Gin er blevet utroligt populært. Der findes nu ginfestivaler, ginsmagninger og ginfora på nettet. Ginekspert Jesper Schmidt har her tre opskrifter på en lækker G&T.
I en god drink eller cocktail skal der altid være en stjerne. Ellers bliver det noget rod. Og en god drink eller cocktail må gerne smage af noget, men helst ikke sprittet.
Det vil sige, at hvis man drikker en drink eller en cocktail med gin, så skal man kunne smage, at det er gin, man drikker. Og der er rigtig mange bud på virkelig gode smagsoplevelser med gin. Både hvis man kigger på det store udvalg af mærker, og hvis man laver sin egen gin.
Der er altså rig mulighed for at finde sin favorit G&T til at slukke tørsten på en god eftermiddag eller en cocktail, shaket og pyntet, der kan serveres til maden og for glade gæster til festen.
Selvom der efterhånden er et rigtig stort udvalg, ikke kun af gin, men også af tonic, behøver det ikke være svært at matche de to. I bund og grund handler det om at finde ud af, hvad man godt kan lide, og så vælge gin ud fra det. Og det samme gælder sådan set tonic.
I Jesper Schmidts bog Gin er der 50 lækre opskrifter, som kan løfte din G&T op på et lidt højere og lækre niveau. Her giver vi en forsmag på tre af dem, som du nemt kan lave derhjemme.
The Perfect G&T
Jesper Schmidts take på den perfekte G&T: ”I mine øjne er denne G&T simpel, lækker og rammer smagsmæssigt det, man forbinder med gin og tonic. Som her hvor jeg har brugt lime i strimler for at få det aromatiske frem. Du kan skifte lime ud med den citrusfrugt, du bedst kan lide. Jeg har brugt Hills & Harbour gin, som i min optik er den perfekte gin ift. smag og udtryk. En G&T skal være tidløs. Den skal give en nydelse fra første tår, den skal minde om sommer og sol eller en stormfuld aften foran pejsen. En G&T er altid den perfekte følgesvend.”
Skræl 10 strimler lime med et juliennejern. Kom limestrimlerne i et glas, og brug muddleren til at presse olierne ud af skallen, men undgå at presse for hårdt, for så bliver det bittert. Hæld gin over, og tilsæt isterninger. Tilsæt tonic, og rør forsigtigt rundt. Hvis du ikke har et juliennejern, kan du skære strimler med en kniv, men undgå at få det hvide med.
A Blast of Citrus
Til dig, der elsker smagen af citrus. Hjemmelavet citrusgin blandet med Agave Tonic, der er lavet til tequila og gin. Den får sin sødme fra agave og har et hint af chili og salt, som fungerer rigtig godt sammen med citrus. Her er brugt brændte appelsinskiver som garnish, hvilket giver en intens og dybt sødmefuld appelsinsmag.
Kom gin i glasset, tilsæt isterninger, og hæld tonic over. Brænd appelsinskiverne let med en gasbrænder, og læg dem på glasset.
Mr. Pink
Woodhill Navy Pink er den nyeste kreation fra Jeppe Skovbakke. Hans version af en pink gin, der er baseret på Woodhills Navy Strength gin, og som indeholder rabarber, jordbær, hibiscus og pink grapefrugt.
glas jigger barske 5 cl Woodhill Navy Pink Gin 8-10 isterninger 15 cl Three Cents Tonic hibiscusblomster (fås bl.a. hos Mill & Mortar)
Kom gin og isterninger i et glas. Tilsæt tonic, og rør forsigtig rundt. Pynt med tørret hibiscus, og nyd, hvordan drinken langsomt får mere og mere farve fra hibiscussen.
Jesper Schmidt: Gin – Din guide til de bedste smagsoplevelser
Mangler du inspiration til at pifte din traditionelle gin og tonic op?
Jesper Schmidt giver dig ingredienserne til at matche gin, tonic og garnish til lækre drinks, der endda med denne bog i hånden kan bestå af din egen hjemmelavede gin eller tonic.
Som indehaver af Schmidt og Schmidt Cocktails i Tivoli trækker forfatter Jesper Schmidt på flere års erfaring og samtidig sin baggrund som kok til at opfinde nye og forfine traditionelle drinks.
Du kan finde Gin – Din guide til de bedste smagsoplevelser på dit nærmeste bibliotek.
Gin er blevet utroligt populært. Der findes nu ginfestivaler, ginsmagninger og ginfora på nettet. Ginekspert Jesper Schmidt har her tre opskrifter på en lækker G&T.
