Fagbøger Mad og drikke

Andebryst med stærk pebersauce direkte fra grillen

Traditionen tro indbyder mortensaften til andebryst, og hvad er bedre end et lækkert andebryst taget lige fra grillen? Med Jamie Purviances kogebog, Webers ultimative grillguide, får du over 100 opskrifter, hvor du bliver guided til at få den bedste smagsoplevelse til dit kød.

Grillet andebryst med stærk pebersauce

Ingredienser til 4 personer:

FEMKRYDDERIRUB
1 1⁄2 tsk. flagesalt
1 1⁄2 tsk. kinesisk femkrydderi
1 tsk. røget paprika 1 tsk. sennepspulver
1⁄2 tsk. friskkværnet sort peber
4 andebryster a 250-300 g (gerne fra Pekingand)

STÆRK PEBERSAUCE
3 ⁄ 4 dl finthakket skalotteløg
3 ⁄ 4 dl stærk peberjelly
3 ⁄ 4 dl saltfattig kyllingebouillon

Sådan gør du:

1. Klargør grillen til direkte og indi­rekte middel varme (175­-225°). Børst grillristen ren. Sæt en stor støbejerns­ pande ved direkte varme, luk låget, og lad den varme op i 10 minutter. Bland salt, femkrydderi, røget papri­ka, sennepspulver og peber i en skål.

2. Skær eventuelt overskydende fedt af kanterne på andebrysterne. Rids skindet med en meget skarp kniv diagonalt med 1-1 1⁄2 cm’s mellemrum, så der dannes et rombemønster (und­gå at skære igennem skindet ned til kødet). Dette er med til at forhindre, at skindet trækker sig sammen på grillen.

3. Krydr andebrysterne på begge sider med rubben.

4. Læg andebrysterne med skindsiden nedad på den forvar­mede pande. Grill dem ved direkte middel varme i 7-­8 minutter, indtil fedtet smelter, og skindet er gyl­denbrunt. Tjek andebrysterne med få minutters mellemrum.

5. Vend andebrysterne rundt i pan­den, så de bliver dækket over det hele med det smeltede fedt.

6. Tag andebrysterne op af panden, og læg dem med kødsiden nedad på grillristen ved direkte middel varme. Grill dem med låget lukket i 2-­4 minutter (når et digitalt stegeter­ mometer viser 54-­57°, er de røde). Hvis der kommer opflamning, flytter du midlertidigt andebrysterne hen til indirekte varme.

7. Vend andebrysterne med skind­ siden nedad, og grill dem i ca. 1 minut, så skindet bliver sprødt.

8. Tag andebrysterne af grillen, og lad dem hvile i ca. 5 minutter.

9. Hæld imens det meste af andefed­tet af panden, men lad 1 spsk. blive tilbage (resten kan du gemme til anden brug, f.eks. til at stege kartofler i). Sæt panden ved direkte middel varme, tilsæt skalotteløg, og grill dem i 2-­3 minutter, indtil de er møre. Skrab hele tiden bunden af panden for fastbrændte stykker.

10. Rør peberjellyen i, mens du maser den ud, så den hurtigere op­ løses. Lad det koge i 1-­2 minutter, indtil det er kogt ind og har konsi­stens som en sauce.

11. Skær andebrysterne over på tværs i skiver på 1 – ­1 1⁄2 cm, dryp dem med pandesaucen, og server dem.

Om Webers ultimative grillguide

Webers ulimative grillguide er en gennemillustreret grillkogebog fra Weber med 125 helt nye opskrifter. Her får du både opskrifter til fjerkræ, fisk og skladyr, tilbehør og ikke mindst grillede desserter. Selvom du ingen grillmester er, kan du nemt, via de rigt illustrede billeder bevæge dig ud på dybt vand, og give dig i kast med at lave lækre grillede retter.

Du kan købe Jamie Purviances Webers ultimative grillguide online på Saxo.com, eller i din lokale boghandler.