Krimi Danske krimier Danske krimiforfattere Lone Theils Populære krimier Skønlitteratur Uncategorized

“Jeg har et princip om at læse bredt” siger krimiforfatteren Lone Theils

"Jeg har et princip om at læse bredt" siger krimiforfatteren Lone Theils

Forfatteren Lone Theils skriver i øjeblikket på sin tredje krimi om journalisten Nora Sand, men i skrivepauserne skal der være tid til selv at få læst noget. Og her er Lones 3 tip til sommerferielæsningen.
lone theils, krimi, Nora Sand

Den ambitiøse

Min fagbog er Simon Sebag Montefiores ambitiøse 700-siders fortælling om den russiske Romanov-slægt.Jeg fandt den i en boghandel i London, og da jeg læste på bagsiden, at det er Tolstojs ”Krig og Fred”, der møder ”Game of Thrones” var jeg solgt.

Krimien

”All the Missing Girls” af Megan Miranda  er en anbefaling fra en bekendt og det lyder som en virkelig interessant krimi. Den handler om en kvinde, der forsvandt ti år tidligere og nu vender hendes veninde tilbage til den landsby, hvor det skete. Twistet er, at historien er fortalt baglæns igennem femten dage.

Murstensromanen

Og så har jeg har om at kaste mig over Maria Hellebergs historiske roman ”Stormene”, der foregår i 1500-tallets Danmark og dermed under reformationen. En bog med en person der hedder Stygge Krumpen kan i mine øjne kun blive god.

En bog med favoritter

Jeg har også altid gang i en kogebog, og den seneste jeg har anskaffet mig er ”The Really Quite Good British Cookbook”, hvor man har bedt Storbritanniens 100 mest fremtrædende kokke fra Jamie Oliver til Yotam Ottolenghi og Nigella Lawson om at give en opskrift på mad de laver derhjemme, når de skal hygge sig med familie og venner. Altså ikke noget fancy til restauranten, men bare den hyggelige favorit som alle elsker. En del af overskuddet går til fødevarebanker, hvor folk der ikke har råd til mad kan komme og få fødevarepakker. Derfor giver denne bog ekstra god mening.

Læs om Lone Theils krimi-serie om Nora Sand og se rækkefølgen på bøgerne her.

lone theils, krimi, nora sand

Du kan følge Lone Theils forfatterskab på Facebook

Læs med her for at høre mere om Pigerne fra englandsbåden tv-serien, som er en filmatisering af Lone Theils debutroman.