Krimi Svenske krimiforfattere

Svenskeren, der blev levende for sine læsere

svenskeren, karl eidem

Spændingsforfatteren Karl Eidem får breve fra sine læsere, der taler om hans hovedperson David Karlén som et levende menneske.

“Jeg elsker at forsvinde ind i skriveriet og opleve, hvordan hovedpersonerne og handlingen får sit eget liv. Jeg mener, det var Astrid Lindgren som sagde, at når hun skrev, var hun uden for rækkevidde af det svære og tunge i tilværelsen. Jeg har det på samme måde.”

Sådan fortæller den svenske spændingsforfatter Karl Eidem til mediet boktugg om sit forfatterskab. Og det er tilsyneladende ikke kun forfatteren selv, som oplever, at hans hovedperson udvikler en rigtig identitet.

LÆS OGSÅ: Læs et uddrag af Svenskeren. En hæsblæsende krimi om storpolitik, spioner og statslige hemmeligheder

“Jeg får mange kommentarer og breve om David Karlén. Jeg tager det som et kompliment, når det virker som om, at David er en levende person for mange læsere,” siger Eidem.

Mossad har ringet

I bogen Svenskeren, som netop er udkommet på dansk, meddeler den israelske sikkerhedstjeneste Mossad den svenske efterretningstjeneste, at en svensk statsborger holdes fanget i Moskva, måske har han været i fangenskab i årtier. Sagen havner på den erfarne Säpo-efterforskningsleder Hans Edelmans bord, og det viser sig, at det skal blive en af de mest komplicerede udredninger i hans karriere.

LÆS OGSÅ: Bøger på vej: Se vores liste med kommende bøger

Edelman og hans yngre kollega David Karlén begynder at undersøge omstændighederne omkring svenskeren, uden at vide hvem han er, og hvorfor han holdes fanget. Da de finder sandheden om ham og hans identitet, melder spørgsmålet sig straks:

Hvad er de selv villige til at ofre for at redde et liv?

Storpolitisk krimi med spændende hovedperson

“David er en god og ærlig person. Han vil så gerne gøre det godt for sin familie, sin arbejdsgiver og for hele samfundet. Han er på en måde idealist, men han er også et følelsesmenneske, hvilket ofte bringer ham i problemer,” fortæller Karl Eidem til Boktugg.

LÆS OGSÅ: 25 gode krimier og spændingsromaner

Svenskeren er en spændende krimi, sat på den storpolitiske scene med et medrivende plot og et interessant persongalleri.

Karl Eidem har skrevet romaner, siden han var 18 år, og han er nu etableret svensk krimi- og spændingsforfatter. Han har desuden en fuldtidskarriere i finansverdenen. Karl Eidem bor i Stockholm sammen med sin familie.
Svenskeren, der blev levende for sine læsere

Den israelske efterretningstjeneste Mossad, har mistanke om, at en svensker holdes fanget i Rusland.

Sagen havner på den erfarne Säpo-efterforsker, Hans Edelmans bord, og sammen med sin yngre, ambitiøse kollega, David Karlén, begynder han at grave i, hvorfor KGB skulle have tilba-geholdt en svensker i årtier – og hvorfor ingen tilsyneladende ved noget om denne fange. Efterhånden som de politiske implikationer vokser sig større, og historiens skygger bliver længere, indser Hans og David, at en direkte konfrontation med KGB kan blive resultatet af deres efterforskning, og de må gøre op med sig selv, hvor meget sandheden og ét menneskes liv er værd.

For hvem er svenskeren overhovedet?
Svenskeren er første bind i David Karlén-serien.

Du kan købe Svenskeren online, fx hos Bog og Ide, eller i din foretrukne boghandel.Søren Anker Madsen (f. 1969) er journalist, pressechef på Lindhardt og Ringhof og med i Svikmøllens redaktion. Han er desuden en alsidig forfatter, som både skriver bøger til børn og voksne samt til teater og revyer.