Børnebøger Børnebøger 6-9 år Carlsen Sjove børnebøger

5 vilde historier om seriøst uheldige mennesker

verdens uheldigste mennesker

Hvis der er én ting, som kan få os til at føle os heldige, så er det at høre om, hvor galt det kan gå for andre.

I Verdens uheldigste mennesker dykker Jesper Roos Jacobsen ned i de allervildeste virkelige historier om uheldige personer.

Mød for eksempel Roy Sullivan, der blev ramt af lynet hele syv gange. Eller Ronald Wayne, der ejede 10 procent af Apple, men solgte sin del for bare 800 dollars.

Læs med her, hvor vi dykker ned i fem af de skøreste fortællinger fra bogen.

James Howells: Smed flere millioner på lossepladsen

En dag i 2013 beslutter walisiske James Howells sig for at rydde op. Der skal ryddes ud i hans hjem og køres på lossepladsen – og han går til den. I en skuffe på sit arbejdsværelse har han to harddiske, der er fuldstændig ens. Den ene er tom, og den anden indeholder 8000 bitcoins, hvilket svarer til omtrent 136 millioner kroner.

Men hvorfor have to harddiske liggende, når jeg kun bruger den ene? tænker James Howells. Så han tager den tomme harddisk og smider den ud på lossepladsen.

LÆS OGSÅ: Quiz! Kan du gætte de vilde rekorder fra Guinness World Records 2023?

Du kan nok næsten regne ud, hvad der er sket. James Howells har smidt den forkerte harddisk ud. Da han opdager det, ringer han straks til lossepladsen med en plan for, hvordan han skal finde den igen. Men han får ikke tilladelse og må altså vinke farvel til alle sine millioner.

 Garry Hoy: Testede vindue på 56. etage

Denne her historie ender ikke kønt. Men den er med for at vise, at uheldet nogle gange rammer, fordi folk ikke tænker sig om.

Garry Hoy var advokat i Toronto. Sommetider fik hans firma besøg af studerende, som han viste rundt i bygningen. Noget af det helt særlige ved denne her bygning var dens vinduer. De kunne nemlig ikke gå i stykker, og det var Garry Hoy ret stolt af.

Så da han den 9. juli 1993 viste en flok studerende rundt, ville han slutte af med sit sædvanlige nummer, hvor han kastede sig imod vinduet på sit kontor for at vise, hvor godt det holdt. Så han tog tilløb og hoppede ind i vinduet.

Desværre var det ikke skruet ordentligt fast. Det rev sig ud af rammen, og Garry Hoy faldt 56 etager ned og døde på stedet.

Til gengæld gik vinduet ikke i stykker, da det ramte jorden. Så Garry havde faktisk ret.

Roy Sullivan: Ramt af lynet syv gange

Roy Sullivan lever et stille og roligt liv som vagt i en amerikansk nationalpark. Men en dag er han på vej op i et udkigstårn, da et lyn rammer ham i benet og fortsætter ud gennem hans storetå, så neglen flækker. Heldigvis overlever Roy, men historien stopper ikke her.

For Roy Sullivan bliver i løbet af sit liv ramt af lynet hele syv gange; på vej ned af en bjergside, på fisketur, mens han hænger vasketøj op – og så videre.

LÆS OGSÅ: Tag med på fantastiske eventyr med Opdagerklubben – Indiana Jones for børn!

Til sidst bliver han så vant til det, at han begynder at tage en vandflaske med overalt. Der går nemlig altid ild i hans hår, når han bliver ramt af lynet.

Ronald Wayne: Solgte 10 procent af Apple for 800 dollars

Apple er i dag en af verdens største teknologivirksomheder, og hvis den blev sat til salg, ville den koste omkring 3000 milliarder dollars.

Virksomheden blev grundlagt i 1976 af Steve Jobs og Steve Wozniak. Nå ja, og så var der Ronald Wayne. Han stod for at have ingeniøroverblikket, og han kunne godt se, at der skulle investeres en del penge i dimser til de computere, de ville lave.

Derfor blev Ronald nervøs for at miste sine penge, og han besluttede sig for at sælge sin del af virksomheden til de to andre.

Havde det været i dag, havde Ronald Wayne fået 300 milliarder dollars ind på kontoen. Men han fik kun 800 dollars.

LÆS OGSÅ: 5 vilde facts om kroppen fra Søren Brostrøms nye børnebog

Harry Jenkins: Hund hentede tændt dynamitstang

Harry Jenkins er taget ud for at isfiske med to venner og sin hund, labradoren Jerry. Med i sin jeep har han en dynamitstang, som han vil bruge til at sprænge hul i isen.

Han parkerer bilen ved udkanten af den frosne sø, tænder dynamitstangen og kaster den ud over isen.

Desværre har han ikke Jerry i snor. Den tror, at det er en pind, som Harry har kastet. Så den springer ud på isen og hapser dynamitstangen i munden – og løber så tilbage mod Harry og hans venner.

De flygter, da de ser, at Jerry er på vej mod dem med dynamitstangen. Den eksploderer lige ved Harrys jeep, som går til bunds i søen, da isen revner.

Efterfølgende kontaktede Harry sit forsikringsselskab for at høre, om han kunne få jeepen erstattet. Men det gik ikke – den slags virkelig dumme uheld dækkede forsikringen ikke.


Jesper Roos Jacobsen: Verdens uheldigste mennesker

5 vilde historier om seriøst uheldige mennesker

Hvis du har haft en dårlig dag, bør du læse denne bog. Her møder du for eksempel parkbetjenten Roy Sullivan, som er blevet ramt af lynet SYV gange. Eller hvad med Melanie Martinez, hvis hus er blevet smadret af orkaner fem gange. Eller Erik Norrie, der er blevet angrebet af hajer, slanger og andre dyr i en grad, så han vist bare skal være glad for at være i live – historier fra den virkelige verden om mennesker, der har været virkelig uheldige.

Fra ca. 6 år

Du kan købe Verdens uheldigste mennesker online eller i din nærmeste boghandel.