Mad og drikke Madværkstedet

Meyers æbleskiver med appelsin og kardemomme

Æbleskiver er den ultimative julelækkerbisken. Især når de er hjemmelavede. Hvis du vil forkæle familien og sprede supersød julestemning i dit hjem, får du her Claus Meyers opskrift på æbleskiver med appelsin og kardemomme.

Opskriften er fra kogebogen Meyers julemad, som er fyldt med de  bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til af spiselige sager.

Æbleskiver med appelsin og kardemomme

Meyers Julemad-Body_39L-300

Det skal du bruge til æbleskiverne: 
5 dl hvedemel
½ tsk. salt
2 tsk. sukker
1 tsk. kardemomme
1 tsk. natron
½ tsk. revet appelsinskal
3 æg
4 dl kærnemælk
3 spsk. koldpresset rapsolie
saft af ½ appelsin
rapsolie til stegning

Sådan tilbereder du æbleskiverne:
Bland mel, salt, sukker, kardemomme, natron og revet appelsinskal sammen i en skål.
Skil æggene i blommer og hvider, og pisk æggeblommerne med kærnemælk, og rør det i de tørre ingredienser. Tilsæt også rapsolie og lidt appelsinsaft, og hæld dejen i en kande, og lad den hvile i ca. ½ time i køleskabet.

Pisk derefter æggehviderne stive, og vend dem i dejen. Den første skefuld hvider banker jeg altid godt og grundigt ind, og derefter kan jeg nemt folde resten af de piskede hvider forsigtigt i dejen uden tab af luftighed.
Opvarm æbleskivepanden, og hæld lidt olie i hvert hul. Det er kun nødvendigt at hælde olie i panden til det første hold æbleskiver, til de øvrige er det ikke nødvendigt, når dejen er tilsat olie.

Fyld hullerne trekvart op med dej. Vend æbleskiverne, når de begynder at stivne og hæve i kanterne – brug en gaffel eller en strikkepind til at vende med, og drej dem flere gange under bagningen, så de bliver fine og runde.

Tjek, om æbleskiverne er gennembagte, ved at stikke i dem med selvsamme strikkepind eller en kødnål – hvis der hænger dej ved, må skiverne bages noget længere.
Hold evt. de færdige æbleskiver varme i ovnen, mens du bager videre, eller læg dem i et fad dækket med alufolie.
Server æbleskiverne med et let drys flormelis, og spis dem med hjemmelavet syltetøj eller frugtmos.


Om Meyers julemad

Andesteg, julemad, Meyers julemad, Claus Meyer

I Meyers julemad har Claus Meyer samlet 50 af sine bedste opskrifter på alt, hvad der hører december til, af spiselige sager. Her er sild, fiskefilet og rugbrød. Mørbrad, and og flæskesteg. Kartofler og rødkål. Risalamande, naturligvis. Og ikke at forglemme – gløgg, æbleskiver og honninghjerter. Nytårets torsk og kransekage er heller ikke glemt.

Køb Meyers julemad online her eller i din lokale boghandel.

Læs også Claus Meyers nyeste bog fra bageskolen

Meyers bageskole for børn

Claus Meyer har i samarbejde med de dygtige bagere i Meyers Madhus lavet en helt vidunderlig bagebog til børn. Bogen er til alle, der elsker at bage, men som gerne vil se og smage resultater hurtigt. 

I tekst og billeder føres læseren på pædagogisk vis gennem 40 opskrifter et trin ad gangen. Bogen er inddelt i fem kapitler: Brød og boller, blødt og sødt bagværk, små kager, kager og madbrød. Og du får opskrifter på alt fra fødselsdagsboller, cupcakes og lagkage til ølandsbrød og pizzasnurrer. 

Meyers bageskole for børn sprudler af bageglæde og energi. Alle kan være med, også selvom om man endnu ikke er en rutineret læser.

Du kan købe Meyers bageskole for børn online, fx. hos Bog&Idé eller i din nærmeste boghandel.