Anders Kofoed Børnebøger Carlsen Læseprøve og uddrag Viden

Kender du det hemmelige fuglesignal? Den ny bog Naturen kalder åbner døren til dyrenes verden

naturen kalder

Anders Kofoed og Sebastian Klein inviterer dig i Naturen kalder med på de mange store oplevelser, som naturen har at tilbyde. Læs med herunder, hvis du gerne vil lære at kalde på fugle


Med bogen Naturen kalder får du tips til 100 gode oplevelser, du kan have i naturen – hele året. Du kan for eksempel lære pishing, som er en form for fuglesprog. Hvis man mestrer pishing, kan man kalde fugle til sig – og hvem har ikke altid ønsket sig at kunne kommunikere med dyr?

LÆS OGSÅ: Sebastian Klein: Bøger til nysgerrige og entusiastiske dyreelskere

Danmarks største (og stolteste) dyrenørder Anders Kofoed og Sebastian Klein lærer dig også , hvordan du kan fange frøer (og slippe dem fri igen), lave et krybdyrhotel og meget, meget mere.

Læs med herunder, og lær at kalde fugle til dig – én af de 100 opskrifter fra Naturen kalder.

Du kan købe Naturen kalder online, eller i din nærmeste boghandel fra d. 1 december.
Naturen kalder

Sebastian Klein og Anders Kofoednaturen kalder, pishing, sebastian klein, thomas a
Foto: Thomas A. (Sebastian Klein)

Tal med fuglene: Pishing

Pishing en form for fuglesprog, som især tiltrækker mindre fugle som mejser, finker og spurve. Når man pisher, efterligner man småfuglenes advarselskald. Fuglene bruger typisk deres advarselskald, når der er et rovdyr som en kat, en slange eller måske en ugle i nærheden.

Advarselslyden gør andre småfugle nysgerrige, og de vil hurtigt (men forsigtigt) nærme sig for at finde ud af, hvor lyden kommer fra, og hvorfor der bliver advaret. Hvis man derfor efterligner fuglenes advarselslyd, kan man tiltrække de nysgerrige småfugle.


Blåmejsen er en af de fuglearter, som reagerer allerbedst på pishing.

Hvis man pisher i nærheden af en flok gråspurve, vil man ofte se dem i samlet flok flyve op i en busk eller et træ, hvorfra de nysgerrigt vil kigge rundt for at finde ud af, hvor den mystiske lyd kommer fra.

Hvis man er ved en sø eller mose med siv eller rørskov, så vil pishing næsten altid lokke en rørspurv op i toppen af sivene.

Du skal bruge

• Din mund

Sådan gør du

For at pishe skal man i bund og grund sige lyden ”pish” flere gange og højt efter hinanden. Du skal sige det, så det lyder sådan her: ”Psshhh, psshh, pssshh, pssshh”. Øv dig i at sige det højt.

Fuglene vil hurtigt komme til, og flere vil som regel følge efter. Hvis man er lidt smart, gemmer man sig en lille smule, så fuglene ikke med det samme opdager, at det er et menneske, der frembringer den lokkende lyd. En af denne bogs forfattere har faktisk oplevet, at pishede fugle ligefrem er landet på hans hoved!

Godt at vide

Forskellige lyde virker på forskellige fuglearter. Prøv at eksperimentere og se, hvilke lyde, der virker bedst på de forskellige fugle.naturen kalder, sebastian klein, anders kofoed, 100 opskrifter på oplevelser

Der ligger tonsvis af oplevelser og venter på dig og dit barn i naturen!

Sebastian Klein og Anders Kofoed har samlet 100 af de oplevelser til jer i en enkelt bog.

Naturen kalder giver jer tips til at opleve sommerfuglene helt tæt på – blot inviter dem over med sukker!

Ønsker I at observere dyrene i vandløbene? Følg Sebastian Kleins og Anders Kofoeds guide til at lave jeres egen vandkikkert.

Få mange flere ideer og giv dig selv og dit barn en på opleveren med Naturen kalder.

Fra ca. 6 år.

Du kan købe Naturen kalder online, fx. hos Bog&idé, eller i din nærmeste boghandel.