I en god drink eller cocktail skal der altid være en stjerne. Ellers bliver det noget rod. Og en god drink eller cocktail må gerne smage af noget, men helst ikke sprittet.
Det vil sige, at hvis man drikker en drink eller en cocktail med gin, så skal man kunne smage, at det er gin, man drikker. Og der er rigtig mange bud på virkelig gode smagsoplevelser med gin. Både hvis man kigger på det store udvalg af mærker, og hvis man laver sin egen gin.
Der er altså rig mulighed for at finde sin favorit G&T til at slukke tørsten på en god eftermiddag eller en cocktail, shaket og pyntet, der kan serveres til maden og for glade gæster til festen.
Selvom der efterhånden er et rigtig stort udvalg, ikke kun af gin, men også af tonic, behøver det ikke være svært at matche de to. I bund og grund handler det om at finde ud af, hvad man godt kan lide, og så vælge gin ud fra det. Og det samme gælder sådan set tonic.
LÆS OGSÅ: Sådan laver du lækre og ikoniske cocktails
I Jesper Schmidts bog Gin er der 50 lækre opskrifter, som kan løfte din G&T op på et lidt højere og lækre niveau. Her giver vi en forsmag på tre af dem, som du nemt kan lave derhjemme.
The Perfect G&T
Jesper Schmidts take på den perfekte G&T: ”I mine øjne er denne G&T simpel, lækker og rammer smagsmæssigt det, man forbinder med gin og tonic. Som her hvor jeg har brugt lime i strimler for at få det aromatiske frem. Du kan skifte lime ud med den citrusfrugt, du bedst kan lide. Jeg har brugt Hills & Harbour gin, som i min optik er den perfekte gin ift. smag og udtryk. En G&T skal være tidløs. Den skal give en nydelse fra første tår, den skal minde om sommer og sol eller en stormfuld aften foran pejsen. En G&T er altid den perfekte følgesvend.”
glas
jigger
muddler
barske
juliennejern
1 usprøjtet lime
5 cl Hills & Harbour Gin
8-10 isterninger
15 cl Artisan Classic London Tonic
Skræl 10 strimler lime med et juliennejern. Kom limestrimlerne i et glas, og brug muddleren til at presse olierne ud af skallen, men undgå at presse for hårdt, for så bliver det bittert. Hæld gin over, og tilsæt isterninger. Tilsæt tonic, og rør forsigtigt rundt. Hvis du ikke har et juliennejern, kan du skære strimler med en kniv, men undgå at få det hvide med.
A Blast of Citrus
Til dig, der elsker smagen af citrus. Hjemmelavet citrusgin blandet med Agave Tonic, der er lavet til tequila og gin. Den får sin sødme fra agave og har et hint af chili og salt, som fungerer rigtig godt sammen med citrus. Her er brugt brændte appelsinskiver som garnish, hvilket giver en intens og dybt sødmefuld appelsinsmag.
glas
jigger
barske
kniv
gasbrænder
5 cl hjemmelavet Ultra Citrus Gin
8-10 isterninger
15 cl Artisan Agave Lemon Tonic
appelsinskiver, brændte
Kom gin i glasset, tilsæt isterninger, og hæld tonic over. Brænd appelsinskiverne let med en gasbrænder, og læg dem på glasset.
Mr. Pink
Woodhill Navy Pink er den nyeste kreation fra Jeppe Skovbakke. Hans version af en pink gin, der er baseret på Woodhills Navy Strength gin, og som indeholder rabarber, jordbær, hibiscus og pink grapefrugt.
glas
jigger
barske
5 cl Woodhill Navy Pink Gin
8-10 isterninger
15 cl Three Cents Tonic
hibiscusblomster (fås bl.a. hos Mill & Mortar)
Kom gin og isterninger i et glas. Tilsæt tonic, og rør forsigtig rundt. Pynt med tørret hibiscus, og nyd, hvordan drinken langsomt får mere og mere farve fra hibiscussen.
Jesper Schmidt: Gin – Din guide til de bedste smagsoplevelser
Mangler du inspiration til at pifte din traditionelle gin og tonic op?
Jesper Schmidt giver dig ingredienserne til at matche gin, tonic og garnish til lækre drinks, der endda med denne bog i hånden kan bestå af din egen hjemmelavede gin eller tonic.
Som indehaver af Schmidt og Schmidt Cocktails i Tivoli trækker forfatter Jesper Schmidt på flere års erfaring og samtidig sin baggrund som kok til at opfinde nye og forfine traditionelle drinks.
Du kan finde Gin – Din guide til de bedste smagsoplevelser på dit nærmeste bibliotek.
Andre læste også: