Fagbøger Grillkogebøger Mad og drikke Madværkstedet

Webers største hits: Texasburgere med barbecuesauce

Texasburgere fra Webers Største Hits

Webers største hits af Jamie Purviance er en grillbog, som vi kender den, når den er bedst. Bogen indeholder 120 af Webers bedste opskrifter og råd med inspiration til alle grillentusiaster. Her får du en opskrift på en fanfavorit, nemlig lækre texasburgere med barbecuesauce.


Grillentusiaster i Texas serverer deres langtidsgrillede oksespidsbryst uden sauce. Men når det gælder burgere, er der langt mere frit spillerum. For virkelig at få smagen frem i løget skal det steges, til det er helt blødt og så mørkt som muligt, inden du kommer de våde ingredienser i.

Forberedelse 15 minutter
Plus 35 minutter til saucen
Grilltid 8-10 minutter


Ingredienser (til 4 personer)

Sauce

1 spsk. vegetabilsk olie
1/2 mellemstort løg, finthakket
2 1/2 dl ketchup
1/2 dl vand
2 spsk. worcestershiresauce
1 spsk. rørsukker
1 spsk. chilipulver
1 spsk. cidervineddike
1/2 tsk. hvidløgspulver

Bøffer

675 g hakket oksekød (10% fedt)
1 spsk. chilipulver
1/2 tsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. flagesalt

4 skiver cheddar a ca. 30 g
4 burgerboller, flækkede
4 blade romainesalat, skåret i strimler
16 skiver syltede agurker (kan udelades)


Fremgangsmåde

1. Varm olien op i en tykbundet mellemstor gryde over middelhøj varme. Tilsæt løget, og steg det i 12-14 minutter, indtil det er helt blødt og så mørkt, som det kan blive uden at brænde på. Rør jævnligt. Tilsæt resten af ingredienserne til saucen, rør godt, og bring saucen i kog over middelhøj varme. Skru ned for varmen, så saucen kun lige simrer, og lad den koge i 15-20 minutter, indtil den er tyknet. Rør ofte. Tag den af varmen, og lad den køle af til stuetemperatur.

2. Bland alle ingredienserne til bøfferne i en mellemstor skål med hænderne. Form nænsomt fire lige store bøffer, ca. 2 cm tykke. Lav en lille fordybning med en diameter på ca. 2 1/2 cm i midten af hver bøf med din tommelfinger eller med bagsiden af en ske. Det forhindrer, at bøffen hæver op i midten, når den kommer på grillen. Sæt bøfferne i køleskabet, indtil de skal bruges.

3. Klargør grillen til direkte middelhøj varme (200-250°).

4. Børst grillristen ren. Grill bøfferne over direkte middelhøj varme med låget lukket i 8-10 minutter, indtil de er gennemstegte (70°). Vend dem en enkelt gang undervejs. Læg en skive ost på hver bøf, når der mangler 30 sekunder til 1 minut af grilltiden, og læg samtidig burgerbollerne på grillen over direkte varme med skærefladen nedad. Tag bøffer og boller af grillen.

5. Byg hver burger op med en bolle, lidt sauce, salat, en bøf, lidt mere sauce og evt. 4 skiver syltet agurk. Server burgerne varme. Hvis der bliver sauce tilovers, kan den holde sig i køleskabet i en tætlukket beholder i op til 1 uge.


Webers største hits af Jamie Purviance

Webers største grillhits, webergrill, grillmad, grillning, lad mig grille, jeg elsker at grille, please lad os grille, bøffer på grillen, kylling på grillen, vi elsker at grille, danmark som grillnation, flot grillbog, grill den her, grillsalat, kulgrill, gasgrill, kuglegrill, tøndegrill, alt med grill

Webers største hits indeholder 120 opskrifter af de bedste og mest populære opskrifter fra Webers store samling af grillopskrifter.

Alle opskrifter er omhyggeligt udvalgt af Webers eksperter og fans. De er tilpasset og gennemtestet nye metoder inden for grillning.

LÆS OGSÅ: De 10 bedste grilltips fra Weber. Sådan bliver din mad perfekt – hver gang

Udover opskrifter indeholder bogen også tips og tricks til, hvordan man får den bedste grilloplevelse. Herunder de ti bedste eksperttips og råd til tilbedredning af de fem mest populære grillretter, så de bliver endnu bedre.

Desuden er der underholdende anekdoter fra Webers lange og spændende historie, som f.eks. dengang man bestilte en flybillet på 1. klasse til en frossen gris og fløj den fra O’Hare til St. Louis, da man på gr. af lidt misforståelser i første omgang havde glemt grisen hjemme.

Find Webers største hits her eller i din nærmeste boghandel.