Danske krimier Danske krimiforfattere Krimi Lone Theils Populære krimier Skønlitteratur

Lone Theils: Jeg er en samler, et rodehoved og en storyteller.

Lone Theils

krimi

Lone Theils er flyttet fra storbyen London tilbage til København, hvor hun nu bor i en kolonihave på Amager. Det er også her man finder hendes arbejdsplads, når der skal skrives nye kapitler til en Nora Sand-krimi. Krimi

Lone Theils

Lige nu bor jeg på Amager i et faldefærdigt kolonihavehus, der snart skal rives ned, så alt i mit liv føles meget midlertidigt. Jeg arbejder, spiser og sover i det samme rum, og jeg skriver ved det her bord, der egentlig er et gammelt aflagt havebord.

Mit rigtige skrivebord har jeg ikke siddet ved, siden jeg flyttede fra London – og jeg savner alle mulige ting, jeg plejer at have hos mig, når jeg skriver.

Trådkurven er der, hvor regninger og kedelige papirer ender sammen med alt muligt rod. Den store kuvert med fotos kommer fra min veninde Hazel, der er fotograf, og billederne er afslutningen på et journalistisk projekt om en familie i Skotland, som vi har fulgt gennem snart fem år.

Høretelefonerne ved siden af bliver mest brugt til podcasts. Jeg er lige blevet færdig med “S-Town” på This American Life (som jeg elskede), og lige nu hører jeg “Kongerækken”, når jeg vasker op eller laver regnskaber.

Og så har jeg en fetich med notesbøger – jo flere, jo bedre.

Det er lidt af en joke, at jeg har en, hvor der står ‘the Master Plan’ på. For i virkeligheden er jeg en meget uplanlæggende forfattertype, der ikke kunne drømme om at skrive handlingen ned på post-it noter i forvejen. Hvis der er nogen Master Plan fra min side, er det egentlig bare, at jeg næsten altid ved, hvad forbrydelsen er, og hvem morderen er, når jeg går i gang med en ny krimi om Nora Sand.

Læs også: Lone Theils er på sporet af en massemorders anatomi i bogen Britiske seriemordere

I midten står selvfølgelig min allervigtigste ejendel: Min computer. Det er en MacBook Air, og jeg købte den på præcis den dag, hvor Pigerne fra Englandsbåden udkom. Det var min belønning til mig selv.

Siden da har jeg skrevet fire andre bøger på den (“Globetrotter”, Den blå digters kone, 87 Sekunder og den nye Nora Sand-krimi “Heksedrengen”, som jeg snart skal i gang med at redigere), og det er lykkedes mig at slide tastaturet så meget, at man ikke længere kan læse e, d, v og m.

Måske er det tid til at købe en ny, når “Heksedrengen” udkommer til september. Selvom tanken om at skulle flytte programmer og al den slags over i en ny computer stresser mig en del.

Læs også: Lone Theils: Jeg har en stor konto i idébanken med viden om psykopater

Min kalender er et nærmest autistisk projekt. Det skal altid være fra teNeues, og den skal altid være med fotos fra New York, og layoutet skal være lige præcis sådan, at en uge fylder en side. Jeg kunne ikke drømme om at have en elektronisk kalender, og de få gange jeg misser en aftale, er det typisk fordi nogen forsøger at lave et eller andet smart outlook-halløj, der går hen over hovedet på mig.

Jeg er meget analog med den slags. Oven på kalenderen ligger mit indgangskort til Krimimessen i Horsens. Jeg gemmer alt muligt og er for sentimental til at smide ud. Måske får piben en anden lyd, når jeg flytter, men jeg tvivler.  Jeg er en samler, et rodehoved og en storyteller.

Lone Theils er aktuel med krimien Troskyldigheden selv i den populære serie om Nora Sand.

Rækkefølgen i Nora Sand-serien – de populære krimier af Lone Theils

Nora Sand, Nora Sand, Nora SandNora SandNora SandNora Sand

Lone Theils

Se rækkefølgen i Nora Sand-serien – de populære krimier af Lone Theils

Du kan finde endnu flere skønne krimier her på siden. Find den bedste krimi til dig.
kDurimi, krimi, krimi, krimiLone Theils: Jeg er en samler, et rodehoved og en storyteller.