Fagbøger Biografier

En sygeplejerske fortæller: Om livet, døden og at have hjertet på rette sted

En sygeplejerske fortæller: Om livet, døden og at have hjertet på rette sted

Christie Watson har arbejdet som sygeplejerske i 20 år. Et arbejde, der har krævet meget, men også givet meget igen. I bogen Hjertet på rette sted fortæller hun om være tilstede i livets allermest intense øjeblikke – både ved dets begyndelse og dets afslutning.

At være sygeplejerske er mere end bare et job

Da Christie Watson startede på sygeplejestudiet, vidste hun egentligt ikke, hvad det indebar, og allerede første dag blev hun mindet om, at hun ikke var helt glad for synet af blod.

Da hun skulle have taget en blodprøve i forbindelse med den obligatoriske helbredsundersøgelse, besvimede hun nemlig. Blodprøvetageren bemærkede grinende:

“Du besvimede, min ven. Det sker. Men du skulle måske genoverveje dit valg af erhverv.”

Mod egne og andres forventninger gennemførte Christie Watson dog studiet, og 20 år senere har hun set lidt af hvert fra sygehusets forskellige afdelinger.

“Følg med mig på afdelingerne, fra fødsel til død; forbi den særlige behandlingsafdeling for spædbørn og dobbeltdørene ind til den medicinske afdeling; løb med mig gennem gangene efter akutopkald, forbi apoteket og personalekøkkenet og videre frem til skadestuen.”

Hjertet på rette sted, Christie Watson,

På varm, usentimental og underholdende vis fortæller Christie Watson i bogen Hjertet på rette sted om livet, når det er allermest intenst, og mennesker, når de er allermest sårbare.

Du kan købe Hjertet på rette sted online her eller i din lokale boghandel.

Sygepleje er mere end viden om kemi, biologi og anatomi. Det er i lige så høj grad indsigt i og forståelse for psykologi, etik og politik.

Hjertet på rette sted er Christie Watsons personlige beretning om at arbejde i et system, hvor stress og travlhed til tider udfordrer sygeplejefagets kerneværdier: omsorg, pleje og medmenneskelighed.


Stærke bøger om at leve med døden

Fortællinger om liv og død har de seneste år toppet bestsellerlisterne. Bøger som Før jeg forsvinder af Paul Kalanithi og At være dødelig – om livsforlængelse og livskvalitet af Atul Gawande giver anderledes perspektiver på den menneskelige dødelighed.

Før jeg forsvinder, Paul Kalanithi,

Før jeg forsvinder af Paul Kalanithi

Da Paul Kalanithi var 36 år og på nippet til at afslutte ti års uddannelse som neurokirurg, fik han konstateret lungecancer i stadie 4. Han gik fra at være en læge, der behandlede de døende, til at være en patient, der kæmpede for sit liv.

I denne dybt bevægende erindringsbog beskriver Kalanithi den transformation, der skete i hans liv, da han fik sin diagnose.

Du kan købe Før jeg forsvinder af Paul Kalanithi online her eller i din lokale boghandel.

Han fortæller om livet som medicinstuderende, som læge, som patient og som nybagt far, mens han ikke mindst fortæller om sin søgen efter svar på spørgsmålet: Hvad gør livet værd at leve, når døden pludselig banker på?

Paul Kalanithi døde som 37-årig i marts 2015, mens han arbejdede på denne bog. Hans efterladte hustru har skrevet bogens efterskrift.

★★★★★★ “… vanvittigt rørende, begavet og tankevækkende. En bog for alle. For vi skal alle dø, og derfor har vi brug for at stirre livet lige i øjnene, mens tid er.” – MAGASINET LIV

★★★★★ “En helt igennem betagende bog.” – KRISTELIGT DAGBLAD


At være dødelig, om livsforlængelse og livskvalitet, Atul Gawande

At være dødelig – om livsforlængelse og livskvalitet af Atul Gawande

Du skal dø. Dine kære skal dø. Vi skal alle dø. Vi ved bare ikke hvornår.

I denne bog fortæller kirurg Atul Gawande om oplevelsen af dødelighed i dag. Medicinske fremskridt skubber nemlig hele tiden grænserne for overlevelse, og vi bliver stadig mere løsrevede fra det faktum, at vi alle en dag skal forlade denne verden.

Du kan købe At være dødelig – om livsforlængelse og livskvalitet af Atul Gawande online her eller i din lokale boghandel.

Med udgangspunkt i egne erfaringer som kirurg og sine patienters skæbner lærer Atul Gawande os at acceptere livets grænser. Det endelige mål er, trods alt, ikke en god død men et godt liv – helt frem til slutningen.

♥♥♥♥♥ “Gawande skriver konkret, smukt og bevægende … anbefales til alle, der er dødelige.” – Svend Brinkmann i POLITIKEN

“Fremragende … jeg må opfordre alle til at læse bogen.” – WEEKENDAVISEN