Fiktion Amerikanske romaner Prisbelønnede romaner

Vær med til at (gen)læse DRÆB IKKE EN SANGFUGL

Vær med til at (gen)læse DRÆB IKKE EN SANGFUGL

I 1960 drømmedebuterede Harper Lee med romanen Dræb ikke en sangfugl, der i dag regnes for en klassiker i nyere amerikansk litteratur. Ingen vidste dengang, at der skulle gå 55 år før verden fik en ny bog fra Harper Lee. I februar 2015, hvor ingen længere ventede på en to’er fra forfatteren, der havde valgt en tilværelse i total tilbagetrukkethed, blev det pludseligt annonceret, at endnu en bog var på vej.

Historien er utrolig. Manuskriptet til den nye bog Sæt en vagtpost ud har ligget i en bankboks i Alabama siden 60’erne, fiks og færdigt. Det var en forlagsredaktør, der i sin tid bad Harper Lee om at lægge netop det manus til side og begynde et andet sted i stedet. Det gjorde hun så, og andet romanforsøg blev til Dræb ikke en sangfugl.

Dræb ikke en sangfugl read-along

Imens vi venter på Sæt en vagtpost ud, som byder på et gensyn med de elskede karakterer Scout og Atticus, vil vi gerne invitere jer til en read-along af Dræb ikke en sangfugl, så historien står helt frisk i hukommelsen, når Harper Lees næste roman udkommer.

En read-along er en online læseklub på Instagram. Brug hashtagget #dræbikkeensangfugl til at dele dit yndlingscitat fra bogen, fortælle om dine yndlingskapitler eller til at vise, hvor langt du er nået med læsningen.

Vi læser bogen fra d. 14. til 24. juni, men du kan deltage i read-along’en hele måneden. Følg læseplanen og læs 2-3 kapiptler om dagen i takt med os, slug den på et øjeblik eller nyd hvert eneste ord i dit helt eget tempo. Husk blot at bruge hashtagget #dræbikkeensangfugl, så vi kan følge din læsning.

laeseguide ny

Vi glæder os til at (gen)opleve sangfuglens magi sammen med jer!

9788711334188“Skyd alle de skovskader, I vil, hvis I kan ramme dem, men husk at det er en synd at dræbe en sangfugl.”

Dræb ikke en sangfugl foregår i den lille sydstatsby Maycomb, som er fyldt med fordomme, vold og hykleri. Da byens respekterede sagfører, Atticus Finch, påtager sig forsvaret af en sort mand, der er anklaget for at have voldtaget en hvid kvinde, får det store konsekvenser for den lille by.

Set gennem øjnene på den niårige Scout Finch udforsker Harper Lee med hjertevarmende humor de voksnes irrationelle holdning til race og samfundsklasse i 1930’ernes Alabama.