CarlsenPuls Bøger til unge Young Adult-romaner

Bryd fri af din reading slump med disse tips

reading slump, læsetørke, bøger, ya, young adult, ungdomsbog, ungdomsbøger

Reading slump, læsetørke, manglende læselyst – kært barn har mange navne. Noget knap så kært er, når læsetørken rammer.

Måske har du prøvet det før. Følelsen af at føle sig overvældet af de mange muligheder, eller det stik modsatte, fordi du ganske enkelt ikke har lyst til at læse nogen af de bøger, der står ulæste i din bogreol.

Heldigvis findes der mange måder at bekæmpe en reading slump på, og her finder du seks tips til at komme ovenpå igen.

Læs din yndlingsforfatters yndlingsbog

via GIPHY

Yndlingsforfattere bliver ikke til favoritter uden grund. Hvis din yndlingsforfatter har fremhævet en bog, kan du måske kickstarte din læselyst der. Hvis de synes, noget er fantastisk, er der en chance for, at du vil gøre det samme.

Læs de første 10 sider af flere bøger

via GIPHY

Har du svært ved at samle dig om én bog, fordi du bare gerne vil læse alle dine bøger på samme tid? Prøv at læse de første ti sider af hver bog og se, hvilken der fanger din interesse mest. Fortsæt med at læse den bog, du har sværest ved at slippe.

LÆS OGSÅ: 10 bogrelaterede udfordringer, du (måske) kender

Prøv noget nyt

via GIPHY

Bryder du dig heller ikke om at bryde ud af din komfortzone? Måske er det vejen til at genvinde din manglende læselyst. Prøv at læse en bog fra en anden genre, end du plejer, eller læst et helt nyt sted. Læs på biblioteket, på farten eller i en park, lyt til en lydbog eller prøv i stedet med en e-bog

Læs en kort bog

via GIPHY

Korte bøger kan nogle gange kickstarte din læselyst. Og følelsen af at flyve igennem en bog, fordi den er god, er noget af det bedste.

Hvis du ikke før har prøvet kræfter med noveller, er det måske nu, du skal give dem en chance. Vi vil gerne slå et slag for Mindre end en kilometer væk eller Mellem os.

LÆS OGSÅ: For mange bøger eller for lidt plads? Gør en ende på den evige pladsmangel

Bed om andres anbefaling

via GIPHY

Hvad end du vælger at spørge din bedste læseven eller dine følgere i på Instagram, så er der helt sikkert en læser, der vil elske at give dig en boganbefaling, så brug endelig dit netværk.

Tag en pause

via GIPHY

Det skal være sjovt at læse, og det er helt okay, hvis du ikke føler for det i en periode. Det går over igen. Det lover vi.

Brug for flere tips? Du finder dem her!