Fagbøger Grillkogebøger Mad og drikke

Sådan opnår du succes ved grillen – hver gang! Få de 10 tips her.

Sådan opnår du succes ved grillen – hver gang! Få de 10 tips her.

Webers ultimative grillguide er meget mere end bare en samling af opskrifter. Det er den komplette visuelle guide til at grille det perfekte måltid, uanset om det er oksekød, lam, fjerkræ eller grønt. Her får du 10 tips fra bogen til ultimativ succes ved grillen.

I Webers ultimative grillguide lærer du alt fra nye opskrifter til hvordan du styrer temperaturen og tiden, når du griller.

Her bliver du også indviet i nogle af de teknikker og tips fra bogen, der kan give endnu bedre resultater på grillen.

Hvis du spiller fodbold, så tænk på det som de færdigheder, du har brug for på banen for at kunne tackle en modstander, drible bolden forbi modstanderne og hamre den ind i målet uden chance for målmanden!

Webers ultimative grillguide

1. Start ikke med en kold, snavset rist

Det varer mindst 15 minutter, før grillristen er varm nok til, at din mad
bliver ordentlig brunet. Forvarm altid risten, og giv den altid en grundig
omgang med en stiv metalbørste, inden du lægger maden på. En varm, ren rist bruner maden bedre og giver mindre risiko for, at den hænger i.

2. Brug nok krydderier

Salt er den vigtigste ingrediens, når det gælder om at få en god smag. Pensl først maden (og ikke risten) med olie, drys rundhåndet med salt, peber og/eller andre krydderier på alle sider og over hele overfladen. Olien vil holde fast på krydderierne og forhindre, at maden hænger fast i risten.

Webers ultimative grillguide

3. Nøjes ikke med én zone

Flere varmezoner giver større fleksibilitet, hvis noget steger for hurtigt, hvis der kommer opflamning, eller hvis du griller to meget forskellige råvarer samtidig. Giv i det mindste dig selv den fordel at arbejde med to zoner, en til direkte varme og en til indirekte varme.

4. Afpas varmen efter maden

Ikke alt skal grilles ved samme temperatur. Generelt skal tynde og møre råvarer grilles ved høje temperaturer, mens tykkere og mere faste råvarer bliver bedre ved lavere temperatur, ofte i form af indirekte varme.

5. Læg ikke for meget på grillen

Hvis du lægger for meget på grillristen, begrænser du dine muligheder for at reagere hurtigt. Lad mindst en fjerdedel af risten være fri, og sørg for, at der er god plads rundt om hver enkelt madvare. Så kan du nemt komme til med tangen og flytte maden fra et sted til et andet.

6. Behold låget på

Det er vigtigt så vidt muligt at lade låget på grillen være lukket, så den holder en jævn temperatur. Du undgår således, at der kommer opflamning, og røgen holdes inde, så din mad får den karakteristiske grillsmag.

Webers ultimative grillguide, grill

7. Lad være med at flytte for meget rundt på maden

Vend og flyt aldrig maden mere end højst nødvendigt, så den ikke mister smag og farve. Du risikerer også at ødelægge overfladen på maden, hvis du vender den for ofte. Vend højst en gang eller to. Hvis du er i tvivl, så vent – forudsat at der ikke er opflamning.

8. Reager på røgsignaler

Kvaliteten af røgen fra din grill kan være forskellen på fiasko eller succes. Hvis den er sort og tyk, er der noget galt (og måske noget, der brænder på). Måske er der ild i maden, eller der kommer ikke luft nok til gløderne. Det, du gerne vil se, er en tynd strøm af ren, gråhvid røg. Vær klar til at flytte maden, lukke op for luftspjældene eller komme mere brændstof på, når det er nødvendigt.

Grill med gråhvid røg

9. Lad være med at gætte!

Det behøver ikke at være en gætteleg at finde ud af, hvornår maden er færdig. Nogle gange kan farven fortælle dig en hel masse, mens det andre gange er teksturen, der er afgørende. Men både til kød, fjerkræ og fisk vil du have glæde af at investere i et termometer. Køb et, der er til at stole på – det vil hjælpe dig hver gang!

10. Leg med nye idéer!

Der var engang, hvor grillmad var lig med kød (og kun kød), der fik lov til at forkulle over åben ild. I dag har grillmestrene mange andre råvarer at lege med, og antallet af metoder er også langt større. Nu bruges den udendørs grill også til at stege, røge, bage, simre, lynstege og meget mere.

Grillmad

Webers ultimative grillguide

Webers ultimative grillguide

Gennemillustreret grillkogebog fra Weber med 125 helt nye opskrifter om alt fra grill af okse, fjerkræ og skaldyr såvel som opskrifter på grillet grønt og desserter.

Du får desuden masser af inspiration til rubs, pastaer, marinader og dressinger.

Med bogens mere end 750 billeder tager Weber dig ved hånden og viser omhyggeligt trin for trin, alle de teknikker og tricks du får brug for, når du griller. Der er masser af inspiration til både nybegynderen og den garvede grill-entusiast.

Du kan finde Webers ultimative grillguide på dit nærmeste bibliotek.

LÆS OGSÅ: Webers største hits: Texasburgere med barbecuesauce