Bøger til unge CarlsenPuls Ditte Wiese Young Adult-romaner

En YA-roman i opløbet til LÆSERNES BOGPRIS

En YA-roman i opløbet til LÆSERNES BOGPRIS

Ditte Wieses stærke YA-roman Og så drukner jeg … endte på en flot tredjeplads ved afstemningen om Læsernes Bogpris, der hvert år uddeles af Danmarks Biblioteksforening og Berlingske Tidende.

Det er ikke ofte, at YA-romanerne blander sig helt i toppen i prisuddelinger, hvor de er nomineret sammen med bøger til de voksne. Og derfor er forlaget selvfølgelig også ekstra stolte: “Det siger jo igen noget om, hvor stor en gennemslagskraft denne roman har haft. Den har uden tvivl ramt en nerve i tiden med temaet om jagten på det perfekte – og så er det en yderlige manifestation af, hvor godt Ditte kender sine læsere, deres sprog og deres situation. Det er sådan set bare helt vildt godt gået!”, siger Christian Bach, forlagschef for Carlsen og imprintet CarlsenPuls, der udgiver Ditte Wieses romaner.

“Ditte har en gennemslagskraft i den danske ungdomslitteratur, som faktisk er sjældent set. Det tager tit mange år at introducere en ny forfatter, en ny stemme, til de unge læsere, men Ditte har lige fra begyndelsen ramt en særlig nerve, som lynhurtigt har givet hende status som en af de allermest læste YA-forfattere herhjemme.”

Christian Bach, Forlagschef hos CarlsenPuls

Og så drukner jeg … udkom hos CarlsenPuls i foråret 2019 og er Ditte Wieses anden roman efter den flotte debut med romanen Provinspis i 2017. Ditte Wiese har aldrig lagt skjul på, at Og så drukner jeg … i sandhed var den svære 2’er, og derfor er glæden over modtagelsen blandt læserne selvfølgelig også stor:

“Det betyder virkelig meget at blive nomineret til en pris som Læsernes Bogpris,” fortæller Ditte Wiese. “For mig har det både været en anerkendelse af mig og mit værk, at jeg faktisk stå side om side med nogle af de dygtigste, aktuelle forfattere i Danmark. “Og så har det også betydet et større fokus på emnet i bogen, om unge, stress og præstationsangst”.

LÆS OGSÅ “Det er hårdt at leve inden i hovedet på et ulykkeligt menneske”

Og selvom Ditte Wiese selvfølgelig allerhelst havde gået hele vejen og taget prisen hjem, synes hun alligevel, at tredjepladsen er værd at fejre: “Selvfølgelig ville jeg gerne vinde – det vil jeg altid gerne. Det ligger i mit blod. Men jeg er virkelig stolt af at blive nummer tre i så sejt et felt. Og så er jeg virkelig stolt af at markere YA så stærkt på litteraturscenen,” fortæller forfatteren.


Læs bogen

En YA-roman i opløbet til LÆSERNES BOGPRIS

Og så drukner jeg … er en gribende roman om perfektionisme, præstationsræs og forventningspres.

18-årige Josephine går i gymnasiet og forsøger at leve op til det perfekte liv, hun har planlagt. Hun har valgt den rigtige kæreste, den korrekte diæt og en fornuftig uddannelse, hun kan fortsætte på efter gymnasiet. Hun skal bare lige afslutte gymnasiet med tårnhøje karakterer – som sædvanlig.

Alt er perfekt. Men der er noget indeni hende, der føles forkert – der får hende til at føle, at hun er ved at drukne. Josephine kan slet ikke få luft af alt presset, men hvordan skal hun kunne råbe om hjælp?

Hvis ikke hun kan alting, så er hun jo ingenting.

Køb Og så drukner jeg … her eller hos din lokale boghandler

Læs et uddrag af Og så drukner jeg her