Fagbøger Bøger om Danmark

Kommas havnelods 2020-2022. Alle lystsejleres uundværlige bibel

Kommas havnelods 2020-2022. Alle lystsejleres uundværlige bibel

Kommas havnelods er uundværlig, når lystsejlere anløber danske, svenske og tyske havne. Men den er også et underholdende og detaljeret Danmarkskort over små og store attraktioner set fra vandsiden.


“Hvem i alverden køber sådan en mursten, når man kan finde alle informationerne digitalt?” spørger folk ofte om Kommas havnelods.

Svaret er, at det gør alle lystsejlere. Blandt andet fordi de kan risikere ikke at have dækning ude på vandet, når de eksempelvis anløber Lohals eller Hvalpsund i bælgravende mørke om natten.

Og så simpelthen fordi, at bogen er fyldt med interessante beskrivelser af kongerigets små og store havnes opland – både hvad angår natur og kultur.

En stor del af dem skal krediteres Kommas havnelods’ tidligere redaktør Bent Lyman, som døde alt for tidligt i 2012. “Vi har med respekt for Bents beskrivelser opdateret disse,” skriver de nuværende redaktører Ted Gräslund, Tine Findsen og Janne Poulsen.

Havegærde af hvalskeletter og andre finurlige danske steder

Eksempelvis om Hou i Århusbugten kan man læse, at i udgravninger fandt man Europas ældste brændevins-destillationsapparat, som i dag er udstillet på Odder Museum. Ved Gisseløre i Kalundborg ligger Danmarks mindste hus i Strandstræde.

Vil man se navnkundige Pikkerbakken – som også er fyldigt beskrevet i hovedværket Alle de frække steder – skal man ad den snoede “bjergsti” op til det 71 meter høje udkigspunkt bag Bangsboparken ved Frederikshavn Marina. Mens man i Juvre på Rømø kan se et meget usædvanligt havegærde lavet af hvalskeletter i mangel på træ og sten.

Dermed bliver Kommas havnelods også et underholdende og detaljeret Danmarkskort over små og store attraktioner set fra vandsiden.Kommas havnelods 2020-2022

Kommas havnelods, havnelods,

Den uundværlige guide for alle lystsejlere!

Det finder du bl.a. i Kommas havnelods 2020-2022:

  • 490 danske havne og anløbsbroer
  • 287 svenske havne
  • 228 tyske Østersø- og Vesterhavshavne
  • 32 polske havne
  • Detaljerede havneplaner
  • Besejlingsvejledninger
  • Havnenes facilititeter og nærliggende seværdigheder
  • Webadresser og mailadresser på havnene samt mulighed for online-booking

Du kan købe Kommas havnelods online, fx på Saxo.com, eller i din lokale boghandel fra den 23. april.