Børnebøger Læs let bøger Prisbelønnede romaner

Iqbal-filmen #1: Klar til optagelse…

Iqbal-filmen #1: Klar til optagelse…

Lotte-on-setDet er torsdag en råkold sommermorgen og der er helt stille på en gade på Vesterbro. Store lamper med skærende lys, filmkameraer på stativer og statister der står og venter og venter. En sort Jaguar køres stille frem og instruktøren råber ”klar til optagelse”. Vi er taget ud for at være med på filmsettet til den kommende Iqbal film, der får premiere den 17. december 2015. Optagelserne er i fuld gang. Der har været filmet i to uger omkring Aarhus og nu er hele filmholdet flyttet til København. Sundvedsgade på Vesterbro er locationen.

Iqbals-hus

I dag er det optagelser af Iqbal, veninden Sille og ikke mindst scener med den sure hr. Wiibrandt der skal i kassen. Drengen Hircano Soares der spiller Iqbal ER Iqbal Farooq. Der er ingen tvivl. Han er castet så han fuldstændig ligner den tegnede Iqbal fra bogen ”Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot”– som er oplægget til filmen.

Iqbal-og-Sille-4
Iqbal og Sille under dagens optagelser i København.
Hr. Wiibrandt spilles af skuespiller Torben Zeller.
Hr. Wiibrandt spilles af skuespiller Torben Zeller.

Sundvedsgade ligner ikke sig selv helt. Butikker der normalt har andet indhold har nu skiftet udseende til at passe til Iqbals univers. En grillbar er nu massagested og et vaskeri er blevet til Babas frugtbutik.

Lotte-og-Østens-PerleNår man står på settet går det virkelig op for en hvor mange der er med til at lave en film. Alle har en funktion og alle på gaden arbejder på og for sagen!


Filmen bygger på Manu Sareens første bog om Iqbal Farooq ”Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot”. Den 14-årige Iqbal Farouq er bogens hovedperson. Vi følger hans dagligdag med mor, far Nazem, storesøster Fatima på 16, lillebror Tariq på 11, Dindua på 9, den opportunistiske onkel Rafiq – og alle opgangens mere eller mindre skæve eksistenser.

Historiens omdrejningspunkt bliver Dinduas ufrivillige møde med to skurke, der tilsyneladende har planer om at sprænge Tivoli i luften Missionen er klar: Tivoli skal reddes.

Vi glæder os vildt til den 17. dec. hvor Iqbal-filmen får premiere og det kan I også roligt gøre. Wafande har lavet titel sangen til Iqbalfilmen og der er ingen tvivl. Den bliver også et HIT.


 

Hold øje med Carlsens Facebook og Instagram, hvor du kan følge med på sidelinen og opleve hvordan det skrider frem med Iqbal Farooq filmen og høre mere om Iqbal-bøgerne!

 

Om Iqbal-filmen

Forfatter: Manu Sareen
Instruktør: Tilde Harkamp
Manuskriptforfatter: Renée Toft Simonsen
Producent: Miso film