Børnebøger

Vinderne af DM i bogmærke 2024 

DM i bogmærke

Alinea og Carlsen begyndte året med at afholde DM i bogmærke. Over 11.000 bogmærker blev kreeret af elever landet over. Juryen var på hårdt arbejde, da de skulle udvælge vinderen fra henholdsvis indskoling, mellemtrin og udskoling.  

Over hele det danske rige er der blevet spidset farveblyanter, fundet tuscher frem og dyppet pensler i maling. Over 11.000 elever har sendt et bidrag ind til DM i bogmærke, hvor vi sammen hyldede den fysiske bog og den gode læseoplevelse. Juryen bestod af illustrator Thorbjørn Christoffersen, forfatter Sofie Boysen, illustrator Signe Kjær, illustrator Louis Kønig-Wheatley og børnebogsbibliotekar Julie Arndrup.  

LÆS OGSÅ: Vi skal insistere på den fysiske bog i skolerne

Niveauet var tårnhøjt, og det var svært for juryen at vælge blandt alle de fine bidrag. Men vælges skulle der, og her er vinderne for indskoling, mellemtrin og udskoling.  

Vinder fra indskoling 

Vinderen blev 3.A fra Bagterpskolen i Hjørring.  

Vinderne af DM i bogmærke 2024 

Om tegningen sagde jurymedlem Sofie Boysen:  

”Vi har valgt det her bogmærke, som vinder for indskolingen, fordi det simpelthen bare går lige i hjertet. Det er en skøn ugle, der siger til dig, at du skal læse en bog. På bagsiden bliver man draget ind i en anden verden mellem bjergene, som man jo også gør, når man læser en bog.” 

Vinder fra mellemtrin 

Vinderen blev 5.C fra Søholmskolen afd. Toftevang i Birkerød.  

Vinderne af DM i bogmærke 2024 

Om tegningen sagde jurymedlem Louis Kønig-Wheatley:  

”Vi synes, bogmærket er sindssygt flot. Alene det, at det foregår ude i rummet, og der er taget hensyn til lys og skygger, gør, at tegningen virkelig popper. Man drømmer sig ind i andre verdner, ligesom man gør, når man læser bøger. Det er derfor, vi har valgt det her bogmærke, der bare er så fedt.” 

Vinder fra udskoling 

Vinderen blev 7. klasse – billedkunst valgfag fra Grønnevang skole i Hillerød.  

Vinderne af DM i bogmærke 2024 

Om tegningen sagde jurymedlem Thorbjørn Christoffersen:  

”Det er helt vanvittigt flot tegnet. Når man går i 7. klasse og kan lave sådan noget her, så er det, fordi man har øvet sig rigtig meget og længe. Det vil vi gerne honorere. Vi bliver i godt humør, når vi ser det. Temaet med natur og havbund og farverne er rigtig flotte. Vi er meget begejstrede.” 

Vinderne er blevet kontaktet direkte på mail. På vegne af juryen, Carlsen og Alinea vil vi sige tusind tak til alle jer, som deltog i DM i bogmærke. Vi er overvældede over jeres kreativitet og læseglæde. Vi er så glade for, at I ville være med. Tak! 
CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.