Aktuelt Fiktion

Nu udkommer den anmelderroste roman Yellowface på dansk

Yellowface

R.F. Kuang er en af nutidens mest populære forfattere, og nu udkommer hendes svidende satiriske roman Yellowface på dansk.

Yellowface var en af de mest omtalte bøger i 2023, hvor den blev placeret på utallige lister med temaet ‘Bøger du SKAL læse’. Hypen omkring bogen var enorm på de sociale medier, hvor hashtagget #yellowface har mere end 40 tusind opslag på Instagram. Romanen blev en stor sensation i USA, og den blev en New York Times bestseller.

Nu udkommer romanen på dansk, og du kan godt begynde at glæde dig.

Yellowface vandt I 2023 prisen “Goodreads choice award for fiktion”, hvor romanen inkasserede 200.000 stemmer af læsere fra platformen, rapporterer Daily mail. Romanen vandt ydermere den engelske boghandlerkæde Foyles “Book of the Year” og New England Book Award for fiktion. Derudover var Yellowface en finalist til “Aspen Words Literary prize” og Barnes and “Noble book of the year award”.

Romanen er skrevet af kinesisk-amerikanske forfatter Rebecca F. Kuang (f. 1996), der også er forfatter til fantasy-serien Poppy War-serien og Babel. Ved siden af sit forfatterskab tager Kuang en ph.d. i østasiatisk sprog og litteratur på Yale Universitet.

LÆS OGSÅ: 15 gode bøger du kan glæde dig til at læse i 2024

I Yellowface følger læseren Athena Liu og June Hayward. Athena er en litterær darling, der har stor succes som forfatter. June er også forfatter, men hun er i højere grad en ‘nobody’, og hendes succes som forfatter kan på ingen måde måle sig med Athenas. Da Athena dør ved et uheld, stjæler June Athenas nye manuskript. June udgiver derefter manuskriptet under et racemæssigt tvetydigt pseudonym: Juniper Song, til trods for at hun ikke er asiatisk-amerikansk.

Beviser mod hendes forbrydelse truer dog Junes stjålne forfattersucces, og hun opdager dermed, hvor langt hun egentlig er villig til at gå for at få de ting, som hun mener, hun fortjener.

Yellowface er en skarp og sorthumoristisk lussing til både forlagsbranchen og sociale medier. Romanen skildrer vigtige temaer som kulturel appropriation, racisme, opportunisme, og helt centralt handler Yellowface om at omskrive historien – helt bogstaveligt talt.

LÆS OGSÅ: 10 stærke romaner til den danske sommer

Det siger de internationale medier om Yellowface:

“Den er ofte vildt morsom.”
The Guardian

“Kuangs første roman uden for fantasy-genren er en velfungerende, medrivende og hurtigt læst roman om nuancerne i forlagsverdenen, når en forfatter er desperat nok til at ville gøre alt for at få succes.”
NPR

“Gennem diskussionen af temaer som race, appropriation og forfatterskab, tilbyder Yellowface en skarp kommentar om skrivebranchen gennem disse briller.”
The Dartmouth

“Den er vanedannende, chokerende, fængslende, absurd og ekstremt underholdende at læse på skift. Den tager fat i kontroversielle emner i forlagsbranchen som race, klassisme, white privilege og tokenisme.”
Paste

Yellowface tvinger på en genial og rå måde læseren til at konfrontere den latterlige, men velkendte udnyttelse af diversitet og identitetspolitik inden for de kreative industrier.”
Artreview
R.F. Kuang: Yellowface

Yellowface, RF Kuang

Nu kommer den anmelderroste New York Times bestseller Yellowface på dansk!

Athena Liu er en litterær darling og June Hayward er en nobody.

Da Athena dør i et vildt uheld, stjæler June hendes manuskript og udgiver under det racemæssigt tvetydige pseudonym Juniper Song.

Men Junes stjålne succes trues af beviser for hendes forbrydelse, og hun opdager hvor langt hun er villig til at gå for at få, hvad hun mener, at hun fortjener. Og hvad der så sker, er jo udelukkende andres skyld.

Yellowface er en sorthumoristisk syngende lussing til forlagsbranchen og sociale medier; en roman om racisme, kulturel appropriation og opportunisme og kunsten at omskrive historien – bogstaveligt talt.

Du kan købe Yellowface online hos fx Saxo.com eller i din nærmeste boghandel fra 6. september.