Elsker du også indehygge og hjemmebag? Vi anbefaler Micki Chengs skønne æbletærte med toscaglasur til de kolde vintermåneder. Opskriften er fra kogebogen Mickis kager.
Micki fortæller selv: “De syrlige æbler smager bare himmelsk med den sprøde og karamelliserede toscaglasur fyldt med mandler. Denne tærte er indbegrebet af hygge.”
Æbletærte med toscaglasur
Ingredienser:
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g blødt smør
1 æg
Æblefyld
4 syrlige æbler
1 tsk. kanel (kan udelades)
Toscaglasur
175 g mandler
150 g smør
160 g sukker
1 spsk. lys sirup
3 spsk. mel
2 spsk. piskefløde
Pynt
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret heri. Rør det hele sammen med æg og ælt kort til en ensartet og sammenhængende dej. Tril dejen til en kugle, pak den ind i film og sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Tag dejen ud og rul den ud til ca. 0,5 cm’s tykkelse i en cirkel. Kom derefter dejen i en rund tærteform (25 cm i diameter). Pres dejen helt ned i tærteformen for at få en flot kant. Prik tærtebunden med en gaffel og blindbag den ved 200 grader i 10-12 minutter til kanten er begyndt at tage farve (blindbagning: Kom et stykke bagepapir oven på dejen i tærteformen og fyld op med f.eks. tørrede bønner, kikærter, eller ris før du sætter den i ovnen). Fjern derefter bagepapiret og lad tærtebunden køle let af inden du fylder og pynter den.
Æblefyld
Skræl æblerne og skær dem i mindre, mundrette stykker. Læg de udskårne æbler direkte på den forbagte mørdejsbund. Drys eventuelt med 1 tsk. kanel.
Toscaglasur
Hak mandlerne groft. Kom alle ingredienser til toscaglasuren i gryden og kog massen op. Alt sukkeret skal være helt opløst. Fordel glasuren på tærten oven på æblerne og sæt tærten i ovnen igen ved 200 grader i 25-30 minutter til glasuren er blevet gylden og sprød. Pynt til sidst med smeltet chokolade.
Mickis kager
Mickis kager er Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Her er både nemme opskrifter på bl.a. brownies med Oreo og skumfiduser, små solbærtærter, doughnuts og cupcakes, som hele familien kan bage.
Snickers- og bountytærter, lemon meringue pie, citronmåne, pærekage, rabarbercrumble og andre kager, som man hurtigt kan bikse sammen, når eftermiddagen bare skal være rigtig hyggelig. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Køb den hos din boghandler eller online.
Elsker du også indehygge og hjemmebag? Vi anbefaler Micki Chengs skønne æbletærte med toscaglasur til de kolde vintermåneder. Opskriften er fra kogebogen Mickis kager.
Micki fortæller selv: “De syrlige æbler smager bare himmelsk med den sprøde og karamelliserede toscaglasur fyldt med mandler. Denne tærte er indbegrebet af hygge.”
Æbletærte med toscaglasur
Ingredienser:
Mørdej
300 g hvedemel
100 g flormelis
1 nip salt
150 g blødt smør
1 æg
Æblefyld
4 syrlige æbler
1 tsk. kanel (kan udelades)
Toscaglasur
175 g mandler
150 g smør
160 g sukker
1 spsk. lys sirup
3 spsk. mel
2 spsk. piskefløde
Pynt
50 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Mørdej
Bland mel, flormelis og salt og smuldr smørret heri. Rør det hele sammen med æg og ælt kort til en ensartet og sammenhængende dej. Tril dejen til en kugle, pak den ind i film og sæt den på køl i mindst 30 minutter.
Tag dejen ud og rul den ud til ca. 0,5 cm’s tykkelse i en cirkel. Kom derefter dejen i en rund tærteform (25 cm i diameter). Pres dejen helt ned i tærteformen for at få en flot kant. Prik tærtebunden med en gaffel og blindbag den ved 200 grader i 10-12 minutter til kanten er begyndt at tage farve (blindbagning: Kom et stykke bagepapir oven på dejen i tærteformen og fyld op med f.eks. tørrede bønner, kikærter, eller ris før du sætter den i ovnen). Fjern derefter bagepapiret og lad tærtebunden køle let af inden du fylder og pynter den.
Æblefyld
Skræl æblerne og skær dem i mindre, mundrette stykker. Læg de udskårne æbler direkte på den forbagte mørdejsbund. Drys eventuelt med 1 tsk. kanel.
Toscaglasur
Hak mandlerne groft. Kom alle ingredienser til toscaglasuren i gryden og kog massen op. Alt sukkeret skal være helt opløst. Fordel glasuren på tærten oven på æblerne og sæt tærten i ovnen igen ved 200 grader i 25-30 minutter til glasuren er blevet gylden og sprød. Pynt til sidst med smeltet chokolade.
Mickis kager
Mickis kager er Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Her er både nemme opskrifter på bl.a. brownies med Oreo og skumfiduser, små solbærtærter, doughnuts og cupcakes, som hele familien kan bage.
Snickers- og bountytærter, lemon meringue pie, citronmåne, pærekage, rabarbercrumble og andre kager, som man hurtigt kan bikse sammen, når eftermiddagen bare skal være rigtig hyggelig. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.
Køb den hos din boghandler eller online.
Andre læste også: