Brødrene Price Mad og drikke Madværkstedet

Asparges med hollandaise fra Brødrene Prices kogebog

Asparges med hollandaise fra Brødrene Prices kogebog

Brødrene Price, som bl.a. er kendt fra de populære tv-programmer Spise med Price har udgivet en kogebog med alle deres yndlingsfavoritter som er at finde i deres restauranter. I kogebogen Brd. Price – Vores yndlingsretter er der opskrifter til både hverdag og fest. Her kan du selv prøve en opskrift i køkkenet, når Spise med Price-brødrene præsenterer opskriften asparges med hollandaise.

I deres seneste kogebog Brd. Price – Vores yndlingsretter deler James og Adam Price generøst deres passion og yndlingsretter fra deres egne restauranter. Her finder du en sand skattekiste, der byder på kulinariske nydelser, som at være VIP gæst i deres restaurant.

De friske, hvide asparges er dejlige bare med lidt rørt smør og salt, eller en vinaigrette med hakkede æg. For slet ikke at tale om det gamle ægteskab mellem asparges og fjordrejer.

Her kommer et andet bud på en asparges servering.

Det lyder måske specielt med asparges og pistacier, men det fungerer. Og med hollandaisen og bottarga bliver det en himmerigsmundfuld. Bottarga er saltet, tørret multerogn fra Italien – det er dyrt, men man behøver ikke så meget for at give smag til retten.

asparges med hollandaise, brdr price, brødrene price

Brødrene Prices asparges med hollandaise, pistacier og bottarga

Opskriften er til 4 personer

Det skal du bruge

8 otte hvide asparges
16 grønne asparges
4 spsk hakkede, ristede pistacienødder

Et stykke bottarga
Kørvel til pynt

Hollandaise

250 g klaret smør
3 æggeblommer
En skefuld fiskefond eller vand
Saft af 1⁄2 citron
Salt og hvid peber

Sådan gør du

Smelt smørret langsomt, si det gennem et kaffefilter, og sæt det til side, til det er lunkent.

Imens piskes æggeblommerne sammen med skefond/vand og citronsaft over vandbadet, som ikke må bulderkoge.

Der skal piskes hele tiden. Når massen er tyknet og vokset i volumen, tilsætter man lidt efter lidt det smeltede smør. I begyndelsen ganske lidt ad gangen, men når emulgeringen er opnået, kan man godt gøre det lidt hurtigere. Men hele tiden må der piskes i gryden. Saucen smages til med salt og hvid peber og evt. ekstra citronsaft.

Hold saucen lun i vandbad, mens aspargesene dampes møre. Hold 4 grønne asparges tilbage og høvl tynde strimler af dem på den lange led til garniture.

Fordel de afdryppede asparges på tallerkenerne, kom hollandaisen over og drys med pistacienødder. Riv bottarga over og garnér med strimler af grønne asparges og kørvel.

Om kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter

Asparges med hollandaise fra Brødrene Prices kogebog

I kogebogen Brdr. Price vores yndlingsopskrifter har James og Adam samlet deres yndlingsopskrifter på retter, som serveres i restauranterne – lige fra det gode surdejsbrød, sprøde pommes frites og klassisk bearnaise til signaturretten Boeuf Stroganoff. Der er masser af ideer til både hverdag og fest – glæd dig til spise med brødrene Price.

Køb Brdr. Price vores yndlingsopskrifter online her eller i din lokale boghandel

Se Spise med Price på DR-tv.

Læs også den nyeste kogebog fra James Price

James Price: Mine livretter

Asparges med hollandaise fra Brødrene Prices kogebog

James Price har samlet mere end 150 af sine favoritretter i denne bog. Bogens opskrifter strækker sig fra suppe, pastaretter, mormormad over snacks, asiatiske inspireret retter, fisk og desserter. Kort sagt alle de retter, den kendte tv-kok holder af at lave hjemme i sit eget køkken.

Alle retter er gennemtestet, så du er sikret succes i dit eget køkken. Glæd dig til en kogebog, der er spækket med inspiration til både hurtig hverdagsmad og til festlige måltider.

Udover de mange opskrifter indeholder bogen en række små, hyggelige historier om James mange madoplevelser. Fortællingerne er illustreret med tegninger af Jens Hage.

Du kan købe Mine livretter online hos fx. Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.