Fagbøger Sundhed og livsstil

Påske i Berlin!

Påske i Berlin!

Planlægger du en påsketur til Berlin – men er du ikke helt sikker på, hvad du skal se, lave eller spise? Så er det Sissel-Jo Gazan, du skal spørge til råds. For ti år siden rejste hun nemlig til Berlin for at bo og arbejde der et par måneder. Tiden gik, og hun fik aldrig lyst at tage hjem igen. Nu bor hun med sine tre børn og sin australske mand midt i Berlin.

I bogen Vi elsker Berlin deler Sissel-Jo Gazan ud af sine bedste Berlinertips og guider dig igennem byen med tips til steder, du aldrig har hørt om før. Vidste du f.eks. at Berlin har det fineste lille bogtræ, hvor besøgende kan snuppe en bog at læse i mod at efterlade en anden bog? Det er da genialt til en lang forårsdag i en af Berlins parker, ikke? Læs  et uddrag af Sissel-Jo Gazans anbefalinger til Berlin her:


Bogtræet i Berlin

bogtræet

Kender I fænomenet ”bookcrossing”? Here goes: Bookcrossing er hele verdens bibliotek, en global bog-bytteordning koblet til hjemmesiden: www.bookcrossing.com. Har du en bog, du gerne vil dele – måske fordi du er på ferie og ikke gider slæbe den med videre, når den er læst? Så gå ind på bookcrossings hjemmeside, registrer bogen, print en bookcrossinglabel (det kan man evt. gøre hjemmefra, ti ad gangen), og sæt så bogen fri: på en bænk i Helsinki, på en bjergtop i Canada eller midt på Champs-Élysées. Den heldige finder af bogen kan så, igen via bookcrossings hjemmeside, meddele verden, at bogen nu er fundet, læst og på ny frigivet – måske i Berlin? På den måde kan man få glæde af en masse gratis bøger og samtidig se dem rejse hele jorden rundt.

Der Bücherbaum i Sredzkistraße i Prenzlauer Berg er en stikling, der er vokset vildt fra det oprindelige bookcrossingkoncept. Her udgør en udhulet træstamme bog-bytte-central og midlertidig opholdsplads for omkring 100 bøger. Mange af dem er en del af bookcrossing og dermed på registeret rejse, men hovedformålet er: Tag du bare en bog, læs den, og giv den så videre.

Der er altid vild trafik omkring bogtræet. Børn og voksne er alle på sultent udkig efter en god bog, og rejsen er kun lige begyndt.


Vi elsker Berlin

vielskerberlin

I Vi elsker Berlin deler Sissel-Jo Gazan sine yndlingssteder, sine hemmelige tips og en håndfuld berlinske venner med læseren. Kvarter for kvarter viser hun rundt og anbefaler butikker, cafeer, museer, negleklinikker, biblioteker, tadsjikistanske tesaloner, legepladser og alt hvad hjertet ellers kan begære.

Bogen er illustreret med fotos af bl.a. den tyske fotograf Joachim Gern.

Køb bogen her.