CarlsenPuls Boganmeldelser Bøger til unge Børnebøger 13-15 år Young Adult-romaner

Fyld dit feed med læseglæde – her er 10 bookstagrammere du skal følge

ya, young adult, bookstagram, ungdomsbøger, ungdomsbog, ungdomslitteratur

Savner du også mere litterært indhold i feedet på dine sociale medier? Så skal du læse med her. Der findes nemlig et helt særligt fællesskab på Instagram, hvor dygtige og dedikerede læsere beriger deres følgere med boganbefalinger, tager del i læseudfordringer og meget, meget mere.

Instagram har over en billion registrerede brugere, så det kan være lidt af en endeløs jungle at finde rundt i, hvis du leder efter flere instagrammere med fokus på young adult-bøger. Derfor har vi samlet 10 bogprofiler, så du let kan følge dem.

1: avi.reads

Bag profilen er Aviaja, der er bosiddende i Grønland, har sin egen onlineshop @nextpagecreations, er mor, og så er hun selvfølgelig også læser.

2: blossomingreading

Josefine May er ansigtet bag blossomingreading. Hun er både aktiv på Instagram og Youtube, hvor hun laver lister, anmelder bøger og besvarer tags.

LÆS OGSÅ: Det her er bogelskernes yndlings-binge lige nu

inkedbybooks

Silje står bag denne profil, som er dedikeret til bøger og farven gul, der også går igen i hendes smukke billeder.

sofiesbogverden

View this post on Instagram

On the come up af Angie Thomas🎧 On the come up var en forrygende hård fortælling og lige som den skulle være. Jeg har tidligere læst The hate u give af samme forfatter og faldt hurtigt for Angies måde at fortælle og hendes sprog. Selvom jeg ikke forventede at læse en ny The hate u give historie var jeg stadig bekymret for om On the come up ville kunne leve op til mine tårnhøje forventninger. Men jeg indså hurtigt at mine bekymringer var unødvendige. Denne bog levede op til alt hvad jeg kunne have håbet på, så hvor skal jeg dog starte. Jeg var vild med musikdelen i bogen. Teksterne var så gode og jeg jammede med hver gang jeg læste dem. Jeg søgte faktisk på sangen på Youtube fordi jeg ikke kunne få nok (desværre uden held) Jeg kunne godt lide Bri. Hendes beskrivende tanker følelser og måde at se verden på gør at man føler sig tæt med hende. Sproget var lige så fantastisk som i THUG. Ungdommeligt uden at der bliver prøvet for hårdt, flydende og lige så man tydeligt kan se for sig at det kommer ud af karakterens mund. Bogen var bare generelt set rigtig god, spændende og en vaskeægte pageturner. Bogen tager også hårde emner op som: Rasicme, bandemiljø, fattigdom, sorg, familieforhold og meget andet. Angie Thomas har endnu engang ramt plet lige i mit (knuste)hjerte med hendes fortællinger. Bogen får 5 ud af 5 stjerner.⭐⭐⭐⭐⭐ #onthecomeup #angiethomas #allthefeels #bogsnak #boganmeldelse

A post shared by Sofie Christensen 💕 (@sofiesbogverden) on

Sofie er bogelsker med stort B. Hun er mangeårig die hard Twilight-fan og så er hun også aktiv på YouTube med boganmelder, vlogs og bogtags.

book.fever

Bag book.fever finder du den journaliststuderende Julie. På hendes profil deler hun blandt andet boganmeldelser, tanker om bøger og meget mere.

wondrouslybooked

Malene er kvinden bag wondrouslybooked, hun er introvert og boghandler, med et feed to die for.

LÆS OGSÅ: Bryd fri af din reading slump med disse tips

thebookishboegeskov

Nadia Boegeskov har været bookstagrammer siden 2016. Hun studerer lige nu til socialrådgiver, og så er hun bogblogger og anmelder.

stormy.pages

Pias liv er fyldt med litteratur: Hun er bibliotekar og boganmelder på @litteratursiden samt moderator på Ordkraft Litteraturfestival.

bogdoktor

View this post on Instagram

Jeg glædede mig til Midnatssol. Men jeg var også en lille-bitte smule rædselsslagen. Rædselsslagen for, at denne bog ville skabe et forvrænget og forkert syn på de bøger, som jeg har holdt af siden jeg læste dem første gang for 10 år siden ✨ Men som altid er jeg for evigt tilhænger af, at forfatterne skal skrive den historie som DE ønsker at skrive. Om vi, læserne, så kan lide den er vores egen sag. Men altså. Det skulle jeg ikke bekymre mig om. Alle de små ting, der irriterede mig ved de originale bøger, gav mening for mig nu. Pludselig gav det også så god mening, at den samme historie skal fortælles fra Edwards synsvinkel. Vi forlader Bellas begrænsninger, og dykker ned i Edwards dystre sind, der udover at give os et altvidende indblik i HAM, også giver os viden om ALLE ANDRE. Jeg havde ikke tænkt over, hvor vigtig en faktor hans tankelæsning er og hvor meget det åbner op for, når vi som læser får muligheden for at følge med i dén del af ham 🤯 Det gav en følelse af, at fortællingen på mange måder slet ikke var en gentagelse. For Bellas og Edwards oplevelse er meget forskellig. Og så har jeg også fået en helt ny form for respekt for Stephanie Meyer. Du kan sige hvad du vil om Twilight, men tænk engang hvor vild en udfordring det er, at have to hovedpersoner i en bog, som hhv. kan læse tanker og se fremtiden. Hvor nemt er det ikke at komme til at fylde sådan en bog med plothuller og ugennemtænkte handlingsforløb? Jeg var virkelig imponeret, især efter man får sådan et indblik i hvordan deres evner fungerer. Det er intet mindre end genialt udtænkt 🔥 Jeg har aldrig været blind for Edwards fejl, som bestemt ikke bliver mindre tydelige i denne bog. Men man ser nu også hans motiver. Og selvom motiverne ikke retfærdiggør handlingerne, så giver det en forståelse for læseren – som jeg altid har manglet i de originale bøger. Og derfor må jeg nok indrømme… Selvom det er en hård erkendelse. Jeg har skiftet hold, og er så meget blevet en #TeamEdward (dog stadig mest af alt #TeamAlice). Midnatssol er genial. Jeg vil have flere 🙏🏼 Min indre fangirl, har sjældent været gladere. – Bog og lys er modtaget fra forlaget @carlsenpuls – TAK🤩 – Ordination i kommentarfeltet!

A post shared by Amanda Petrea ♡ (@bogdoktor) on

Amanda Petrea studerer medicin på Københavns Universitet, men ordinerer også bøger som selvudnævnt bogdoktor i sin fritid.

bookwormscloset

Gitte står bag denne profil, hvor hun forener to af sine helt store passioner: litteratur og vintagetøj. Hun står også bag bogklubben #bookwormsbookclubdk.