Carlsen

De største fodboldlegender: Cristiano Ronaldo

De største fodboldlegender: Cristiano Ronaldo

Hvor meget ved du om de største fodboldlegender? I sin nye bog De største fodboldlegender skriver Christian Boisen om verdens største fodboldstjerner. Du får både facts, historier og billeder af de store fodboldmestre, så din fodboldviden bliver større end nogensinde.

En af de fodboldspillere Christian Boisen præsenterer er selvfølgelig Cristiano Ronaldo. Han er en af de største stjerner i international fodbold. Hvis du ikke kender ham, kan du læse mere her – eller spørge din far. Han kender ham nemlig helt sikkert!


Ronaldo – »Fra en anden planet – og i skyggen af Messi«

Han er en komplet fodboldspiller og atlet, sandsynligvis den mest atletiske fodboldspiller nogensinde. Hans speed er så vild, at han er blevet målt til at løbe 100 meter på 9,86 sekunder under en kamp for Real Madrid – og det er altså kun 14 hundrededele fra Usain Bolts verdensrekord!

Fra bunden til stjernerne

Som mange andre af de største fodboldspillere – for eksempel Diego Maradona, Cruyff, Zlatan, Eusébio, Ryan Giggs og Allan Simonsen – havde Cristiano Ronaldo en fattig barndom. Cristiano havde det bedst, når han var ude på gaden og spille fodbold. Det var han næsten altid.

Allerede som 12-årig måtte han forlade sin familie på Madeira, en ø ude i Atlanterhavet. Han var blevet optaget på Sportings akademi i Lissabon. Her blev han så god, at Manchester Uniteds mægtige manager, sir Alex Ferguson, købte ham på stedet efter at have set ham spille én kamp – mod netop United, hvor den portugisiske teenager gjorde sine berømte modstandere fuldstændig til grin.

Navn Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro
Fødselsdag 5. februar 1985
Land Portugal
Højde 185 cm.
Klubber Sporting, Manchester United, Real Madrid
Position Angriber

Untitled 2

Han er muskuløs som en professionel bokser, og hans fedtprocent er på fem, hvilket nærmest er over-atletisk. Han er 31, men hans krop er målt til at være som en 19-årig superatlets. Hans hovedstød er kraftfulde og ofte umulige for målmænd at nå ud til. Hans spark er som missiler. Hans driblinger og finter i høj fart og fra stillestående er enhver modstanders mareridt. Han scorer så mange mål på så mange forskellige måder, at det er overmenneskeligt. Han har vundet Champions League to gange med to forskellige klubber, er blevet kåret til Premier Leagues bedste spiller nogensinde og har vundet engelske og spanske mesterskaber på stribe. Han har vundet Ballon d’Or tre gange – og alligevel er der én spiller, der regnes for at være bedre end Cristiano Ronaldo blandt moderne fodboldspillere. Det er selvfølgelig portugiserens lille, evige rival fra FC Barcelona, Lionel Messi.

Untitled 21

Fra driblekonge til megastjerne

I sine første sæsoner for Manchester Uniteds røde djævle i Premier League var Cristiano Ronaldo mest kendt for sine utrolige finter. Han drev forsvarsspillere – og nogle gange også medspillere – til vanvid, når han lavede sine stepovers med begge fødder hen over bolden. Så skete der noget vildt. Han blev større og udviklede sig til en dræbende effektiv målmaskine. Han vandt tre engelske mesterskaber i træk og blev kåret til verdens bedste for første gang i 2008 – kun 23 år gammel. Det år vandt han Champions League med Manchester United og scorede både et mål i kampen og brændte et straffe i straffesparkskonkurrencen. Ronaldo tudbrølede, mens regnen silede ned i Moskva.

Året efter stod han igen i Champions League-finalen med Manchester United – denne gang i en direkte duel med sin „onde ånd“, Lionel Messi, og FC Barcelona. Messi scorede og vandt. De to skulle komme til at se meget mere til hinanden de næste mange år, for samme sommer blev Cristiano Ronaldo købt af Real Madrid – FC Barcelonas ærkerival. 700 millioner kroner kostede verdens dyreste spiller.


De største fodboldlegender

fodboldlegender
I denne bog kommer du helt tæt på de 25 største fodboldlegender. Fra Messi og Cristiano Ronaldo til Beckenbauer, Yashin og Johan Cruyff, der har haft stor indflydelse på, hvordan fodbold spilles i dag. Bliv klogere på deres overmenneskelige evner på banen, se fotos og hør historierne fra de største øjeblikke i fodboldens historie.

CARLSEN er børnenes forlag. Vi udgiver bøger, som giver børn lyst til at læse, bladre, lytte og snakke. Fra den første pegebog i pap over sjove billedbøger til ungdomsromaner og fantasy.