Fiktion Amerikanske romaner

9 måder at fejre SÆT EN VAGTPOST UD på

9 måder at fejre SÆT EN VAGTPOST UD på

Nu er der ikke længe til, at Harper Lees Sæt en vagtpost ud udkommer, og her på Lindhardt og Ringhof glæder vi os helt vildt til at dele bogen, hvis indhold vi har holdt hemmeligt i over fem måneder. Hvad Sæt en vagtpost ud handler om har nemlig været bogbranchens største hemmelighed siden 3. februar, hvor Harper Lee bekendtgjorde, at hun efter 55 års stilhed ville udgive – ikke bare en ny roman, men en opfølger til hendes elskede klassiker Dræb ikke en sangfugl.

 

Vi har sammen med bognørder verden over holdt vejret af spænding og talt ned til udgivelsesdatoen, vi har genlæst Dræb ikke en sangfugl, så den er frisk i erindringen, og her er en række tips til, hvordan du kan fejre udgivelsen af den litterære sensation Sæt en vagtpost ud.

  1. Få fat på et eksemplar

Hvis du ikke allerede har forudbestilt bogen, så tag ned til din lokale boghandler, så snart de åbner d. 14. juli, og anskaf dig et eksemplar. Hvis du er på ferie uden for Danmark, kan du købe e-bogen.

  1. Ryd din kalender

Meld dig syg. Meget syg. Så syg, at man ikke kan forvente, at du arbejder hjemme på udgivelsesdagen.Hvis du er for samvittighedsfuld til at lade, som om du er syg, så tag en feriedag i stedet.

  1. Indkald forstærkninger

Sørg for at få børnene passet, at nogen går tur med hunden og bestil din mad udefra. Du skal ikke selv lave nogle af de ting den dag, du skal læse.

  1. Hold en læsefest

Hvis nogle af dine venner, familiemedlemmer eller bogklubvenner er ligeså begejstrede for at Sæt en vagtpost ud udkommer som du selv er, hvorfor så ikke læse bogen sammen? Sørg for at have forfriskninger og nogle behagelige siddepladser klar. Når alle er færdige med at læse, kan diskussionen begynde.

  1. Pak en picnic

Har du lyst til at nyde bogen udenfor? Lav en madpakke, tag et tæppe og din bog under armen og find et godt sted. På den måde kan du nyde din bog og sommervejret på samme tid.

  1. Hav dine yndlingssnacks parat

Det gode ved snacks er, at man kan spise dem, mens man læser, uden at skulle lægge bogen fra sig. Og du skal læse i mange timer, så du får brug for energi.

  1. Træk stikket ud

Det kan du sagtens, det drejer sig kun om en enkelt dag. Sæt telefonen på lydløs, sæt autosvar på mailen og nyd stilheden, mens du læser.

  1. Sæt en rekord for Sæt en vagtpost ud

Du kan være den første, der læser bogen i en kajak, den første, der læser bogen, mens du laver planken, den første, der læser den, mens du laver hulahop. Hvad du nu end har lyst til.

  1. Del læsekærligheden

På Instagram under hashtagget #SætEnVagtpostUd kan du følge med hos andre, der læser Sæt en vagtpost ud og dele din læseoplevelse med os og andre læsere.

Hvordan skal du tilbringe din Sæt en vagtpost ud-dag?


 

Sæt en vagtpost ud

Femoghalvtreds år efter at Harper Lees eneste roman og udødelige klassiker “Dræb ikke en sangfugl” udkom, kommer der nu endelig en toer. “Sæt en vagtpost ud” foregår i midten af 1950’erne og 20 år efter “Dræb ikke en sangfugl”.

Den nu 26 år gamle Scout (Jean Louise Finch) er vendt hjem fra New York, for at besøge faren Atticus i den lille by Maycomb, Alabama, hvor hun voksede op. I en tid hvor racediskriminationen raser i USA, er Jean Louise tvunget til at kæmpe med politiske såvel som personlige problemer, idet hun forsøger at forstå sin fars holdning til samfundet og sine egne følelser omkring det sted, hun er født og opvokset.

“Dræb ikke en sangfugl” er solgt i over 40 millioner eksemplarer. Blev i 1961 tildelt Pulitzerprisen og er siden blevet en klassiker i amerikansk litteratur.

 

Sæt en vagtpost ud udkommer d. 14. juli, og du kan bl.a. forudbestille bogen her.