Er du klar på at udfordre den traditionelle hotdog? Selvom der er mange elementer til denne lækre hotdog, skal du ikke være bekymret for, hvordan du får plads til alle de forskellige råvarer på din grill, selvom den er lille. Du kan starte med at grille grøntsagerne, derefter pølserne, og til sidst brødene. Og hvis du har en stor grill, er det bare om at udnytte hele grillarealet!
Stærke hotdogs med masser af grønt
Ingredienser til 6 personer:
2 store poblano- eller Anaheimchilier, uden kerner, skåret på tværs i strimler på 1⁄2-1 cm
1 mellemstort løg, skåret over på langs og derefter i 1⁄2-1 cm tykke halvmåner
1 spsk. olivenolie
1⁄2 tsk. flagesalt
1⁄4 tsk. stødt spidskommen
1⁄4 tsk. friskkværnet sort peber
6 ferske (ukogte) mexicanske chorizo- eller italienske pølser,
ca. 675 g i alt
6 små pølsebrød (ca. 12 cm lange),
skåret næsten helt igennem på langs
180-240 g groftrevet cheddar
3 forårsløg, skåret i tynde skiver, de hvide og lysegrønne dele sammen og de mørke dele for sig
1 dl grofthakkede friske korianderblade
Sådan gør du på grillen:
1. Klargør grillen til direkte og indirekte middel varme (175-225°).
Børst grillristen ren. Sæt en perforeret grillbakke ved direkte varme, luk låget, og lad bakken varme op i 10 minutter. Bland chilier, løg, olie, salt, spidskommen og peber, og spred det i bakken, så det er jævnt fordelt.
2. Fordel grøntsagerne på den forvarmede grillbakke, og grill dem ved direkte middel varme med låget lukket i 6-8 minutter, indtil de er bløde og begynder at få farve. Rør jævnligt. Flyt bakken hen til et køligere sted på grillen, og hold grøntsagerne varme, mens du griller pølser og brød.
3. Grill pølserne ved direkte middel varme med låget lukket i 8-10 minutter, indtil de er brune og gennemstegte. Vend dem jævnligt. Når der mangler 4 minutter af grilltiden, lægger du brødene på med skærefladerne nedad, men uden at dele dem i over og under. Grill dem ved direkte middel varme i 12 minutter, indtil de er gyldne.
4. Vend brødene, og flyt dem hen til indirekte varme. Drys den revne ost over skærefladerne på brødene, og drys de hvide og lysegrønne dele af forårsløgene over osten. Grill ved indirekte middel varme med låget lukket i ca. 2 minutter, indtil osten er smeltet.
5. Vend brødene, og flyt dem hen til indirekte varme. Drys den revne ost over skærefladerne på brødene, og drys de hvide og lysegrønne dele af forårsløgene over osten. Grill ved indirekte middel varme med låget lukket i ca. 2 minutter, indtil osten er smeltet.
Om Webers ultimative grillguide
Webers ulimative grillguide er en gennemillustreret grillkogebog fra Weber med 125 helt nye opskrifter. Her får du både opskrifter til fjerkræ, fisk og skladyr, tilbehør og ikke mindst grillede desserter. Selvom du ingen grillmester er, kan du nemt, via de rigt illustrede billeder bevæge dig ud på dybt vand, og give dig i kast med at lave lækre grillede retter.
Du kan finde Webers ultimative grillguide på dit nærmeste bibliotek.
Er du klar på at udfordre den traditionelle hotdog? Selvom der er mange elementer til denne lækre hotdog, skal du ikke være bekymret for, hvordan du får plads til alle de forskellige råvarer på din grill, selvom den er lille. Du kan starte med at grille grøntsagerne, derefter pølserne, og til sidst brødene. Og hvis du har en stor grill, er det bare om at udnytte hele grillarealet!
Stærke hotdogs med masser af grønt
Ingredienser til 6 personer:
2 store poblano- eller Anaheimchilier, uden kerner, skåret på tværs i strimler på 1⁄2-1 cm
1 mellemstort løg, skåret over på langs og derefter i 1⁄2-1 cm tykke halvmåner
1 spsk. olivenolie
1⁄2 tsk. flagesalt
1⁄4 tsk. stødt spidskommen
1⁄4 tsk. friskkværnet sort peber
6 ferske (ukogte) mexicanske chorizo- eller italienske pølser,
ca. 675 g i alt
6 små pølsebrød (ca. 12 cm lange),
skåret næsten helt igennem på langs
180-240 g groftrevet cheddar
3 forårsløg, skåret i tynde skiver, de hvide og lysegrønne dele sammen og de mørke dele for sig
1 dl grofthakkede friske korianderblade
Sådan gør du på grillen:
1. Klargør grillen til direkte og indirekte middel varme (175-225°).
Børst grillristen ren. Sæt en perforeret grillbakke ved direkte varme, luk låget, og lad bakken varme op i 10 minutter. Bland chilier, løg, olie, salt, spidskommen og peber, og spred det i bakken, så det er jævnt fordelt.
2. Fordel grøntsagerne på den forvarmede grillbakke, og grill dem ved direkte middel varme med låget lukket i 6-8 minutter, indtil de er bløde og begynder at få farve. Rør jævnligt. Flyt bakken hen til et køligere sted på grillen, og hold grøntsagerne varme, mens du griller pølser og brød.
3. Grill pølserne ved direkte middel varme med låget lukket i 8-10 minutter, indtil de er brune og gennemstegte. Vend dem jævnligt. Når der mangler 4 minutter af grilltiden, lægger du brødene på med skærefladerne nedad, men uden at dele dem i over og under. Grill dem ved direkte middel varme i 12 minutter, indtil de er gyldne.
4. Vend brødene, og flyt dem hen til indirekte varme. Drys den revne ost over skærefladerne på brødene, og drys de hvide og lysegrønne dele af forårsløgene over osten. Grill ved indirekte middel varme med låget lukket i ca. 2 minutter, indtil osten er smeltet.
5. Vend brødene, og flyt dem hen til indirekte varme. Drys den revne ost over skærefladerne på brødene, og drys de hvide og lysegrønne dele af forårsløgene over osten. Grill ved indirekte middel varme med låget lukket i ca. 2 minutter, indtil osten er smeltet.
Om Webers ultimative grillguide
Webers ulimative grillguide er en gennemillustreret grillkogebog fra Weber med 125 helt nye opskrifter. Her får du både opskrifter til fjerkræ, fisk og skladyr, tilbehør og ikke mindst grillede desserter. Selvom du ingen grillmester er, kan du nemt, via de rigt illustrede billeder bevæge dig ud på dybt vand, og give dig i kast med at lave lækre grillede retter.
Du kan finde Webers ultimative grillguide på dit nærmeste bibliotek.
Andre læste også: