CarlsenPuls Young Adult-romaner

“Har du nu købt bøger igen” og 9 andre ting, læsere er trætte af at høre

Låneren

Der er så mange ting dine ikke-læsende venner ikke forstår. Og vi har samlet 10 eksempler på nogle af de ting, som rigtig mange læsere er trætte af at høre.

Der er mange udfordringer forbundet med det at være læser. Der er mange følelser på spil, tålmodigheden sættes på prøve igen og igen, når du har kastet din kærlighed på en serie, der ikke er bragt til ende, og så er der en lang række ting, som får os til at skære ansigt.

Her finder du 10 af de ting, vi som læsere er ved at være godt trætte af at skulle lægge ører til igen og igen. Og igen …

1: “Har du ikke allerede læst den bog én gang?”

via GIPHY

Er der overhovedet en pointe med det spørgsmål? Vi tvivler …

2: “Skal du seriøst bare læse hele weekenden?”

via GIPHY

Ja. Ja, det skal jeg. Faktisk har jeg et ret travlt program, hvis jeg selv skal sige det.

3: “Jeg vil hellere se filmen end læse bogen.”

via GIFER

Og det er helt fair. Vi vil som udgangspunkt gerne læse bogen, før vi ser filmen. Det er tit to ret forskellige oplevelser, men to each their own.

LÆS OGSÅ: Når én filmatisering ikke er nok: Blackout får to filmatiseringer

4: “Fiktion tæller ikke …”

via GIPHY

… behøver vi sige mere? Selvfølgelig tæller det! Vi tror på vigtigheden af at læse lige præcis den slags bøger, som du har lyst til og på den måde, der fungerer bedst for dig. Papirbøger, lydbøger, e-bøger – det hele tæller!

5: “Slap af, det er jo bare en bog!”

via GIPHY

Kom ikke og sig, at en bog bare er en bog, når du har læst et helt bestemt kapitel i Det korrupte rige af Leigh Bardugo. Læs serien og kom så tilbage, når du er færdig. We’ll be waiting …

LÆS OGSÅ: Q&A med Leigh Bardugo: Læs hvordan dronningen af Grishaverset arbejder

6: “Jeg er kommet til at [indsæt skrækscenarie] den bog, du lånte mig.”

via GIPHY

Har du også prøvet at få en bog tilbage med kaffepletter, rygknæk, æselører og en masse kagekrummer, og det var bare slet ikke sådan bogen så ud, da du lånte den ud? Vi føler med dig!

Og hey – hvis du elsker, at dine bøger ser læste ud, så er der intet forkert i det. Så længe andre husker at passe på de bøger, du er så sød at låne dem.

7: “Har du nu købt bøger igen?!”

via GIPHY

Igen er vi nødt til at sige: Ja, og hvad så? Vi ser ikke problemet.

8: “Jeg læser altid bøger på originalsproget.”

via GIPHY

Cool. Så længe folk læser, er sproget, formatet eller hyppigheden ikke så vigtig for os. Du er ikke mindre værd som læser, fordi du læser danske oversættelser eller lytter til lydbøger.

LÆS OGSÅ: 20 virkelig gode lydbøger du kan lytte til

9: “Jeg behøver slet ikke købe bøger, når jeg kan låne dem af dig – du har jo så mange.”

via GIPHY

Du kender det sikkert godt. Du har ikke et problem med at låne bøger ud til dine nærmeste venner. De ved, hvordan du behandler dem, og du kan stole på, at de kommer tilbage i ordentlig stand.

Men når nogen i din omgangskreds, som du ikke er tæt med, siger den her slags? Kan du også mærke panikken sætte ind, eller er det bare os?

10: “Bøger er spild af tid.”

via GIPHY

Vi er sikre på, at der findes bøger til alle, og hvis ikke du er den store læser (eller direkte hader at læse), har du nok ikke fundet den rigtige bog i det rigtige format, som passer til dig. Men det betyder ikke, at bøger er spild af tid.