Burgeren er en sand klassiker, som vi kender bedst med den typiske oksebøf i midten. En stor, flot portobellosvamp er dog en god erstatning for bøffen i en planteburger, da den nemt får stegesmag og udvikler intens umami. Få her Aarstidernes bud på en fantastisk vegetarburger.
Aarstidernes kokke har været vidt omkring for at udvikle og udvælge de allerbedste opskrifter til kogebogen Signaturretter.
Det er blevet til cirka 60 retter, som alle er blandt Aarstidernes mest markante og skarpe retter – alle sammen spækket med lokale ingredienser, lækkert fermenteret grønt og planteproteiner.
Herunder finder du en opskrift på burger med portobellosvampe. Enjoy!
1 rødløg 1 spsk. smør 1 dl rødvin Salt og peber 4 store portobellosvampe Olivenolie 2 tomater 1 salathoved 4 burgerboller Mayonnaise 1 håndfuld brøndkarse
Fremgangsmåde
Skær rødløget i tynde både. Varm en pande op til middelvarme. Kom smør og løg på panden, og steg, til løgene er møre.
Tilsæt rødvinen, og lad den koge ind i rødløgene. Krydr med peber og lidt salt.
Tag rødløgene af panden, og kom dem i en skål.
Dryp svampene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg svampene på en pande eller en grillpande, til de er flot brunede og møre.
Skær tomaterne i skiver, og del salaten i blade.
Varm burgerbollerne på en brødrister, til de er gennemvarme.
Flæk burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Fyld dem med glaserede rødløg, tomat, salat, brøndkarse og portobello. Læg bollerne sammen, og nyd!
Alle opskrifter og fotos er fra Aarstidernes bog Signaturretter.
Signaturretter
Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kokkene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.
Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt.
Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffel-gnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rabarberkompot og vegansk brownie.
Burgeren er en sand klassiker, som vi kender bedst med den typiske oksebøf i midten. En stor, flot portobellosvamp er dog en god erstatning for bøffen i en planteburger, da den nemt får stegesmag og udvikler intens umami. Få her Aarstidernes bud på en fantastisk vegetarburger.
Aarstidernes kokke har været vidt omkring for at udvikle og udvælge de allerbedste opskrifter til kogebogen Signaturretter.
LÆS OGSÅ: Vegansk smagseksplosion – Få Aarstidernes opskrift på en formidabel og nem vegansk brownie
Det er blevet til cirka 60 retter, som alle er blandt Aarstidernes mest markante og skarpe retter – alle sammen spækket med lokale ingredienser, lækkert fermenteret grønt og planteproteiner.
Herunder finder du en opskrift på burger med portobellosvampe. Enjoy!
Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes favoritter online, eller i din lokale boghandler fra d. 4 marts.
Signaturretter – Aarstidernes favoritter
Indhold
4 personer
1 rødløg
1 spsk. smør
1 dl rødvin
Salt og peber
4 store portobellosvampe
Olivenolie
2 tomater
1 salathoved
4 burgerboller
Mayonnaise
1 håndfuld brøndkarse
Fremgangsmåde
Skær rødløget i tynde både. Varm en pande op til middelvarme. Kom smør og løg på panden, og steg, til løgene er møre.
Tilsæt rødvinen, og lad den koge ind i rødløgene. Krydr med peber og lidt salt.
Tag rødløgene af panden, og kom dem i en skål.
Dryp svampene med olivenolie, og krydr med salt og peber. Steg svampene på en pande eller en grillpande, til de er flot brunede og møre.
Skær tomaterne i skiver, og del salaten i blade.
Varm burgerbollerne på en brødrister, til de er gennemvarme.
Flæk burgerbollerne, og smør dem med mayonnaise. Fyld dem med glaserede rødløg, tomat, salat, brøndkarse og portobello. Læg bollerne sammen, og nyd!
Alle opskrifter og fotos er fra Aarstidernes bog Signaturretter.
Signaturretter
Signaturretter er en samling af de allerbedste retter fra Aarstidernes køkken. Kokkene har smagt og diskuteret og er kommet frem til 60 af de mest markante og velfungerende retter, som er deres bud på nye klassikere i de danske køkkener.
Bogen inspirerer til at eksperimentere med alle de danske råvarer, når de er i sæson og til at spise mere grønt.
Der er genkendelige klassikere som hotdogs, pizzaer og smørrebrød, smagfulde retter fra hele verden såsom blå kartoffel-gnocchi, shashuka og svampekebab. Og der er søde desserter som trifli, koldskål med rabarberkompot og vegansk brownie.
Du kan købe Signaturretter – Aarstidernes allerbedste retter online, eller i din lokale boghandler.
Andre læste også: