Mad og drikke Madværkstedet

Kirsebærcupcakes

Kirsebærcupcakes

Syltede kirsebær giver kagerne en frugtsmag, der både er frisk og fyldig. Kirsch kan erstattes med rom – men husk, at alkohol kun er for voksne!

12-16 cupcakes

Ingredienser

Dej

  • 80 g usaltet smør, blødgjort
  • 280 g sukker
  • 240 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1,4 tsk. Salt
  • 2 store æg
  • 2½ dl sødmælk
  • 150 g syltede kirsebær uden sten, afdryppede og hakkede
  • 2 spsk. kirsch

Glasur

  • 500 g flormelis
  • 160 g usaltet smør, blødgjort
  • ½ dl sødmælk
  • 80 g syltede kirsebær uden sten, afdryppede og hakkede + hele til pynt
  • 1 spsk. kirsch

1-2 muffinforme med 12 dybe huller

Fremgangsmåde
1 Varm ovnen til 190 grader, og læg papirforme i en muffinform.

2 Rør smør, sukker, mel, bagepulver og salt sammen i en skål med en elektrisk mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed. Det skal ligne fine krummer.

3 Slå æggene ud i en kande, tilsæt mælk, og rør det sammen. Hæld langsomt, og mens mikseren eller røremaskinen stadig kører, 3,4 af æggeblandingen i smørblandingen. Skru op til middel hastighed, og rør det sammen til en glat dej. Skrab skålens sider ned, og tilsæt resten af æggeblandingen. Rør dejen på middel hastighed, til den er glat og ensartet. Rør kirsebær og kirsch i, og sørg for, at bærrene fordeler sig ensartet i dejen.

4 Fordel dejen i papirformene – fyld dem 2,3. Hvis der er dej i overskud, fordeles den i yderligere fire papirforme i den anden muffinform. Bag kagerne i ovnen i 18-20 minutter, eller til de er hævet godt og virker spændstige. Tag dem ud, og lad dem køle lidt af, inden de vippes ud af formen og køler helt af på en bagerist.

5 Lav glasur: Rør flormelis og smør sammen i en skål med en elektrisk mikser eller røremaskine, der kører på lav hastighed, til blandingen er grynet og uden store klumper. Tilsæt langsomt mælken, mens mikseren kører på lav hastighed. Skru op til høj hastighed og pisk, til glasuren er let og luftig.

6 Rør kirsebær og kirsch i glasuren. Når kagerne er helt afkølede, smøres glasuren på med en paletkniv. Pynt hver cupcake med et par hele kirsebær umiddelbart inden servering, så saften ikke trækker ud i glasuren.

Opskriften er fra bogen Kagedage – opskrifter fra the hummingbird bakery.

Kirsebærcupcakes