Orker ungerne ikke flere rugbrødsmadder? Eller trænger I til inspiration til noget nyt? Der er hjælp at hente i Louisa Lorangs bog Grønne madpakker. Prøv hendes opskrift på vaffelsandwich her.
De madpakker, de madpakker. Det er den evige kamp for de voksne og for ungerne. Det skal være nemt, pivlækkert og samtidig sundt og gerne grønt. Men hvad skal man komme i?
Alle retterne er uden kød – og de fleste med grønt i. Det er det nemmeste – for kød kan man altid tilsætte, hvis man ikke kan undvære det. Og verden er heldigvis grønnere end nogensinde – så måske kan det undværes.
Louisa Lorang i forordet til Grønne madpakker
Denne opskrift på vaffelsandwich fra bogen er vegetarisk og helt uden mel. Vaflerne smager nærmest som sødt, blødt sandwichbrød. De kan laves om aftenen og opbevares tildækket ved stuetemperatur. Og så er de geniale til alle dem med glutenallergi.
Synes du, at det kan være svært at lave grønne – og spændende – madpakker? I bogen Grønne madpakker giver Louisa Lorang masser af nye idéer til lækre madpakkeløsninger.
Bogen indeholder 50 forslag til grønnere madpakker – her er både vegetariske og veganske opskrifter, forslag til nemt pålæg, mættende salater og hurtige snacks.
Louisa Lorang er selv mor til tre børn, og hun er derfor vant til travle hverdage, hvor det at lave madpakker skal være nemt og overskueligt. Derfor er opskrifterne hurtige og nemme at følge – også for børn, der vil hjælpe til.
Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier.
I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet.
Orker ungerne ikke flere rugbrødsmadder? Eller trænger I til inspiration til noget nyt? Der er hjælp at hente i Louisa Lorangs bog Grønne madpakker. Prøv hendes opskrift på vaffelsandwich her.
De madpakker, de madpakker. Det er den evige kamp for de voksne og for ungerne. Det skal være nemt, pivlækkert og samtidig sundt og gerne grønt. Men hvad skal man komme i?
Louisa Lorangs bog Grønne madpakker gør det sjovt at lave madpakker.
Denne opskrift på vaffelsandwich fra bogen er vegetarisk og helt uden mel. Vaflerne smager nærmest som sødt, blødt sandwichbrød. De kan laves om aftenen og opbevares tildækket ved stuetemperatur. Og så er de geniale til alle dem med glutenallergi.
LÆS OGSÅ: Tag børnene med i køkkenet: Inspiration & opskrift på doughnutmuffins
Ingredienser
4-5 vafler
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne, og riv dem groft. Klem væden af dem, og rør
dem med hvidløg, smeltet smør, æg, salt og bagepulver.
Pensl vaffeljernet med lidt smør. Sæt det på lav varme, og steg vaflerne
i det varme jern. Læg dem på en rist, efterhånden som du steger
dem færdige.
Vaflerne kan spises straks, eller du kan lade dem køle helt og bruge
dem som sandwichbrød, som jeg har gjort her fyldt med salat og
tomat.
LÆS OGSÅ: Grøn mad til hele familien: Lækker browniebar med bær
Louisa Lorang: Grønne madpakker
Synes du, at det kan være svært at lave grønne – og spændende – madpakker? I bogen Grønne madpakker giver Louisa Lorang masser af nye idéer til lækre madpakkeløsninger.
LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 10 gode råd til madpakken
Bogen indeholder 50 forslag til grønnere madpakker – her er både vegetariske og veganske opskrifter, forslag til nemt pålæg, mættende salater og hurtige snacks.
Louisa Lorang er selv mor til tre børn, og hun er derfor vant til travle hverdage, hvor det at lave madpakker skal være nemt og overskueligt. Derfor er opskrifterne hurtige og nemme at følge – også for børn, der vil hjælpe til.
Du kan købe Grønne madpakker online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.
Nyt fra Louisa Lorang
Hverdagsbazar
Dyk ned i skønne retter inspireret af den østlige del af middelhavskøkkenet. Her er der selvfølgelig både feta, olivenolie og masser af citron, men det er også køkkener, der bugner af grøntsagsretter og masser af krydderier, og hvor maden smager af sol, sommer og dejlige ferier.
I bogen er der både små og store retter, og de er både til hverdag og til middage med mange. Prøv f. eks. en Alanya bowl, lammekebab med tahindressing, samosa med kartofler og saltet citronyoghurt, tyrkiske æg med knas og chilismør, fladbrød med halloumi, blæksprutteringe med citronmayo og vandmelonsalat med marineret gedeost og meget, meget andet.
Du kan købe Hverdagsbazar hos fx. Bog & idé eller i din nærmeste boghandel.
Andre læste også: