Young Adult-romaner Amerikanske YA-forfattere Bøger til unge CarlsenPuls

Tre hurtige til forfatteren til Alt dette er sandt

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandt

Fire unge bliver venner med deres yndlingsforfatter, men alt hvad de deler med hende ender i hendes næste bog, og det får katastrofale konsekvenser. Forfatteren til Alt dette er sandt, Lygia Day Peñaflor, fortæller om hvordan hendes arbejde i underholdningsbranchen har formet bogen med alt lige fra Gossip Girls til fandoms og idoler. 

Hvad håber du læserne får ud af at læse Alt dette er sandt?
Jeg ville gerne skabe en historie, der ikke giver alle svarene, en som får læseren til at tænke og stille spørgsmål. Af samme grund tror jeg, at hver enkelt læser vil få noget forskelligt ud af at læse bogen.

Udover at skrive bøger, underviser du også unge skuespillere. Hvordan har det påvirket din skriveproces?
Min erfaring har helt sikkert formet min forståelse af fandoms. Jeg har oplevet vanvittig adfærd fra kendte og fans. Da jeg arbejdede med serien Gossip Girl, var der en seer, der gerne ville købe det tøj, som hun havde set i serien og så besøge settet for at vise det frem til skuespillerne. I Alt dette er sandt er stil en vigtig del af Fatima Ros vennekreds. Hendes unge venner kopierer hendes hår, makeup og tøjstil.

Miri, Soleil, Penny og Jonah idoliserer alle Fatima. Hvem ser du selv op til?
Mit arbejde i underholdningsbranchen har lært mig ikke at idolisere nogen, som jeg ikke kender personligt. Jeg ser op til mine tætte forfattervenner, som ikke kun er talentfulde men også generøse, venlige og hårdtarbejdende. De griber mig, når jeg har brug for det, og motiverer mig til at arbejde videre. Sammen med deres bøger motiverer de mig til at blive en bedre forfatter.

Læs mere om Alt dette er sandt

Lygia Day Peñaflor, YA, young adult, alt dette er sandtDa Miri Tan og hendes tre venner får chancen for at møde forfatteren til deres yndlingsroman, lægger de en plan for at komme helt tæt på deres store idol, men i deres møde med forfatteren sker der noget, der vender op og ned på alt. De havde aldrig forestillet sig, at deres dybeste hemmeligheder skulle ende i hendes næste bog. Ingen af dem kan helt begribe, hvad der er sket, men en ting er sikkert: Forfatterens næste bog får altødelæggende konsekvenser for fire venner.

Læs et uddrag af Alt dette er sandt

→ Tilføj Alt dette er sandt til din Goodreads

Køb Alt dette er sandt

 

Om Lygia Day Peñaflor

Lygia Day Peñaflor begyndte at skrive, da hun var fjorten, og debuterede som forfatter i 2016. Når hun ikke skriver bøger, underviser hun børn, der arbejder som skuespillere på fuldtid. Lygia bor sammen med sin mand på Long Island, hvor hun bruger det meste af tiden på at ride og se genudsendelser af gamle serier.