Anja C. Andersen Fagbøger Indefra

Anja C. Andersen vinder Dansk Forfatterforenings faglitterære pris 2017

En lille bog om universet

Den 24. november uddeler Dansk Forfatterforenings gruppe af fagbogsforfattere årets faglitterære pris for 45. gang. I år deles prisen mellem Anja C. Andersen og Henrik Wivel.

“Anja C. Andersen er astronom og astrofysiker og ansat på Niels Bohrs Institut. Hun beskæftiger sig med noget så konkret som det kosmiske støv i stjerneprocesser. Hun er ikke bare velanskrevet i danske forskerkredse, men også i den internationale verden, og har modtaget en lang række priser. Det særlige ved Anja C. Andersens virke er, at almindelige mennesker også får glæde af hendes forskning. Hun er en fremragende formidler af stof, der forekommer at være lysår væk. Hun har formidlet sin viden i tv og radio og senest med bogen ”En lille bog om Universet” fra 2016,” skriver forfatterforeningen i pressemeddelelsen.

Prisen, der er på 75.000 kr. og finansieres af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur, blev tildelt første gang i 1973, og den gives til forfattere, der formidler et kompliceret materiale for et bredt publikum. Gennem årene er prisen bl.a. givet til Ebbe Kløvedal Reich, Tor Nørretranders, Jørn Lund, Peter Øvig Knudsen, Jens Andersen, Ulrik Langen og Søren Ryge.

“En lille bog om universet” er udkommet på Lindhardt og Ringhof, og hele forlaget ønsker Anja C. Andersen stort tillykke med prisen!

Se læseprøve her:

Køb bogen her: