Fagbøger

Sandsynligheden for at møde en CEO, der hedder Lars, er større end at møde en kvindelig CEO

Sandsynligheden for at møde en CEO, der hedder Lars, er større end at møde en kvindelig CEO

Den ny bog Rollemodeller og ravnemødre af ekspert i magt og magtrelationer Sarah Steinitz stiller spørgsmålet: hvorfor er der ikke flere kvinder i toppen af et af verdens mest ligestillede samfund?


Vi er et af verdens mest ligestillede samfund  – men ikke på toppen. I hver anden af Danmarks 2.000 største virksomheder er der ingen kvinder i  bestyrelsen, og det er mere almindeligt at møde en CEO for en børsnoteret virksomhed, der hedder Lars, end at møde en kvindelig CEO

I Rollemodeller og ravnemødre mødes fire af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder i en samtale om vejen til en post på samfundets øverste hylde.

Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Nykredit og Københavns Universitet.

Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation og forhandlingsleder for mere end 1,3 millioner danske lønmodtagere.

Karen Hækkerup, tidligere minister og adm. direktør i Landbrug og Fødevarer, nu generalsekretær i UNICEF Danmark.

Mai-Britt Poulsen, managing director, senior partner og global chief of staff i et af verdens største konsulenthuse, Boston Consulting Group.

Om deres personlige karriereveje. Om valg og fravalg i livet. Om egne forestillinger og andres fordomme. Om moderroller og rollemodeller. Om magt, mod og mænd. Og om hvordan fremtiden kan komme til at se ud for de næste generationer.

Som Merete Eldrup blandt andet fortæller:

“Lige før jeg kom ind i Politikens direktion, var jeg på barsel. Der var én, der var så venlig at fortælle mig, at en ledende medarbejder havde sagt:

Nu kommer hende Merete. Ingen ved, hvorfor hun har fået jobbet. Hun ved ikke en dyt om medier, hun har aldrig været i en privat virksomhed, hun kommer lige fra barsel og har små børn derhjemme. Jeg giver hende ikke et halvt år.‘” 

Hvad enten du er ung kvinde i starten af din karriere, ældre mand på toppen af din karriere eller et sted midtimellem, kan du tage bogens pointer med dig.Sandsynligheden for at møde en CEO, der hedder Lars, er større end at møde en kvindelig CEO

I sommeren 2020 mødtes fire af Danmarks mest indflydelsesrige kvinder for at tale om deres karriereveje.

Merete Eldrup, bestyrelsesformand for bl.a. Nykredit og Københavns Universitet. Lizette Risgaard, formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation og forhandlingsleder for 1,4 millioner danske lønmodtagere. Karen Hækkerup, tidligere minister og direktør i Landbrug og Fødevarer, nu generalsekretær i Unicef. Mai-Britt Poulsen, managing director, senior partner og global chief of staff i et af verdens største konsulenthuse, Boston Consulting Group.

Det blev til en samtale om valg og fravalg i livet, forestillinger og fordomme, oplevelser og overvejelser. Og om hvordan fremtiden kan komme til at se ud for kvinder, der har talent og knokler for at gøre karriere.

Du kan finde Rollemodeller og ravnemødre som lydbog eller på dit nærmeste bibliotek.