Bagebøger og kagebøger Fagbøger Mad og drikke Madværkstedet

Mickis kager: Citronmåne med marcipan og masser af citron

citronmåne opskrift kage mickis kager micki cheng

Har du lyst til at bage? Så serverer vi her en skøn opskrift på citronmåne med marcipan og masser af citron. Glæd dig til en smagsbombe uden lige – perfekt til vinterhyggen derhjemme. Opskriften er fra Micki Chengs kogebog Mickis kager. 

Micki fortæller selv: “Der er simpelthen ikke noget bedre end en veltillavet og klassisk citronmåne. Her er den dog blevet piftet op med masser af marcipan, der gør den mere saftig og syndig, og et ordentligt spark af citron, der giver en god syre og friskhed.”

citronmåne opskrift kage mickis kager micki cheng

Citronmåne med marcipan og masser af citron

Ingredienser:

Dej:
En halv vaniljestang
180 g sukker
Skal og saft af 2 citroner
125 g marcipan
200 g smør, stuetempereret
5 æg
140 g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Pynt og glasur:
Skal og saft af 1 citron
300 g flormelis
Usaltede pistaciekerner

Fremgangsmåde:

Dej
Skrab kornene af vaniljestangen og bland dem med lidt af sukkeret. Riv citronskallerne og pres citronsaften. Riv marcipan og rør sukker, vaniljesukker, smør, citronskal og marcipan sammen. Tilsæt et æg ad gangen og fortsæt med at røre. Bland mel med bagepulver og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen med citronsaft til den er ensartet. Kom dejen i en springform (22 cm i diameter) og bag månen ved 190 grader i 25-30 minutter.

Tag kagen ud og lad den køle helt af inden du pynter den.

Pynt og glasur
Riv citronskallen og pres citronsaften. Rør en tyk glasur af flormelis og citronsaft og tilsæt citronskallen. Kom glasur på kagen når den er afkølet og top med hakkede pistaciekerner.


Mickis kager

citronmåne opskrift kage mickis kager micki cheng

Mickis kager er Danmarks hyggeligste kagebog, hvor både små og store bagere kan være med. Her er både nemme opskrifter på bl.a. brownies med Oreo og skumfiduser, små solbærtærter, doughnuts og cupcakes, som hele familien kan bage.

Snickers- og bountytærter, lemon meringue pie, citronmåne, pærekage, rabarbercrumble og andre kager, som man hurtigt kan bikse sammen, når eftermiddagen bare skal være rigtig hyggelig. Små syndige desserter, som får tænderne til at løbe i vand. Og så er der selvfølgelig de overdådige lagkager med de lækreste mousser og cremer, som alle under sig selv at prøve at lave. For når Micki bager, skal det først og fremmest være hyggeligt.

Køb den hos din boghandler eller online.