Fiktion Eventyr Romantiske bøger

En moderne genfortælling af “Skønheden og udyret”

skrøbelige skønhed, skønheden og udyret, lovebooks

Den 16. marts har Disneys live action filmatisering af Skønheden og udyret premiere. Eventyrfans kan glæde sig til at se smukke Emma Watson i den ikoniske gule kjole danse rundt i balsalen med Dan Stevens, forklædt som udyret.

Filmen er længe ventet – og med god grund! For der er noget ved de gamle folkeeventyr, som stadig tiltaler os alle. Magien, fortællingen om den ægte kærlighed og de vigtige budskaber om at være tro mod sig selv og ikke dømme andre på baggrund af udseendet alene. Og netop dén pointe fortælles så stærkt i Skønheden og udyret.

En moderne genfortælling

Eventyrsgenfortællinger hitter. Især blandt de unge. I løbet af de seneste år har de internationale bestsellerlister været præget af Marissa Meyers Cinder, som er en science-fiction version af Askepot med robotter og cyborgs, og C. J. Redwines The Shadow Queen, som er en mørk version af eventyret om Snehvide med en kæmpende og handlekraftig heltinde.

LOVEBOOKS har netop udgivet en moderne genfortælling af Skønheden og udyret. Amy Harmons YA-roman Skrøbelige skønhed er ikke en fantasy-roman om prinsesser eller forvandlede prinser – men det er en moderne fortælling, der viser, at der er en lille smule udyr og skønhed i os alle.

Ydre og indre skønhed

Ligesom Belle er hovedpersonen i Skrøbelige skønhed, Fern en vaskeægte læsehest. Hun sluger bøger – og især kærlighedsroman – imens hun stille betragter verden omkring sig. Så længe hun kan huske, har hun været forelsket i Ambrose, som er skolens populære fyr – og helt uopnåelig for den stille og tilbagetrukne Fern. Men alting vendes på hovedet efter High School. Ambrose drager i krig og vender tilbage med ar i ansigtet såvel som på sjælen. Han har mistet sin skønhed i krigen, og i mellemtiden er Fern vokset op til at blive en smuk kvinde.

Skrøbelige skønhed er en moderne kærlighedsfortælling – fyldt med romantiske scener, søde ord, hjertesorg og kys. Men det er også en fortælling om stærke venskaber, en grum krig der har splittet en hel by, og en piges kærlighed til en traumatiseret dreng. Ligesom Skønheden og udyret er det en historie om, hvordan man aldrig bør dømme på det ydre alene – og om hvor lidt ydre skønhed betyder, når man virkelig elsker en person.


Skrøbelige skønhed

skrøbelige skønhed, skønheden og udyret, lovebooks

-> Læs mere om bogen her.

-> Læs i en gratis læseprøve her.

About

LOVEBOOKS.dk er stedet for dig, der elsker kærlighedshistorier. Her samles læsere af alle slags kærlighedshistorier for at dele læseoplevelser med hinanden. Følg os på facebook, instagram og bloggen. LOVEBOOKS er en del af Lindhardt og Ringhof Forlag, og vi stræber efter at udgive og digitalisere de bedste bøger inden for romancegenren. Vi guider dig til de bedste læseoplevelser – uanset om du er til historiske dramaer, fantasy, chick-lit eller bare en god kærlighedsroman.