Børnebøger Madværkstedet

Madpakkehjælpen er nær! Få inspiration til sunde madpakker

Madpakkehjælpen er nær! Få inspiration til sunde madpakker

Så skal vi lige om lidt til det igen (nogen stakler er allerede i gang, hører jeg). Hverdag, vækkeur, fornuftige sengetider, pligter, at skulle skynde sig og ikke mindst madpakker. Nogen mennesker er af den mening, at madpakker er en kærlig hilsen hjemmefra; jeg selv er mere i den lejr, der tænker på dem, som et halvkedeligt, men nødvendigt gøremål på den praktiske to-do-liste, der følger med et liv med børn.

Kaja Nymand hører til dem, der tænker kærligt om madpakker. Faktisk har hun omfavnet dem så meget, at hun i de sidste par år har drevet den yderst populære blog sundemadpakker.dk til stor glæde for en masse forældre og deres spisende børn. Nu er Kaja udkommet med sit sunde madpakkeunivers i bogform, hvilket meget belejligt sker op til skolestart og sommerferiens afslutning, hvor vi alle lykkeligt har glemt alt om madpakker, men snart mødes af en hel stribe af dem.

Men hjælpen er nær! Sunde madpakker er en bog, som stensikkert vil blive flittigt brugt. For der er en masse god førstehjælp til os fantasiløse og post-ferieramte madpakkeansvarlige, der tomme i blikket stirrer ind i køleskabet. Vi iler afsted med et par opskrifter, der kan redde madpakken fra at blive uinspireret og dødssyg. Mange af opskrifterne er endda så nemme at lave, at de større børn sagtens kan være med til at lave deres egen madpakker. Se det er virkelig et interessant perspektiv…

Madpakkehjælpen er nær! Få inspiration til sunde madpakker

Kyllingesalat (30 minutter, ca. 150 gram)
Du skal bruge: 1 mellemstor kyllingebrystfilet (ca. 125 gram), 1 lille nip salt, 2-3 spsk. skyr, 2-3 spsk. hakket frisk basilikum/persille/purløg, citronsaft, salt og peber.

Kog kyllingefileten i vand tilsat salt i ca. 20 minutter. Lad den køle af, når den er færdig, og skær den så i små stykker. Rør stykkerne i skyren og tilsæt de hakkede, friske urter. Smag til med salt, peber og citronsaft.

TIP: Du kan også komme kylling, skyr og persille/purløg i en skål og bruge din stavblender, så får du i stedet et lækkert smørepålæg, der især er velegnet til små børn.

Madpakkehjælpen er nær! Få inspiration til sunde madpakker

Broccoli-cheesetops (30 minutter, 12-14 stykker)
Du skal bruge: 1 mellemstort broccolihoved, 4 æg, 4 skiver rugbrød, 125 gram revet cheddarost.

Kom broccolien i kogende vand, og kog i 1 minut. Skær hele stokken af, så du kun har buketterne tilbage, og hak dem fint. Pisk æggene indtil blommerne er pisket helt ud. Brug hænderne og smuldr rugbrødet godt ned i æggemassen. Kom cheddar og broccoli i, og rør det hele godt sammen. Form blandingen med en ske på samme måde, som du laver frikadeller. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter til de er sprøde i kanten.

Madpakkehjælpen er nær! Få inspiration til sunde madpakker
Sunde madpakker af Kaja Nymand kan købes i boghandlen eller ved at klikke her 

 

 

Jeg arbejder i presseafdelingen, hvor jeg har den fornøjelse at sørge for, at pressen og læserne bliver opmærksomme på de bøger, som forlaget udgiver. Det var vist Troldepus, der var min første litterære forelskelse og siden har der været mange andre, og det bliver bare ved. Jeg har læst dansk litteratur på Københavns Universitet og er siden havnet i forlagsbranchen, hvilket er dejligt og rigtigt.