CarlsenPuls Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Ditte Wiese Young Adult-romaner

Bogen du skal læse, hvis du ikke kan få nok af tv-serien Euphoria

Euphoria, ya, young adul, ungdomsbog, ungdomsbøger, ungdomslitteratur, provinspis

Euphoria er på alles læber og med god grund. Serien skildrer en af de mest afgørende perioder i unges liv, og hvis du heller ikke kan få nok af serien, ved vi lige, hvilken bog du skal kaste dig over.

Euphoria følger en gruppe high school-elver gennem deres oplevelser med sex, stoffer, relationer og identitet. Imens vi venter på den nye sæson, kan du med fordel slå ventetiden ihjel med en bog, der vil give dig samme vibe som serien.

Om at finde et ståsted, når man er i frit fald


Provinspis, Ditte Wiese, YA, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

En bog om at finde et ståsted, når man er i frit fald

Du kan købe Provinspis online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.


LÆS OGSÅ: Det er skræmmende normalt, at drenge udveksler nøgenbilleder af piger

Andre bøger af forfatteren

Og så drukner jeg …

all the feels, Og så drukner jeg, ditte wiese, provinspis, forventningspres, prestige, perfektionisme, angst, eksamen,

Hvis ikke du præsterer perfekt, er du en taber! Sådan tænker den 18-årige Josephine, der forsøger at være lige så perfekt og dygtig som sine venner. Hun har lagt en plan for sit liv. Hun har valgt en fornuftig uddannelse, den rigtige kæreste og den korrekte diæt. Det er godt, og det er perfekt.

Men der er noget, der sitrer i hende. Små bølger af noget forkert, der presser på og holder hende vågen. Det borer sig ind i hendes hjerne og larmer. Får hende til at glemme ting. Glemme at trække vejret.

Hun kan slet ikke få luft, men hun tør ikke råbe om hjælp. For hvis ikke hun kan alting, er hun jo ingenting.

Du kan købe Og så drukner jeg … online, fx på Saxo.com, eller i din nærmeste boghandel.

LÆS OGSÅ: Fra provinspis til forventningspres, prestige og perfektionisme – Q&A med Ditte Wiese

Se bogtraileren


Om forfatteren

Ditte Wiese (Winther-Rasmussen) er født i 1978. Hun er opvokset i provinsen og kender alt til bøhlandsblues og rastløshed.

I flere år har hun arbejdet med unge på forskellige typer ungdomsudannelser og kan nikke genkendende til det liv og de udfordringer, de unge forsøger at navigere i.

Ditte har altid arbejdet med ord i forskellige afskygninger, og hun er uddannet inden for kommunikation og markedsføring.

Det uperfekte, ærlige og rå har en særlig plads hos forfatteren, som samtidig er håbløs romantiker og evig optimist – en svær balancegang, men ingen lovede, at livet var nemt.