukkerplantager. Romanen er en fortælling om kynisk udnyttelse og ondskab, men også om kærlighed og overlevelse trods umulige odds.

1787. På slaveskibet “Haabet” gør de sorte slaver i lastrummet oprør. Under dæk har de taget to kvinder: Kaptajnens og den nygifte skibslæges unge hustruer. Inden slaveoprøret brutalt stoppes, har det ændret en række menneskeskæbner for altid.

Haabet er første del af en romantrilogi om dansk vestindien

Du kan lytte til hele trilogien,  Haabet, Peters kærlighed og Faith på streamingtjenesterne.

Haabet er oplæst af: Paul Becker

10 timer og 37 minutter.


Dukkeværkstedet

Dukkeværkstedet
Elizabeth macneal

Dukkeværkstedet er en historisk og psykologisk roman, der tager læserne med til Jack the Rippers London. En by der i 1850’erne er fuld af farer og menneskelig ulykke, skræmmende mænd og freakshows på den ene side, og kvindefrigørelse, moderne kunst, videnskab og arkitektur på den anden.

Byen og dens skæbner er lige så sanseligt og urovækkende beskrevet som Paris i Patrick Süskinds Parfumen.

Oplæst af: Tine Gotthelf

9 timer og 57 minutter.


Dage i Cape May

Dage i Cape May, Chip Cheek, romantisk historie,

Historien udspiller sig over nogle uger i efteråret 1957, hvor det unge ægtepar Henry og Effie rejser fra Georgia til Cape May i New Jersey. Her skal de tilbringe deres bryllupsrejse på det forladte feriested. I virkeligheden kender de ikke hinanden særlig godt, og ingen af dem føler sig specielt komfortable ved situationen. De beslutter derfor at afkorte deres ophold. Men denne plan bliver ikke til noget, da de møder en gruppe glamourøse mennesker, der indlemmer dem i deres kreds.

Dage i Cape May er en erotisk og bevægende roman om ægteskab, kærlighed og seksualitet.

Oplæst af: Morten Thunbo

7 timer og 58 minutter.


Når krigen slutter

Når krigen slutter, historisk roman, 2. verdenskrig, Bent Haller

Når krigen slutter følger pigen Edith, der netop har fået en tjenesteplads hos mejeristen i Frederikshavn, da Anden verdenskrig bryder ud.
Frederikshavn bliver et knudepunkt i krigen, hvor tyskerne kan transportere deres tropper videre nordpå.
Edith forsøger at forsætte livet på bedste vis, hun tager ud og danser og forelsker sig i den østrigske soldat Helmut, hvilket får store konsekvenser for resten af hendes liv.

Når krigen slutter er et indblik i de skæbner, der både under krigsårene, men i særdeleshed også efter, måtte leve og bearbejde det traume, krigen havde sat.

LÆS OGSÅ: Bent Haller: Jeg kunne ikke have skrevet romanen, mens min mor levede

Oplæst af: Birgitte Ohsten

12 timer 7 minutter.


Det glemte brev

Jillian Cantor

I Østrig i 1938 må den unge Kristoff overtage sin jødiske mesters virke med at lave frimærker til tyskerne, da mester forsvinder under Krystalnatten.

Da han midt i krigens brutale kaos forelsker sig hovedkulds i mesters datter, Elena, må han finde en måde at redde både hende og sig selv på.

Læs anmeldelser af Det glemte brev

Oplæst af Anne-Mette Johansen

9 timer og 13 minutter.


Hvor der er vilje

Jeffrey Archers store, populære familiekrønike følger en slægt igennem det 20. århundredes store begivenheder. Og det er en virkelig god læseoplevelse!

LÆS OGSÅ: Storslået og medrivende familiesaga af Jeffrey Archer

Hvor der er vilje møder vi Harry, som bor alene med sin mor. Mod alle odds bliver Harry optaget på en prestigefyldt drengeskole, og her bliver han venner med Giles. De to venner viser sig dog at være tættere forbundet, end man lige umiddelbart skulle tro, og dermed er grundlaget lagt for en dramatisk fortælling om de to familier.

Oplæst af: Jesper Bøllehuus

12 timer og 55 minutter.


Tyll

Tyll, Daniel Kehlmann, Trediveårskrigen,

Den omvandrende skuespiller, entertainer og provokatør Tyll Ulenspiegel blev født i starten af 1600-tallet. Tylls far, der er møller, er også tryllekunstner og opfinder og i særlig grad en mand, der vækker de lokale gejsteliges vrede. Tyll bliver nødt til at flygte og får følgeskab af Nele, bagerens datter. På sin rejse gennem et land, der er smadret af Trediveårskrigen, møder han et farverigt ensemble af både almindelige mennesker og store ånder.

Oplæst af: Jesper Bøllehuus

11 timer og 48 minutter.


Vi ses deroppe

Mirakuløst har de to soldaterkammerater, Albert og Édouard overlevet Første verdenskrig, men de kommer begge hjem til Paris med varige mén. Albert har intet at vende tilbage til, og Édouard har vendt sin privilegerede familie ryggen efter utallige operationer og et stigende misbrug af morfin.

Både Albert og Édouard drømmer om et bedre liv og at opnå retfærdighed og få hævn. De udtænker sammen et svindelnummer af gigantiske proportioner, som vil sætte landet på den anden ende, hvis det opdages.

Oplæst af Jesper Bøllehuus

20 timer og 19 minutter.


Flammebæreren

Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Bernard Cornwell store serie om England i 8-900-tallet, og er du vild med Game of Thrones eller HBOs Vikings, er dette serien for dig. Millioner af læsere over hele verden har læst Bernard Comwells vikingeserie, som også ligger til grund for tv-serien The Last Kingdom, som du kan se på Netflix.

Hovedpersonen er den saksiske Uhtred, der som barn bliver taget til fange og opdraget af danske vikinger. Som voksen vender han dog vikingerne ryggen og kæmper for, at England skal vinde det land tilbage, som vikingerne har erobret. Gennem serien følger vi Uhtred og hans efterkommeres kamp for England. (Hvis du starter på serien, skal du lytte til Det sidste kongerige først).

Få styr på rækkefølgen i Cornwells serie her.

Oplæst af Jesper Bøllehuus

11 timer og 42 minutter.


Tilbage til Black Rabbit Hall

Tilbage til Black Rabbit Hall, Lovebooks

Amber Alton besøger hver sommer med sin familie det smukke landsted Black Rabbit Hall, når de skal have en pause fra det travle byliv i London.

Læs også 15 nye skønne bøger om kærlighed du (måske) ikke har læst

Men en aften i 1968 bliver de fire Alton-søskendes liv rystet af en frygtelig tragedie. Med ét må Amber indtage rollen som voksen, og en ny virkelighed – og en ny katastrofe – truer.

Oplæst af Tina Kruse Andersen

12 timer og 47 minutter.


Den der ser

Fans af Herbjørg Wassmo og hendes elskede karakter Dina Grønelv har måttet vente længe på en fortsættelse af historien om Dina og hendes efterkommere, men nu er den her endelig.

Læs også: Rækkefølgen i Wassmos Dina-serie

Den der ser, tager udgangspunkt i Dinas begravelse, hvor Karna på Dinas vegne offentliggør Dinas hemmeligholdte synder: mordet på to mænd.

Oplæst af Githa Lehrmann

13 timer og 8 minutter.