Børnebøger Carlsen Læs let bøger Prisbelønnede romaner Sjove børnebøger

Karmaboy vinder Orla-prisen 2016 – interview med Jacob Riising

Karmaboy vinder Orla-prisen 2016 - interview med Jacob Riising

Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke med Orlaprisen 2016. Som prisbelønnet forfatter er det første og helt oplagte spørgsmål: Hvilke forfattere har du selv som forbilleder?

”Ole Lund Kirkegaard har alle dage fascineret mig. Hans historier leger med sproget næsten som lyrik, og så har han en utrolig enkel måde at beskrive sine personer på, som jeg er helt vild med. Derudover har jeg selvfølgelig også altid haft stor respekt for Astrid Lindgren. Tænk, at hun efter en lidt naiv historie om verdens stærkeste pige valgte at skrive om børn som dør. Mio, min Mio giver mig gåsehud, bare jeg tænker på den.”

karmaboy

Glade læsere vil sikkert gerne vide: kommer der en Karmaboy 2?

”Ja, og den har været længe undervejs! Desværre har jeg jo også et rigtigt arbejde ved siden af, så det tager hele tiden længere tid, end jeg havde håbet på. Men planen er, at Karmaboy og hans venner fra Skovlunde skal en tur til Erkans hjemby Dillermann i Tyrkiet. Arbejdstitlen lige nu er Karmaboy – Sultanen af Dillermann.”

Når du så sidder der ved tasterne, og inspirationen kommer til dig, hvor kommer den så fra?

”Jeg har altid været ret god til at huske, hvad jeg syntes var spændende og sjovt, da jeg var 10-12 år gammel. Det har jeg i mange år brugt, når jeg lavede børne-tv og på samme måde tænker jeg på en dreng på cirka 10 år, når jeg skal skrive. Heldigvis har jeg jo også selv børn, som jeg løbende læser op for, hvorefter de så retter mig og siger: ”Det forstår man ikke, far” eller: ” Tror du ikke, at det bliver lidt for plat?” Heldigvis er jeg jo voksen og kan svare: ”Ti stille og gå i seng, barn. Jeg er forfatter, så er det dig eller mig, der ved, hvad I synes er sjovt?!!!”

Det var så Orlaprisen 2016. Hvad håber du for din karriere i fremtiden?

”Jeg har altid taget et projekt ad gangen, og indtil nu har jeg de sidste mange år lagt alt min energi i dette interview til forlagsliv.dk, så nu hvor jeg står på det øverste trin i bogbranchen, vil jeg næppe komme højere.”

orla_2016

Forlagsliv.dk takker for interviewet og konstaterer, at det kun blev til fire skarpe. Da vi vender om, lyder der en nærmest metallisk snorken fra hængekøjen, så vi holder her. Orlaprisen 2016 har sat sine spor.

Har du endnu ikke læst Karmaboy – kometen og den onde numsekløe? Så skynd dig ned på biblioteket, find den hos din boghandler – eller lige her